Jahu Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Miałem Redmi S2 super fonik nie zacinał się wcale, fajny soft, super aparat, bateria trzymała 2 dni no i plus że ciągle jest Google a nie jak w nowych Huawei już nie ma Quote Link to comment
kolek23 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 @Perez nie wierz jak ludzie mówią, że aparat jest super Nie jest IMO Xiaomi to wybór nr. 1 dla rodziców Bateria trzyma dobrze, soft jest bliski stockowemu Androidowi. Narzeczona miała przez dwa lata, wymieniła właśnie przez słaby aparat, a mama używa już drugi rok i jest bardzo zadowolona 1 Quote Link to comment
Perez Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 22 minuty temu, kolek23 napisał: @Perez nie wierz jak ludzie mówią, że aparat jest super Nie jest IMO Xiaomi to wybór nr. 1 dla rodziców Bateria trzyma dobrze, soft jest bliski stockowemu Androidowi. Narzeczona miała przez dwa lata, wymieniła właśnie przez słaby aparat, a mama używa już drugi rok i jest bardzo zadowolona No to rekomendacja idealna, bo jak wspominałem to dla mamy, a jej to aparat jakoś wielce potrzebny nie jest, ot, żeby się dało foty robić. A tak to zadzwonić, poklikać po necie, a sam tel też nie jest jakoś często używany. No nic, obadam jeszcze tego Redmi 9, chociaż te widzę po reckach, że fajne oceny zbiera 8 Pro i że niekoniecznie jest sens brać nowsze 9 Note. Quote Link to comment
kolek23 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 59 minutes ago, Perez said: No to rekomendacja idealna, bo jak wspominałem to dla mamy, a jej to aparat jakoś wielce potrzebny nie jest, ot, żeby się dało foty robić. A tak to zadzwonić, poklikać po necie, a sam tel też nie jest jakoś często używany. No nic, obadam jeszcze tego Redmi 9, chociaż te widzę po reckach, że fajne oceny zbiera 8 Pro i że niekoniecznie jest sens brać nowsze 9 Note. Największym problemem Xiaomi jest mnogość modeli Ni cholery nie wiem co jest lepsze, ale mogę polecić Xiaomi Mi A2 Lite 4/64GB bo tego używa moja mama Quote Link to comment
adamus Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Redmi Note 8 Pro jest ogólnie wypasionym telefonem w budżecie około 800zł. Jest to model z zeszłego roku ale sam jakbym mial teraz kupować to nie wiem, czy nie wybrałbym właśnie tego modelu. Narzeczona ma Xiaomi Mi 9 Lite i aparat robi sztosik zdjęcia jak na ten budżet (pare przykładów tutaj). Są to dwa bardzo podobne modele wypuszczone w tym samym czasie rok temu. Telefonów Xiaomi używam już 5 lat i kolejny też kupię Xiaomi (choć tutaj smutek, że być może Xiaomi wycofa się z programu Android One i najprawdopodobniej nie będzie Xiaomi Mi A4, na który czekam) Quote Link to comment
Perez Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 @adamus no właśnie czytałem dzisiaj test Redmi Note 9 i była podobna konkluzja, że zamiast nowej "dziewiątki", to w podobnej cenie jest właśnie 8 Pro. Będzie trzeba przemyśleć temat, bo cenowo faktycznie ta sama półka (link do sklepu Xiaomi; wiem, że 9 ma więcej pamięci, ale 64 GB w zupełności styknie w 8 Pro). Quote Link to comment
adamus Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Porównując Redmi Note 8 Pro i Redmi 9 to ten pierwszy ma zdecydowanie lepszy aparat. Redmi 9 to jest niższa półka budżetowca, a seria Note to zawsze jest bliżej średniakom. Rozważ jeszcze Xiaomi Mi 9 Lite, który ma czytnik linii papilarnych w ekranie i aparat minimalnie lepiej spisuje się przy słabszym świetle niż Note 8 Pro. Lepiej ze zdjęciami radzi sobie chyba Redmi Note 9 Pro ale to już trochę więcej kosztuje. Quote Link to comment
Reaper Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 @Perez daj linka co wybierzesz, to mojej mamie moze wezme to samo Quote Link to comment
Counter Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Zgadzam się, że Xiaomi to dobry wybór, ale jako alternatywę podrzucę nowy model Samsunga: M21. Amoledowy ekran full hd+, bateria 6000mAh, bardzo przyzwoity procesor (180k w antutu to niemało), dobre fotki. Samsung w końcu wypuścił spoko średniaka i dobrego konkurenta dla Xiaomi. Quote Link to comment
