ukipuki Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Ja gram w najniższej lidze angielskiej i również o obozy nikt się nie pytał. O wymiar boiska, to przed każdym nowym sezonem mam pytanie. Gram skrzydłami, więc zawsze wybieram szerokie. Quote Link to comment
Vanevar Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Widocznie z tymi obozami zalezy od tego jakim zespołem sie gra, ja gram bez skrzydłowych to wybieram wąskie - w sumie z tym to ciekawa opcja Quote Link to comment
Godlike Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Mnie o boisko ani o obozy nie pytano jeszcze ani razu i o ile obozy mi latają to akurat wymiar boiska mógłby się pojawiać tak jak w FM13 zawsze przed sezonem. A jeszcze pytanko jakie warunki trzeba spełnić aby nasz stadion brano pod uwagę w wyborze na finał LE/LM? Quote Link to comment
klinsmann Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 gra ktoś w FM na ubuntu ? interesuje mnie ile zajmuje ubuntu jako cały system + FM2014, mam dysk 60gb i interesuje mnie fakt czy się to zmieści... Quote Link to comment
zovalik Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Spokojnie się zmieści. Nawet kilka razy ;-) Quote Link to comment
klinsmann Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 a jak płynność rozgrywki ? lepiej niż pod windows ? jak miałem korzystać z Makówki, to tam szybciej FM hasał(mimo gorszych bebechów macbook'a) Quote Link to comment
zovalik Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Ciężko powiedzieć bo nie grałem pod Windows. Ale przypuszczam że będzie porównywalnie. Quote Link to comment
klinsmann Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 z której dystrybucji korzystasz ? Quote Link to comment
zovalik Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Ubuntu 13.10. Niby zalecane jest 12.04 ale na nowszym też dobrze działa. Quote Link to comment
Rafcio Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Czy jest opcja sprawdzenia w trakcie meczu jakiej kontuzji doznał piłkarz? W którymś z poprzednich FMów była taka opcja o ile dobrze kojarze. Quote Link to comment
Slim_Shady49 Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Jest, normalnie klikasz na jego nazwisko i przechodzi Ci do profilu, gdzie jest napisane np. możliwa kontuzja (uraz uda) czy coś w tym stylu. Quote Link to comment
Kowalinho Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Zna się ktoś edytorze a dokładniej na (ewentualnie zaawansowanych zasadach) tym dlaczego fm nie wybiera mistrza baraży jako mistrza kraju i nie bierze go do LM? Quote Link to comment
Godlike Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Mam taką prośbę. Mógłby mi ktoś wrzucić na jakiś serwer pliki z folderu data/db/1430 chodzi mi głównie o foldery dbc, edt, lnc (tylko proszę o oryginalne pliki ponieważ ja wrzuciłem tam pliki odpowiedzialne za prawdziwe nazwy rozgrywek nagród itp. a przez to nie wyświetla mi przydomków klubów i chciałbym dojść który plik jest odpowiedzialny za ich brak) Quote Link to comment
Gacek Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Mam jedno pytanie: czy w najnowszym patchu coś zmieniono, czy może coś jest nie tak w strukturze mojego klubu (prowadzę GKS Katowice), co uzasadniałoby błyskawiczne zmiany zgrania? Rozumiem, że przeprowadzanie wielu transferów powoduje zmiany, ale czasem silnik gry mnie zaskakuje - nie miałem jeszcze przeprowadzonego żadnego ruchu (jedynie zaplanowane na 1.07), ale w momencie zmiany sezonu (wiadomości o najlepszym graczu wg. kibiców, jedenastka sezonu itd.) znajomość taktyki spadła z ok. 60% do jakiś 20% z dnia na dzień. Dosłownie z dnia na dzień. Minęły dwa miesiące, rozegrałem w tym czasie ok. 15 meczów (towarzyskie + o stawkę), nie wprowadzałem żadnych korekt do ustawienia, a zgranie zespołu ani drgnęło. Od ostatniego transferu rozegrałem ok. 10 meczów - wydawałoby się, że to zgranie choć odrobinę wzrośnie. Nastawiam się na to, że szlifowanie taktyki zajmie mi jeszcze jakieś półtorej roku, żeby piłkarze poruszali się po murawie automatycznie (tak miałem we wcześniejszych karierach, gdzie prowadziłem znacznie lepsze kluby), ale jednak 10 meczów to już niezły fundament. Czy problem tkwi w jakimś drobiazgu, który zaniedbałem (trener od taktyki ma 3,5 gwiazdki), nieodpowiednim treningu (zrównoważony wysoki + meczowy ofensywne SFG) czy niskiej bazie treningowej? Quote Link to comment
Duri_12 Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Jak dałeś trening meczowy i ogólny asystentowi to może zgrania i taktyki Twój zespół nie trenował tylko jakieś inne rodzaje treningu Quote Link to comment
klinsmann Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 sprawdzałeś przydzielenie trenerów do "taktyki" ? status profesjonalny rozumiem posiadasz ? nie zauważyłem zależności w ramach bazy treningowej a znajomości taktyki Quote Link to comment
Vanevar Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Mnie po przeprowadzeniu kilku transferów też spadła znajomość taktyki, wtedy ustawiłem w przygotowaniach przed sezonem nacisk na taktyka - bardzo wysoki i po rozegraniu rundy znajomość wróciła na 100 % Quote Link to comment
cinoslaw Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Mam taką prośbę. Mógłby mi ktoś wrzucić na jakiś serwer pliki z folderu data/db/1430 chodzi mi głównie o foldery dbc, edt, lnc (tylko proszę o oryginalne pliki ponieważ ja wrzuciłem tam pliki odpowiedzialne za prawdziwe nazwy rozgrywek nagród itp. a przez to nie wyświetla mi przydomków klubów i chciałbym dojść który plik jest odpowiedzialny za ich brak) No właśnie mam ten sam problem. Wiesz może, które pliki odpowiadają za nazwę rozgrywek i nagród? (zawodnik miesiąca etc.) Quote Link to comment
kokakok Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Nadal jest ten problem, że w Polskiej lidze jest wymóg gry tylko dwoma piłkarzami spoza UE? Czy można temu jakoś samemu zaradzić? Chce kupić FM 2014, a skoro jest ten błąd z naszą ligą, to byłoby głupio grać w rezerwowych składach. Quote Link to comment
Recommended Posts