Gabe Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 7 minut temu, Reaper napisał: Pytasz dziwnie czemu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Vami napisał: 26. Coś, czego nigdy byś nie zjadł? 27. Jak wygląda Masterchef od nomen omen kuchni? Jak wielka jest ingerencja reżyserska? 28. Jeden dzień jak lew czy sto lat jak owca? 29. Kiedy Jagiellonia będzie Mistrzem Polski? 30. Jesteś fanatykiem szpeju czy wystarczy Ci patelnia z Ikei? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka 26. Ludzkie mięso, nie ma opcji. I nic żywego raczej. 27. Z mojego krótkiego udziału ciężko powiedzieć. W moim odcinku ludzie gotowali dania, odczekiwaliśmy parę minut, jurorzy nagrywali swoje kwestie po czym każdy podchodził i były kolejne rozmowy. Nie wiem co konkretnie Cię interesuje ? 28. Sto jak owca, jak lew już żyłem 29. Ta liga jest tak pierdolnięta, że w końcu będą, strzelam że do 10 lat max. 30. Co do sprzętu to zależy jaki do czego. Jeżeli mam zamiar wykorzystać stal to najtańsza patelnia wystarczy. Nie oszczędzam na teflonie, żeliwie czy ceramice bo nie ma sensu. 1 godzinę temu, Makk napisał: 31. Kuchnia czeska?Co najbardziej z niej lubisz? Smażony syr i knedliki na pewno. Ale hitem jest zupa cebulowa. Godzinę temu, Misiek napisał: 32. Dlaczego pominąłeś odpowiedź na 15 pytanie? Chwilowa ślepota, więc: nie, nie jestem, choć jestem w stanie zrozumieć czemu niektórzy są. Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 33. Faktycznie gotują w Masterchefie te dania mięsne w 40 minut? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Ad. 33 Byłem tylko w jednym odcinku i reszty nie oglądałem więc nie wiem do czego się dokładnie odnosisz, ale jak mnie zapytasz o konkretne danie to mogę wyjaśnić czy się da Cytuj Odnośnik do komentarza
Makk Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 35 minut temu, jmk napisał: 33. Faktycznie gotują w Masterchefie te dania mięsne w 40 minut? Może i gotują. Tylko z tego, co wiadomo, to jurorzy dostają to żarcie X czasu po zrobieniu go, w większości zimne już. Nawet kilka godzin później. Z tego, co miałem doniesione, to biorą po małym kawałeczku, niby przeżuwają i wypluwają. Dlatego takie cięcia widać przy ich jedzeniu. Sorry za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Co wiadomo gdzie? Dostają góra parę minut po, praktycznie nigdy to nie jest zimne, jak ktoś skończy wcześniej to jest wygrzewka. Nie wiem co to jest "niby przeżuwanie" i skąd pomysł, że parę h później dostają. Cytuj Odnośnik do komentarza
lad Napisano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 No i dlaczego niby mieliby wypluwać? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
kaderr Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 34. Twoja ulubiona kuchnia (tzn. włoska, meksykańska, itd.)? 35. Ulubione żarcie fast food (konkretnie, np. "nuggetsy z maca")? 36. Mac czy KFC? A może jakiś inny fast food joint? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 1 minutę temu, kaderr napisał: 34. Twoja ulubiona kuchnia (tzn. włoska, meksykańska, itd.)? 35. Ulubione żarcie fast food (konkretnie, np. "nuggetsy z maca")? 36. Mac czy KFC? A może jakiś inny fast food joint? Ad. 34 Chyba klasycznie, jak wielu, włoska. Acz trafia do mnie też wielokulturowość kuchni w USA czy precyzja japońskiej i ilość smaków tajskiej. Ad. 35 McRoyal all day long Ad. 36 Jednak Mac, głównie przez kanapkę drwala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Feanor Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 37. Czy potrafisz się jeszcze cieszyć duraleksowym schabowym (gdzie „duraleksowy schabowy” to synonim każdego „normalnego jadła”)? Czy zniuansowane kubeczki smakowe na to już nie pozwalają? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Ad. 37 Potrafię się cieszyć fastfoodem więc dobry schabowy to bez problemu acz przyznam, że zjadłbym taki schab tradycyjny, z kością, na smalcu. Raz w Mananie była mała dostawa jakiegoś ultra pysznego schabu od gościa, który świniami zajmuje się jakieś 40 lat. Obłędnie przepyszne było. Takiego bym opierdolił od razu, ale najprostszego też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Reaper Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 38. Czy jest w Twoim życiu obecnie jakaś nowa "Aneta"? 39. Co słychać u oryginalnej Anety? Czy już Cię nie obchodzi i było minęło? 40. Zajawka samochodowa już kompletnie się skończyła wraz z zamknięciem kanału YT? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Ad. 38 Chodzi o sam fakt dziewczyny czy kogoś poważnego? Bo jest dziewczyna, ale raczej nic poważnego. Ad. 39 Z tego co wiem (mój przyjaciel czasem się z nią widuje) szczęśliwie hajtnięta i zadowolona, good for her, nic więcej nie mam. Ad. 40 Ja tam nigdy się nie znałem specjalnie na samochodach, więc poza jakimiś recenzjami z rzadka to już w ogóle się przestałem interesować motoryzacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 41. Czy ona wie ze to nic powaznego? Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Ad. 41 Nie wiem, to sam początek, więc się żadne raczej nie nastawia Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 10 godzin temu, Makk napisał: Może i gotują. Tylko z tego, co wiadomo, to jurorzy dostają to żarcie X czasu po zrobieniu go, w większości zimne już. Nawet kilka godzin później. Z tego, co miałem doniesione, to biorą po małym kawałeczku, niby przeżuwają i wypluwają. Dlatego takie cięcia widać przy ich jedzeniu. Sorry za OT. 11 godzin temu, ajerkoniak napisał: Ad. 33 Byłem tylko w jednym odcinku i reszty nie oglądałem więc nie wiem do czego się dokładnie odnosisz, ale jak mnie zapytasz o konkretne danie to mogę wyjaśnić czy się da No mają np. królika, które raczej trzeba długo obrabiać termicznie, żeby był miękki, a tu cyk - 45 minut łącznie z czasem w spiżarni, przygotowaniem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Niekoniecznie, ale jak robi się to w krótszym czasie to trzeba mieć świadomość, że różne części potrzebują różnego czasu. Można zawsze szybki strzał na patelni i wykończyć w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Widzę, że minął tydzień, więc może kolej na @Vamiego Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 OK, dawajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tio Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 1. Które ze swoich piw poleciłbyś na początek kraftowemu laikowi? 2. Czy planujesz w jakiś sposób zarabiać również na swojej gastronomicznej pasji? Może jakaś restauracja? 3.czy Jagiellonia zdobędzie kiedykolwiek mistrzostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.