Jump to content

Temat służbowy

Recommended Posts

Na 99% w najbliższych tygodniach będą pojawiać się zwisy forum. Również szybkość działania forum może spaść. Jest to spowodowane zbombardowaniem naszego serwera przez nowych userów, których obecność nie dziwi w związku z premierą FM 2008. Najbardziej uciążliwe może to być w godzinach wieczornych. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego ruchu na CMF po premierze gry.

Za utrudnienia przepraszam.

Za utrudnienia przepraszam.

Przecież nie Twoja wina, tylko rejestrujących się gimów :przytul::D

bez przesady z tymi rejestracjami :) Dzis zarejestrowaly sie 4 osoby....poprzednie dni kilku wiecej, ale to nie sa liczny w setkach by forum padalo :) Raczej "szaraki" bez rejestracji wchodza czesciej :)

Ja rozumiem, ze Icon ostrzegal, iz moze byc ciezko z wydajnoscia serwera, ale to co sie wczoraj i dzis dzieje to sie w pale nie miesci. ;) Co kilkanascie, a czasem nawet co kilka minut irytuje nas Service Unavailable. Wczesniej tak nie bylo, a na forum wcale nie ma tak wielkiej liczby uzytkownikow, bo przykladowo 30 zarejestrowanych i 15 gosci... Wtf? Tym bardziej zaskakujaca jest regularnosc zwiechow, dziwnie uniezalezniona od ilosci przebywajacych osob na forum. :|

Tym bardziej zaskakujaca jest regularnosc zwiechow, dziwnie uniezalezniona od ilosci przebywajacych osob na forum.

to chyba normalne, ze w okresie zwiekszonej ilosci userow na forum (a co za tym idzie - zwiekszonej transmisji danych) serwer dostaje zadyszki

niestety, ale musimy jakos przetrwac najblizsze dni; moze za niedlugo ruch sie zmniejszy, bo wielu nowych uzytkownikow pewnie zrezygnuje z czestego odwiedzania forum, nie znajdujac na nim tego, czego wielu z nich tu szuka :>

Sorry, wiem, że macie dostęp do logów etc., ale nic nie wskazuje na szczególnie podwyższony ruch na forum. Jesteście pewni, że provider Wam nie wmawia dziecka w brzuch? Wywalanie forum przy 32 użytkownikach i 20 gościach to żadne obciążenie, skoro chodziło przy ponad 200.

No i nie mów Icon, że to jest normalne, bo ewidentnie nie jest :roll:

Forum zalicza pad za padem - jest dziś mniej stabilne niż GG.

Tym bardziej zaskakujaca jest regularnosc zwiechow, dziwnie uniezalezniona od ilosci przebywajacych osob na forum.

to chyba normalne, ze w okresie zwiekszonej ilosci userow na forum (a co za tym idzie - zwiekszonej transmisji danych) serwer dostaje zadyszki

Napisalem uniezalezniona, wiec Twoja odpowiedz jest co najmniej pozbawiona sensu. ;)

Podpisuje sie pod tym co napisal Prof, bo rowniez uwazam, ze wczesniej nie bylo takich problemow przy zblizonej aktywnosci na forum. Liczba uzytkownikow wcale nie jest jakas ogromna, a nawet teraz grubo po 23 (jak i w dzien w godzinach 'szkolnych') zwiechy sa regularne. Wiec nie wmowicie mi, ze to przez wzmozona aktywnosc na forum. :>

Wiesza się i wiem, że nas provider ładuje w chuja ale Wam chyba nic do tego :/ oficjalną wersję poznaliście a teraz uzbrójcie się w cierpliwość zanim zgromadzę dowody na to, że provider nie wywiązuje się należycie z umowy. Wzrost userów jest znaczny w ostatnim czasie ale według moich obliczeń serwer i łącze na którym jest CMF spokojnie taką ilość musi obsłużyć.

• verlee featured this topic
  • Reaper unfeatured this topic