jasonx Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 To jeszcze półka wyżej od Motki https://www.x-kom.pl/p/437480-smartfon-telefon-xiaomi-mi-a2-lite-3-32gb-gold.html to kupowałem mojej Mamie i tez bardzo sobie chwali. Super bateria. A sama Motka bardzo ok. Nie jest ceglasta, ma aktualizacje do najnowszego Andka, fajny wyświetlacz no i szybkie lądowanie. Dla dziecka z podstawówki moim zdaniem w punkt. Pójdzie do liceum to jej kupisz coś nowego 1 Quote Link to comment
adamus Posted October 17, 2019 Share Posted October 17, 2019 Xiaomi A2 Lite z czystym sumieniem mogę polecić. Używam od roku i jestem bardzo zadowolony. Zmieniać będę najwcześniej za rok jak w podobnej cenie pojawi się w końcu coś zdecydowanie lepszego. 1 Quote Link to comment
T-m Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 No ja Motorolki raczej nie polecam. Mam Motorola One od jakiś 10 miesięcy i, pomimo dobrych parametrów, to bardzo przeciętny telefon. Obudowa od apart po roku nadaje się do przeszlifowania, telefon momentami zamula (pomimo tego, że nie mam jakiejś tony aplikacji zainstalowanej), czytnik linii papilarnych się wiesza i ogólnie jestem bardzo daleki od wszelkich zachwytów. 1 Quote Link to comment
jasonx Posted October 18, 2019 Share Posted October 18, 2019 Ja mowie z doswiadczenia uzytkowania przez dziecko w podobnym wieku, gdzie wiadomo (niestety), ze podstawa to zeby gierki nie zamulaly itp. W tyn budzecie imo numer 1. Choc dla siebie bralbym to A2 lite. A sam uzywam Redmi 7, ale to juz poza planowanym budzetem. 1 Quote Link to comment
dziki_ryj_ Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 W dniu 18.10.2019 o 14:16, T-m napisał: No ja Motorolki raczej nie polecam. Mam Motorola One od jakiś 10 miesięcy i, pomimo dobrych parametrów, to bardzo przeciętny telefon. Obudowa od apart po roku nadaje się do przeszlifowania, telefon momentami zamula (pomimo tego, że nie mam jakiejś tony aplikacji zainstalowanej), czytnik linii papilarnych się wiesza i ogólnie jestem bardzo daleki od wszelkich zachwytów. ja mam moto g6 power tam system działa płynnie bez zarzutu, ale duże problemów z jakością rozmów Quote Link to comment
klinsmann Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 W dniu 21.10.2019 o 11:29, dziki_ryj_ napisał: ale duże problemów z jakością rozmów wewnatrz budynku czy wszedzie? Quote Link to comment
dziki_ryj_ Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Na zewnątrz o dziwo Quote Link to comment
klinsmann Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 W dniu 30.10.2019 o 23:29, dziki_ryj_ napisał: Na zewnątrz o dziwo dziwne... od samego poczatku? Quote Link to comment
dziki_ryj_ Posted November 1, 2019 Share Posted November 1, 2019 Oddalem do serwisu byl problem z mikrofonem, naprawione ale problem dalej co jakis czas wystepuje Quote Link to comment
Hajd Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 Jaki telefon za 2-2,2k maks kupic? Teraz mam iPhone’a 6S i myslalem o wymianie albo na 8 albo XR, ale ten pierwszy ma chyba chujowa baterie i w sumie wolalbym cos wiekszego, a ten drugi... no nie trafia do mnie dizajn tych nowych ajfonow. No i oba nie maja minijacka. Samsung S10e, Xiaomi Mi9 czy moze Oneplus 7? A moze polecacie inna sluchawke? Quote Link to comment
kolek23 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 @Hajd bardzo dobre wybory imo. Jeżeli potrzebujesz genialnego aparatu (ale mniej "mocy" w telefonie) to rzuć okiem na Huawei P30 Pro. Jakby na black friday znalazł się Galaxy S10 w budżecie, to imo nie ma się co zastanawiać i brać od razu Z Twoich propozycji najbliżej byłoby mi do One Plus, ale to już bardzo indywidualna sprawa, bo to są porównywalne urządzenia. Jedno ma lepszy aparat, drugie ciut lepszy soft, trzecie jest ciut tańsze, porównaj sobie na jakiejś gsmarena, czy zobacz co Youtube podopowie 1 Quote Link to comment
klinsmann Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 8 ma całkiem spoko baterie, mamy tego sporo po testach sprzed wdrożenia apple watch i daje radę, Xr raczej bym omijał... (ekran) S10 spoko, s10e nie miałem w rękach, na papierze proporcjonalnie do ceny, bateria ponoć może być kulawa Xioami dobre zbiera recenzje, jak zależy Ci na zdjęciach, w szczególności w nocy to Hua P30 Pro. oneplus nie znam. 3 Quote Link to comment
jmk Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Da się jakoś zgrać 1:1 z takiej samej marki (Xiaomi) wszystkie dane z tel apki, ustawienia itp. gdy stary się włącza, działa, ewentualnie widzi go komputer, ale nie działa dotyk - na nowy? Quote Link to comment
jmk Posted December 15, 2019 Share Posted December 15, 2019 Nie ważne, robiłem kopię automatyczną. Quote Link to comment
krzysfiol Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 Nie wiem, czy to odpowiedni temat, ale spytam: na jaką sieć się najlepiej zdecydować teraz? Chodzi mi głównie o to, żeby było jak najwięcej internetu Quote Link to comment
jasonx Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 zerknij w to zestawienie https://mobirank.pl/jaki-wybrac-internet-mobilny-na-karte/ Quote Link to comment
jmk Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 Ja mam njumobile, średnio płacę miesięcznie 65 złotych (raz mniej raz więcej), umowę można wypowiedzieć w każdym momencie. Mam dwa numery tel. + trzeci do internetu, który mam w modemie USB. Dzięki usłudze im dłużej mam już 93 GB pakietu na miesiąc. Quote Link to comment
ajerkoniak Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 Podobnie mam njumobile, płacę 30zł za nielimitowane SMSY i połączenia (poza stacjonarnymi, ale błagam). Net zaczął się od 4GB i powiększał co parę miesięcy. Pojęcia nie mam ile już mam, ale cały czas dodają i około 40GB już mam na pewno. Anywho korzystam intensywnie i nigdy mi nie zabrakło. Za 9zł mogę dodać drugi numer na dokładnie tych samych warunkach. Quote Link to comment
Misiek Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 nju na czyich nadajnikach jedzie? Bo jeszcze kwestę zasięgu (tak w tych czasach dalej jeszcze jest problem) trzeba imo brać pod uwagę. Quote Link to comment
Recommended Posts