Jump to content

Sprzęt AGD


Recommended Posts

Ja tylko podpowiem, że przyciski manualne są zdecydowanie lepsze niż panele dotykowe w piekarnikach. Często w tych dotykowych jest problem, gdy piekarnik jest już gorący i sam panel też jest trochę nagrzany, wtedy potrafią nie zawsze reagować na dotyk.

  • Like 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
54 minuty temu, jmk napisał:

Kupiłem sprzęty, teraz czas na montaż ;) W instrukcji, a raczej rysunku montażu piekarnika mam takie coś:

 

iWxgcYM.png

 

 

 

Ktoś wie o co w tym chodzi i po co to jest? To trzeba zrobić, żeby "włączyć" prąd?

 

Jeśli masz gniazdo jak to na dole, no to musisz pomostkować zaciski tymi blaszkami. Takie coś się stosuje, jak masz urządzenie przystosowanie pod 1 lub pod 3 fazy, a instalacja ma 1 fazę.

btw. a w karcie gwarancyjnej nie masz jakiegoś miejsca na pieczątkę fachowca, który ma to podłączyć? Bo jeśli to jest wymagane do gwarancji, to podłączając sam, pozbawiasz się gwarancji. No chyba, że sam podłączasz, a ktoś ci to później podbije.

  • Thanks 1
Link to comment
22 minuty temu, jmk napisał:

Wtyczkę. Myślałem, że mam to otworzyć i zmieniać.

 

W gwarancji piszą tylko o kuchence lub płycie elektrycznej/gazowej.

No właśnie najpierw myślałem, że masz to na zasadzie indukcji, że masz schemat i trzeba to sobie samemu podłączyć. A tu masz wszystko na gotowo.

  • Thanks 1
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Absolutnie nie jest :D

 

Ja robię to zwyczajnym mikserem zelmera, takim ręcznym z końcówkami do mieszania (hakami), zajmuje to dosłownie pięć minut, a ręce czyste ;)

I w sumie mi też chodzi po głowie taki robot planetarny, ale ja i tak nie mam już miejsca w kuchni, a poza tym to tylko do ciasta na pizzę (bo inne to dwa razy do roku u nas) to trochę drogo. Ale chętnie pooglądam propozycje :D

 

@ajerkoniak?

Link to comment

Jak ma być ciasto to styknie jakiś mocniejszy mikser z końcówką do chleba/ciasta. Ofc koniem pociągowym jest Kitchen Aid ale dla ludzi z a) nadmiarem hajsu b) korzystającym regularnie typu pieczenie minimum raz w tygodniu, wtedy polecam bo nie do zajechania. Kenwood miał serię, która była oidp tańsza. Breville też spoko, Kenmoore też.

  • Thanks 1
Link to comment

My w domu mamy Bosch MUM 5 od 4 lat i bardzo sobie chwalimy. Jeszcze nigdy nas nie zawiódł, a jest dość regularnie użytkowany (tak powiedzmy z 1 na tydzień). Cenowo wychodzi atrakcyjniej niż Kitchen Aid z tego co pamiętam. U nas wybieraliśmy pomiędzy Kitchen Aidem, a Boschem, który wygrał ze względu na fundusze oraz nie miał być mocno użytkowany każdego dnia.

  • Thanks 1
Link to comment
W dniu 3.01.2022 o 18:11, Meler napisał:

Szukam robota kuchennego ale nie thermomixa :) Ważne, żeby wyrabiał ciasto na pizze i był solidny. Budżet dowolny - może ktoś coś polecić?

przesiadłem się na kenwooda Chef XL, 1700W, skończyłem z ręcznym wyrabianiem ciasta. u mnie pracuje o listopada. w rodzinie mam 3 sztuki, najstarczy 10 lat, sporo przystawek (też kosztują), ale sporo czasu można zaoszczędzić - szczególnie jak ktoś ma rodzinkę i sporo gotuje.

 

silniki 1700W są na wycofie, z tego co się orientowałem to te najnowsze kendoowdy mają 1200-1400W i jakieś elektroniczne cuda. z wad robota to jak masz półtorej kilo ciasta na pizzę to robot lubi sprawiać wrażenie, jakby miał zeskoczyć z blatu, jak masz pytania to zadzwoń któregoś wieczora to opowiem co i jak.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...