Vami Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Czemu nie lubisz ogórka? Poza tym tego się nie gotuje, jako chłodnik jest max orzeźwiające. Można wzbogacić też o trochę kwasku: dobre, kwaskowe białe wino, ocet winny lub cytryna/limonka Niestety, nie miałem na podorędziu. Cytuj Odnośnik do komentarza
schizzm Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Vami, a gdzie grzanki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Staram się ograniczać pieczywo i mączne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
m_arcin Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Kurcze nie mogę się przekonać do chłodników, jakoś tak mam zakodowane że zupa musi byc ciepła ;)Tak jak moja kumpela z pracy Tylko nie ma co chłodników traktować jak zwyczajnej zupy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Dzisiaj odważyłem sie zapytać(jestem nad morzem aktualnie) co to jest "kebab warszawski" i to niby taki z frytkami w środku. Zapytałem skąd taka nazwa to mi powiedzieli, zże właściciel raz był w Warszawiemi to był pomoć hit. Widział ktoś z Was w dużych miastach takie danie ? Nie wydaje mi się aby był to zacny podkład pod picie.... Tortilla czy bułka w środku z frytasami ? A fuuuj Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 We Wrocławiu widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
lad Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Dzisiaj odważyłem sie zapytać(jestem nad morzem aktualnie) co to jest "kebab warszawski" i to niby taki z frytkami w środku. Zapytałem skąd taka nazwa to mi powiedzieli, zże właściciel raz był w Warszawiemi to był pomoć hit. Widział ktoś z Was w dużych miastach takie danie ? Nie wydaje mi się aby był to zacny podkład pod picie.... Tortilla czy bułka w środku z frytasami ? A fuuuj Nie wiem, ale Frytburger to chyba szczecińska specjalność. Nigdy nie skumałem jak można jeść smażone ziemniaki z pieczywem, ale ma to wielu fanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
FYM Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Kebab w bule z frytkami jest do trafienia w Białymstoku, ale bardziej popularny jest tzw. "box" czyli kebab bez buły, zmieszany z frytkami w opakowaniu a'la chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kuchar Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Dzisiaj odważyłem sie zapytać(jestem nad morzem aktualnie) co to jest "kebab warszawski" i to niby taki z frytkami w środku. Zapytałem skąd taka nazwa to mi powiedzieli, zże właściciel raz był w Warszawiemi to był pomoć hit. Widział ktoś z Was w dużych miastach takie danie ? Nie wydaje mi się aby był to zacny podkład pod picie.... Tortilla czy bułka w środku z frytasami ? A fuuuj W Ostrołęce to się nazywa mix ;-). W Warszawie (w Kingu np.) to jest box. Pod picie bardzo dobry, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Mix to mieszane mięso z kurczaka i wołowiny lub wieprza. Co do Boxa to brałem kiedyś w jakimś lokalu i frytek tam nie było. Na! Tu jest nawet warszawski box! Cytuj Odnośnik do komentarza
Seju Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Jedyna prawilna forma polaczenia miesa kebab z frytkami to kapsalon i on jest krol jak lew jest krol dzungli. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Serwują to gdzieś w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kuchar Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Wejdź na stronę Kinga. Albo inaczej ;) http://www.kebabking.biz/index.php/kanapki King Box z wołowiną i cielenciną, są frytki Cytuj Odnośnik do komentarza
Ingenting Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 W LBN też są kebsy z frytkami. To chyba żadna rewelacja, choć nie w każdym kebabie dostaniesz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 2 Września 2015 Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Frytburger to szczecińska bułka, kotlet i frytki ;) Zazwyczaj za 5,50zł. Zna ktoś może dobry i sprawdzony sposób na jakąś sałatkę z wątróbką albo coś takiego? W sensie na zimno . Cytuj Odnośnik do komentarza
Vami Napisano 3 Września 2015 Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Rukola + wątrobka + mus malinowy. Niebo w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 "Szybka sałatka do roboty" Do miski wrzucam trochę z mixu sałat, siekam szczypiorek, drobno paprykę (jedna), trzy pomidory, dodaje dwie łyżki musztardy i surowe jajko, skraplam oliwą - mieszam. Gotuję ryż na miękko i dodatkowo 4 jajka na twardo (ja tylko białko dodaję, bo żółta nie mogę), w między czasie kroję wędzoną pierś z kurczaka, bardzo drobno oraz ścieram żółty ser na tarce, po ugotowaniu ryżu i jajek wrzucam wszystko do michy i mieszam, przyprawiając (lub nie) do smaku np. skropić sokiem z limonki lub tradycyjnie sól/pieprz/przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
klinsmann Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 surowe jajko ? nie boisz sie salmonelli to raz, a dwa… tak Ci smakuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gabe Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 I nie boisz się jeść surowego jajka po kilku godzinach od przygotowania posiłku (rozbicia skorupki)? Cytuj Odnośnik do komentarza
jmk Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 W sumie jest z przypadku, bo mi się potłukło po drodze, a nie cierpię marnować jedzenia ;), ale lubię, nie boję się, sprawdzone źródło, swoje kury i jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.