klinsmann Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 ma ktos jakies informacje apropo Fali Zbrodni? jesli sie nie myle 3ci sezon Oficerow mial byc Jesienia w telewizji cisza... mam pytanie odnosnie Prison Break sezon #2, polecenia Kimowi wydaje nie Reynolds tylko jakis starszy łysy dziadek, generał, ciagle pytajacy go o SONA(jak sie okazalo wiezienie), ten dziadunio podobny jest do Shales'a, czy nie mam racji ? Quote Link to comment
rahim Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Fala Zbrodni będzie w listopadzie, a co do Trzeciego Oficera to nie wiadomo... Quote Link to comment
Lucas Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Ma ktoś jakieś wieści na temat ewentualnego drugiego sezonu Odwróconych? Quote Link to comment
Buła Posted September 17, 2007 Share Posted September 17, 2007 Dziś na TVN znów zaczynają puszczać "Sześć stóp pod ziemią". Wszystko fajnie, z chęcią bym obejrzał, tylko że znów późna pora 23:55 ... Jak dla mnie zdecydowanie za późno :( Quote Link to comment
frodo Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Tak jakoś średnio mi się ten nowy Prison Break podobał ... może się rozkręci, ale jak na razie to strasznie naciągane i przewidywalne... Quote Link to comment
Kinas Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Dokładnie. Przyszycie odrąbanej siekierą dłoni przez wiejskiego, hinduskiego weterynarza, w dodatku tak dobrze, że po zabiegu można prowadzić samodzielnie samochód jest super realistyczne. Polsat wreszcie wypuści trzeci sezon Gotowych na wszystko. Już się bałem, że będą nieprzerwanie pokazywać powtórki dwóch pierwszych... Quote Link to comment
frodo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 W sumie to ja już pisałem o trzeciej serii, która zaczęła się tak jak myślałem no ale może też się jakoś rozkręci, choć w to wątpie - o ile druga część była jeszcze naturalną kontynuacją PB, to 3 seria jest już maksymalnym odcinaniem kuponów ( albo raczej na to się zanosi). Co do drugiej serii to nie bój się - moim zdaniem jest bardzo dobra, szybka akcja, inaczej niż w jedynce, inny klimat, ale na plus Quote Link to comment
Tybor Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Trzecia seria to parodia pierwszego sezonu. Tyle w niej absurdu, że płakać sie chce. Quote Link to comment
me_who Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Oglądał już ktoś FG na Comedy Central? Boże jaki dramat Dali takiego lektora, że po prostu wszystko opada, nie tylko ręce Jest tak do bani, że aż szkoda gadać. Moduluje głos, choć to mu średnio wychodzi, do tego ma kijowy tembr głosu, już nie mówię o sztucznych żartach typu "pińcet baksów", "se" itp Najgorzej wychodzi mu "robienie" Stewiego, po prostu ŻENADA :| Do tego mówi "Kryste" i chyba wszystkie wyrazy zaczynające sie na "ch" mówi przez "k" No i Chris ciągle mówi "ojciec" i "matka" co jest maksymalnie wkurw..rzające. No ale to już wina osoby tłumaczącej :| Ogólnie spartolili tak wspaniały serial. Już wolę "bezpłciowego" lektora z Chłopaków z baraków, niż tego pożal się Boże lektorzynę. Quote Link to comment
Buła Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Oglądał już ktoś FG na Comedy Central?Boże jaki dramat Dali takiego lektora, że po prostu wszystko opada, nie tylko ręce Jest tak do bani, że aż szkoda gadać. Moduluje głos, choć to mu średnio wychodzi, do tego ma kijowy tembr głosu, już nie mówię o sztucznych żartach typu "pińcet baksów", "se" itp Najgorzej wychodzi mu "robienie" Stewiego, po prostu ŻENADA :| Do tego mówi "Kryste" i chyba wszystkie wyrazy zaczynające sie na "ch" mówi przez "k" No i Chris ciągle mówi "ojciec" i "matka" co jest maksymalnie wkurw..rzające. No ale to już wina osoby tłumaczącej :| Ogólnie spartolili tak wspaniały serial. Już wolę "bezpłciowego" lektora z Chłopaków z baraków, niż tego pożal się Boże lektorzynę. Ja oglądam Jeszcze nie opuściłem chyba żadnego odcinka na Comedy Central xD. No i mi też ten lektor nie przypadł do gustu, strasznie lipny. No ale po kilku odcinkach można się przyzwyczaić Szkoda, że nie dali tego samego co jest w South Parku. Klimatyczny gościu jest, podoba mi się on A co do serialu to super jest. Baardzo mi przypadł do gustu, choć South Park jeszcze lepszy Quote Link to comment
