Brachu Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 mnie zastanawia jedno, czy jason przeczytał intrukcje, czy też ją wyrzucił od razu . Na opakowaniu jest opis na jakich kuchenkach można jej używać oraz w jaki sposób można ją myć Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 To ja się podłączę pod temat... możecie polecić jakąś dobrą patelnię a) grillową b) do smażenia bez tłuszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Seju Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Na grillowej sie smazy bez tluszczu. Ja mam z IKEI (~60zl?) i juz z dwa lata mi sluzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja bym chciał dwie, jedną grillową, a drugą zwykłą. Nie mamy w Szczecinie IKEI -.-. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 mocno wahałem się ostatnio nad grillową tefala z serii tefal talent pro - w promocji w outlet 170zł. jak wczesniej szukałem na necie trzeba wydać pewnie 220-240zł, czasem w Makro są na nie promocje, gdybym nie mial grilla elektrycznego to bym pewnie kupił kupiłem za 100 i 110 zł patelnie teflonową(24 i 28) z tej właśnie serii, po pierwszych trzech smażeniach jestem wniebowzięty. masz jakis outlet tefala w Szczecinie ? z drugiej strony na tych obu teflonowych kurczaka czy mięso mielone smażę bez oleju. jest ok. moim zdaniem kupić jedną dobrą teflonową za 100-150zł niż kupić dwie w tej cenie. jeżeli chodzi o patelnie z IKEA, no ja miałem już kilka i nie polecam zbytnio(WOK był tragiczny), Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Masz taką: http://www.euro.com.pl/patelnie/tefal-talent-pro-c6210452-24cm.bhtml#opis ? Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 tak, z tym, że płaciłem za nią 110zł. szedłbym raczej w większą: http://www.euro.com.pl/search/patelnie.bhtml?keyword=talent%20pro%2028 potem opcja WOKa jest i do obu jedna pokrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I można w zmywarce myć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 mi chyba było szkoda ładować do zmywarki, w zasadzie wystarczy lekko przetrzeć gąbką z detergentem i syf schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Znalazłem pierwszą za 140, a drugą nawet za 130zł w morele.net, zapisuję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorpio Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 jeżeli chodzi o patelnie z IKEA, no ja miałem już kilka i nie polecam zbytnio(WOK był tragiczny), Ja mam grillowa z ikea i dziala zajebiscie. Antrykot bez tluszczu <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Ja też mam same dobre doświadczenia z IKEĄ w tej kwestii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Do grillowej kilka razy sie przymierzałem i niska waga mnie odstraszała. Cytuj Odnośnik do komentarza
lad Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Jeden z najlepszych makaronów, jakie ostatnio jadłem. Mega prosty w przygotowaniu i mega smaczny. Składniki: - Makaron spaghetti (niecałe opakowanie, na oko jakieś 350g) - Jedna cebula - 4 ząbki czosnku - 1 papryczka chili (ewentualnie można użyć w formie przyprawy) - Oliwa z oliwek - Świeża bazylia - Sól, pieprz - Parmezan Przygotowanie: - Kroimy drobno (UWAGA: ta drobność jest bardzo ważna, bo gotujemy wszystko razem. Żeby ładnie doszło, powinno być cienkie) cebulę, czosnek i chilli. - Wyżej wymienione składniki wrzucamy na dużą, głęboką patelnię razem z makaronem - ja kładę makaron na środek, a dodatki po boku. - Dorzucamy liście świeżej bazylii (jak ktoś lubi to polecam dodać tego dużo. Ja dodaję jeszcze odrobinę na koniec do dekoracji), solidnie doprawiamy solą i pieprzem i podlewamy oliwą. - Wlewamy litr wody, odpalamy gaz i czekamy aż zacznie nam się wszystko gotować. Od momentu zagotowania wody warto zacząć wszystko mieszać, żeby zrobiła nam się z tego ładna pasta - Po zredukowaniu wody (15-20 minut) posypać startym parmezanem i wpierdalać aż wam się uszy będą trzęsły. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Pany, jaka propozycja przygotowania wołowego stejka ? od czytania google już mnie głowa boli, a opierdolił bym stejka jutro na obiad. ja kładę makaron na środek, już ugotowany jak mniemam ? Cytuj Odnośnik do komentarza
beeres Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Pany, jaka propozycja przygotowania wołowego stejka ? od czytania google już mnie głowa boli, a opierdolił bym stejka jutro na obiad. Prosto i smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
lad Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Pany, jaka propozycja przygotowania wołowego stejka ? od czytania google już mnie głowa boli, a opierdolił bym stejka jutro na obiad. ja kładę makaron na środek, już ugotowany jak mniemam ? No jak ugotowany? Przecież gotujesz go na patelni Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Pany, jaka propozycja przygotowania wołowego stejka ? od czytania google już mnie głowa boli, a opierdolił bym stejka jutro na obiad. ja kładę makaron na środek, już ugotowany jak mniemam ? No jak ugotowany? Przecież gotujesz go na patelni w chuj wielka patelnia musi byc jak wrzucasz surowe spaghetti ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
lad Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 No u mnie się nie zmieścił więc musiałem złamać. Nie wpłynęło to na smak Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 No u mnie się nie zmieścił więc musiałem złamać. Nie wpłynęło to na smak na razie łap plusa, dzieki ;) nie wszystko jest dla mnie oczywiste ;) makaron po tak długim czasie nie był rozciapany ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.