smigler Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Premiera nowego FMa już za nami. Myślę więc,że to najwyższy czas,żeby utworzyć ten temat. Większość postów dotyczących pełnej wersji ląduje w temacie o becie. Tutaj zadajcie swoje pytania,wymieńcie się spostrzeżeniami,napiszcie,co Was w tej wersji denerwuje itd. ;) Quote Link to comment
ukipuki Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Ja jestem ciekawy czy ktoś już ma jakiś zdanie na temat FMC i jaki jest w tym roku i czy warto w ogóle w tym trybie grać? Powiem szczerze, że dla mnie osobiście taki tryb, to nic innego jak po prostu okrojony FM, ale może się mylę. Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Jak w grze klikam w opcje "ściągnięte pliki" to pokazuje mi się sklep, gdy kliknę na zakładkę "warsztat steam" to się nic nie dzieje, nie mogę zamknąć tego okna i muszę wyłączyć FM przez menedżera zadań. Ma ktoś podobny problem ? Quote Link to comment
Slim_Shady49 Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Też tak mam. A na dodatek tryb 3d się tnie strasznie, mimo bardzo solidnej karty graficznej. Quote Link to comment
Makk Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 o boziu jeszcze się Panowie nie przyzwyczaili, że zaraz po premierze jest zawsze coś nie tak?! główne hasło FMa powinno być "grywalna po 3 miesiącach od premiery" :p Quote Link to comment
'Bello di Notte' Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Jak w grze klikam w opcje "ściągnięte pliki" to pokazuje mi się sklep, gdy kliknę na zakładkę "warsztat steam" to się nic nie dzieje, nie mogę zamknąć tego okna i muszę wyłączyć FM przez menedżera zadań. Ma ktoś podobny problem ? zien nazwe folderu graphics na jakas inna a po zalatwieniu sprawy w workshopie przywroc prawidłową Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Dzięki bardzo. Zrobiłem jak napisałeś i wszystko działa Quote Link to comment
smigler Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 Nie wiem,czy podobnie nie było w 13,ale strasznie jaram się wyszukiwarką w tej wersji. Świetna jest Quote Link to comment
gooliver Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Mógły mi ktoś przesłać na maila quickstart ligii nemieckiej? Plik german.qfm znajduje się tutaj: C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\Football Manager 2014\data\quick starts Mail: gooliver@o2.pl Quote Link to comment
Donkey Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Póki nie zredukują oddanych strzałów na bramkę to ciężko się będzie grało. Fakt faktem trzeba po prostu poczekać na łatki, ale dla mnie przeskok z FM 11 do 14 jest wielki i na pewno jestem zadowolony z tego, że zakupiłem tą wersję gry. Quote Link to comment
ukipuki Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Jest naprawdę trudno wygrać mecz, bo przeciwnik od razu reaguje na straconą bramkę, w przeciwieństwie do mojego zespołu... Quote Link to comment
smigler Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Cóż. Trudno się nie zgodzić z tym wyżej. A nie chcę od razu po strzelonej machać na defensywne ustawienia,bo raz,że czasem to za wcześnie,a dwa,że tak naprawdę nie wiadomo,czy to się gorzej nie skończy,jak załóżmy remisem Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Ja takiego problemu nie zauważyłem. Może zdarzyła się podobna sytuacja raz czy dwa, ale nie uważam tego za zbytni błąd. A na chwilę obecną wyczekuję dodatku z ligą rosyjską, bo kolejna łątka nie poprawia błędów w niej :( Quote Link to comment
ukipuki Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Ja takiego problemu nie zauważyłem. Może zdarzyła się podobna sytuacja raz czy dwa, ale nie uważam tego za zbytni błąd. A na chwilę obecną wyczekuję dodatku z ligą rosyjską, bo kolejna łątka nie poprawia błędów w niej :( Ale ja tego nie traktuję w kategoriach błędu. Osobiście od paru lat w FM zacząłem obserwować obniżenie poziomu meczów (poziom trudności) i teraz bardzo się cieszę, że nie jest tak łatwo. Na razie przynajmniej, bo może kolejna łatka coś namiesza. Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Czy pozom trudności się zwiększył? Mam co do tego mieszane uczucia. W tym jeszcze nie próbowałem, ale w poprzednich FM grając Partizanem w Serbii gromiłem wszystkich. Jedyne wtopy jak już to były z Vojevodiną lub Crveną Zvezdą. W FM13 już nie było tak łatwo. Wydaje mi się, że są poprostu ligi, w których poziom trudności się podniósł. Quote Link to comment
ukipuki Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Pamiętam, że w lidze holenderskiej zawsze było łatwiej. Teraz gram w najniższej szkockiej Stirlingiem i powiem szczerze, że na na 5 meczów wszystkie w plecy... Quote Link to comment
smigler Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Boże...To co robi moja obrona przy defensywnych SFG czy to z wolnych czy rożnych to jakiś dramat. :picard: Quote Link to comment
sneogg Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Najnowsza łatka dopadła mnie w złym momencie, 14.1.3 sprawiała, że mój zespół się zaciął, wcześniej było nawet bardziej niż okej. Widać to najwyraźniej w meczach, środek pomocy wcześniej świetne regulował tempo gry, a teraz nawet przy szarży i grze na aferę, rozgrywa sobie piłkę z obrońcami, zupełnie się nie spiesząc. Do tego patcha byłem zadowolony z FMa, piłkarze grali tak jak chciałem, teraz jakby zaczęli się wygłupiać. Mam nadzieje, że trafię z korektami w taktyce, bo jak nie to z mistrzostwem mogę się pożegnać. Quote Link to comment
Feanor Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Suarez dostał właśnie żółtą kartkę za symulkę w polu karnym. Chylę czoła, SI. Quote Link to comment
'Bello di Notte' Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 jak dla mnie ten fm jest bardzo grywalny juz na samym starcie... a obrona... wg. mnie jest ok tak naprawde to przez bledy obrony padaja gole 'in real' wiec.. niech popelniaja bledy. polecam wlaczyc druzynie jak sie juz taktyki nauczy koncentracje na obronie w treningu przedmeczowym, bardzo pomaga. Quote Link to comment
Recommended Posts