timon Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Hmmm... ale tak po prawdzie to seriale, kreskówki z bardzo charakterystycznym dubbingiem oryginalnym, powinny być puszczane z napisami. Quote Link to comment
Kinas Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Moim zdaniem wszystko co nie polskie a jest w tv powinno być z napisami. Społeczeństwo coraz lepiej zna angielski, więc można darować sobie wysiłki niektórych lektorów... Nie wszystkich przecież stać, żeby mieć super obsadę i zrobić dubbing godny polskiego Shreka. Niestety jedyny film, jaki widziałem w tv z napisami do Lśnienie. Oglądało się świetnie. Quote Link to comment
Ingenting Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Moim zdaniem wszystko co nie polskie a jest w tv powinno być z napisami. Społeczeństwo coraz lepiej zna angielski, więc można darować sobie wysiłki niektórych lektorów... Nie wszystkich przecież stać, żeby mieć super obsadę i zrobić dubbing godny polskiego Shreka. Niestety jedyny film, jaki widziałem w tv z napisami do Lśnienie. Oglądało się świetnie. A po co znać angielski? W ten sposób się go własnie można nauczyć, czytając napisy i jednocześnie słuchając oryginalnej wersji językowej. Tak jest w większości cywilizowanych krajów, np. Szwecji. Quote Link to comment
Kinas Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Z drugiej strony jest przykład Niemiec, gdzie dubbingują wszystko... Nie wiem czy to jest jakoś odgórnie nakazane, ale bardzo dziwnie to wygląda... Quote Link to comment
meyde Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Cóż, zniszczyli SP, czas na FG. Żałośni są ci lektorzy... Quote Link to comment
Kamtek Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Z drugiej strony jest przykład Niemiec, gdzie dubbingują wszystko... Nie wiem czy to jest jakoś odgórnie nakazane, ale bardzo dziwnie to wygląda... Podobnie jest u naszych południowych sąsiadów - Czesi dubbingują wszystko, a efekty są często wielokrotnie gorsze niż w przypadku polskiego dubbingu. Może i marne to pocieszenie, ale nie mamy najgorzej... Quote Link to comment
dragonfly Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Ja też jestem za napisami. Fakt że akurat lektor który na Comedy Central dubbingował South Park, czy King of the Hill, jest naprawdę dobry, ale to chyba tylko wyjątek od reguły. Po tysiąckroć wolę słyszeć oryginalny dźwięk, nie rozumiem jak niektórych może męczyć czytanie napisów. Mnie to jakoś nie rozprasza. Jestem zwolennikiem minimalnych ingerencji w ścieżkę dźwiękową. Podejmę temat "Zagubionych". Przyznam się że kiedy dowiedziałem się o kręceniu czwartej serii, odechciało mi się oglądać ten serial. Stwierdziłem że kolejna seria to już paskudne naciąganie (tak jak z końcówką II serii "Twin Peaks"). Ale muszę przyznać że twórcy umiejętnie wybrnęli z sytuacji. Jak myślicie kto zmarł w niby-flashbacku, który okazał się historią po ocaleniu (scena z zamkniętą trumną)? Ja stawiam na Bena. Quote Link to comment
me_who Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 nie rozumiem jak niektórych może męczyć czytanie napisów Nie wszyscy są młodzi, mają dobry wzrok i doskonałe telewizory. Nie przesadzajmy. Quote Link to comment
dragonfly Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Ja mam -5 dioptrii i szkła kontaktowe i jakoś daję radę Quote Link to comment
Adriano Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Od niedzieli w TVN znowu będą Odwróceni. Na początek 2 odcinki, oczywiście powtórka. Jednakże producent serialu Artur Kowalewski dzisiaj w Dzień Dobry TVN powiedział iż 2 seria jest w toku ;]. Quote Link to comment
Recommended Posts