Jump to content

Fristajlowy kącik dyskusyjny [FM14]

smigler

Recommended Posts

Gram w niższych ligach angielskich. Zacząłem karierę jako bezrobotny. Objąłem Stockport County i mój problem polega na tym, że mogę sprowadzić tylko jednego zawodnika. Oferuję mu zawsze mniej niż maksymalny budżet płacowy. Koleś akceptuje warunki, przychodzi do mnie grać i jest OK. Tylko, że jak próbuję zatrudnić następnego to nie mam już kasy na zatrudnienie piłkarza z wolnego transferu w okienku płaca jest 0 i nikt już nie chce do mnie przyjść. Czy to możliwe, żeby aż tak utrudnili grę, że nie da się ściągnąć więcej piłkarzy. W FM 12 zdaje się, że można było mieć ujemny budżet płacowy i jakoś przychodzili. Grałem też w FC Red Star z Francji i tam podobna sytuacja. Czy ktoś z Was się z tym spotkał albo wie jak to rozwiązać ?

Tak się zastanawiam, czy jest jakaś możliwość poprawienia terminarza polskich rozgrywek?

Już w poprzednim FM był problem jeżeli drużyna grała na wiosnę w europejskich pucharach i pucharze Polski.

2 lub 3 razy w sezonie zdarzyło mi się grać: niedziela-wtorek-czwartek-niedziela. W poprzednim FM ponoć wyszła łatka naprawiająca to - ponoć. Dodatek z II ligą polska, która miała to naprawiać też tego nie robi. Zaznaczając w edytorze by sprawdzać terminy ze wszystkimi spotkaniami też nic mi nie pomogło.

Jest to o tyle dziwne, że grając we Francji, byłem równocześnie w lidze, pucharze ligi i kraju oraz lidze europejskiej i zawsze między meczami miałem co najmniej 2 dni przerwy a nie jeden. Wniosek z tego jest taki, że można tylko jak ? :p

w zeszłym roku faktycznie łatka wyszła, bo był błąd i ekstraklasa polska startowalo pod koniec marca zamiast pod koniec lutego, W tym roku błąd jest może mniejszy bo nie uwzględnia tego aby przed meczami pucharowymu grac we wczesniejsze dni mecze ligowe a po pucharach w pozniejsze. Ale z drugiej strony to tak naprawde kalendarz PZPNu, zwlaszcza po dorzucenie 7 spotkan, jest tak napiety, ze i moze slusznie nie przewiduje aby jakas polska druzyna grala dlugo na wiosne w pucharach. Takie rzeczy tylko w FMie.... smutne