Perez Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 9 minut temu, Reaper napisał: @Perez daj linka co wybierzesz, to mojej mamie moze wezme to samo Na razie poszedł do mamy ten link https://mi-home.pl/telefony-redmi?kategorie=redmi-note-8-pro&pamiec-wbudowana=64-gb i ma sobie obadać ewentualnie w jakimś Media Expert jak jej się to widzi (m.in. ze względu na wielkość, bo to przesiadka z 5'3 na 6'5 cala). Chociaż tak patrzę na tego M21 od @Counter i faktycznie cenowo to samo, parametry podobne, pewnie zerknę, chociaż tak jak Samsunga lubię, to mi się te ich telefony kojarzą z toną śmieciowych apek. Quote Link to comment
kolek23 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Pod względem softu i aktualizacji Xiaomi >>>>> Samsung w tym segmencie. Przy tych samych parametrach Xiaomi będzie szybsze dzięki temu, że... nakładka Xiaomi będzie po prostu lżejsza Chyba, że widziałeś jakieś deklaracje o dłuższym wsparciu dla tego konkretnego modelu @Counter Quote Link to comment
Counter Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 To już nie te czasy, że nakładka Samsunga ma najebane wodotrysków, osobiście uważam, że jest bardziej minimalistyczna niż nakładka Xiaomi. Ale fakt, wsparcie M21 to max 2 lata. Quote Link to comment
Perez Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 W dniu 10.08.2020 o 20:15, Reaper napisał: @Perez daj linka co wybierzesz, to mojej mamie moze wezme to samo Wjechal ten model https://mi-home.pl/telefony-redmi/redmi-note-8-pro-6gb-64gb-forest-green Tak na pierwszy rzut oka wydaje sie naprawde OK. Jak za 1k to bebechy calkiem spoko, kawal ekranu, chodzi wszystko ekspresowo. 1 Quote Link to comment
jasonx Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Pytanie do tych co uzywaja nju mobile. Mam obecnie w orange abo za 37 zł, no limit wszystko. W nju widze, ze cos takiego by mnie kosztowalo max 39 (zuzywam ponad 10 GB miesiecznie). I teraz - czy jak bede uzywal neta, ale malo dzwonil i smsowal, to i tak przy tym zuzyciu zaplace 39? Quote Link to comment
adamus Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Tak bo te 39zł, czy np 29zł w zależności od wybranego abonamentu określa jaką kwotę maksymalnie zapłacisz. To czy dobijesz do tej kwoty dzowniąc, smsując, czy internetu jest bez znaczenia. Jeśli nigdzie będziesz dzwonił to do limitu kwoty na FV dobijesz zużyciem internetu. Quote Link to comment
jasonx Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Czyli w sumie dalej oplaca mi sie zostawac w Orange na tym co mialem.. Nju byloby sensowne przy drugiej karcie. EDIT: a Orange Flex?? Bo to wyglada super,jest jakis haczyk? Quote Link to comment
klinsmann Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 5 godzin temu, jasonx napisał: super,jest jakis haczyk nie, jedynie, że nie załatwisz tego w salonie, całość online. no i płacisz jak za netflix, podpinasz kartę. Quote Link to comment
jasonx Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 A uzywasz moze? Bo jakby co to podobno moge komus z recki dac 50 jakbym sie decydowal Quote Link to comment
Kinas Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 On 9/1/2020 at 5:45 PM, jasonx said: Pytanie do tych co uzywaja nju mobile. Mam obecnie w orange abo za 37 zł, no limit wszystko. W nju widze, ze cos takiego by mnie kosztowalo max 39 (zuzywam ponad 10 GB miesiecznie). I teraz - czy jak bede uzywal neta, ale malo dzwonil i smsowal, to i tak przy tym zuzyciu zaplace 39? jak nie dzwonisz na stacjonarne AFAIK możesz wziąć opcję za 29zł Quote Link to comment
jasonx Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 A co maja do tego stacjonarne? Za 29 ma rozmowy bez limitu na numery komórkowe i stacjonarne w kraju i w roamingu w UE Quote Link to comment
Recommended Posts