Jump to content

Telefony komórkowe

Recommended Posts

2 minuty temu, ajerkoniak napisał:

Nigdy nie miałem problemu z zasięgiem LTE w sumie.

Ja w Łodzi też nigdy nie miałem, gorzej było jak już wyjechałem poza (z czasów jak jeszcze miałem Play, bo na T-Mobile nawet na różnych wioskach nie mam problemu i bardzo sobie chwalę generalnie)

• 1 month later...
  • 2 months later...

Po trzech latach używania Galaxy S7 chyba nadszedł czas na wymianę: bateria trzyma ledwo pół dnia, a pamięci mimo stosowania kardy SD zaczyna brakować. Szkoda mi jednak kasy na telefon za 4 k. Chciałbym coś porządnego w budżecie do 2 tys. Do tej pory używałem samsungów ale jestem otwarty na np xiaomi o ile da radę pociągnąć na przyzwoitym poziomie 2, 3 lata.

Macie jakieś ciekawe propozycje w takim budżecie? 

W okolicy 2k, być może troche więcej, to polecam OnePlus 7T. Świetna wydajność, genialny ekran z odświeżanie 90Hz, bardzo dobry aparat, który ustępuje tylko flagowcom za 4k, no i prawie czysty Android (chyba najlżejsza nakładka na rynku).

• Like 1

Tak? To musiałem dobrze trafić, bo niecały miesiąc temu kupiłem mamie 9T Pro w x-kom. Zwykły 9T niestety nie ma jacka, a w tej samej cenie lepszy procesor ma Mi Mix 3 (również bez jacka). https://www.x-kom.pl/p/551278-smartfon-telefon-xiaomi-mi-mix-3-6-128gb-onyx-black.html

e: S10e widzę ze co najmniej 2,5 tysiąca, tu też miałem farta bo kupiłem od oszustów z bestcena jakieś 2 tygodnie przed zamknięciem tego biznesu za 2 tysie xD

• Like 1
  • 2 months later...

Pany, korzysta ktoś z telefonu Xiaomi? Jak to się sprawuje? Mama chce zmienić tel i tak szukam czegoś w okolicach 1k (miała LG K10, więc tu nie trzeba żadnych cudów). 

No i jak przejrzeć Allegro po Popularności to Xiaomi widzę zmiata wszystko, nie licząc pojedynczych Samsungów. Np. Redmi 9 chodzi po 750 zł, no i się zastanawiam, czy jest sens w to iść. 

14 minut temu, Perez napisał:

Pany, korzysta ktoś z telefonu Xiaomi? Jak to się sprawuje? Mama chce zmienić tel i tak szukam czegoś w okolicach 1k (miała LG K10, więc tu nie trzeba żadnych cudów). 

No i jak przejrzeć Allegro po Popularności to Xiaomi widzę zmiata wszystko, nie licząc pojedynczych Samsungów. Np. Redmi 9 chodzi po 750 zł, no i się zastanawiam, czy jest sens w to iść. 

Ja mam remi note 7, żona note 8. Nie narzekamy. Bateria fajnie trzyma. Zdjęcia ładne. Żona korzysta z dual sim.

Ostatnio dziwne rzecz się zaczęła dziać w jej telefonie, ale to raczej coś softowo. Mianowicie po opaleniu map google, a potem ich zamknięciu, fon jakby wisiał. Nie można się na niego dodzwonić, ani zniego dzwonić. Pomaga restart.

No właśnie muszę się wczytać w różnice między zwykłym modelem a Note'ami, bo tak na pierwszy rzut oka to choćby procek w Note 9 jest inny, ale ogólnie dość podobne modele. A mojej mamie przeskok z LG K10 naawet na takiego Redmi 9 to świat i ludzie.