Jump to content

Seriale telewizyjne

Feanor

Recommended Posts

Sorry, ale w takim razie czemu nie dajemy bana za pytanie o numer kanału na sopcaście? Jaka jest różnica?

A gdzie są takie pytania? Zajmiemy się i tym (sopcast to jakieś pirackie kanały na necie?).

wszedzie.

marynia, livescore, temat mecze w TV.

Sorry, ale w takim razie czemu nie dajemy bana za pytanie o numer kanału na sopcaście? Jaka jest różnica?

A gdzie są takie pytania? Zajmiemy się i tym (sopcast to jakieś pirackie kanały na necie?).

wszedzie.

Od czego jest opcja "Raport"? ;>

wszedzie.

Od czego jest opcja "Raport"? ;>

Otóż to. Ktoś zaraportuje, pień katowski pójdzie w ruch :)

Oglądał ktoś z was serial animowany Futurama ? W Polsce został wydany pierwszy sezon i można go spotkać na DVD w Empikach. Chyba sobie go zakupie, bo dużo osób go poleca. Podobno jest świetny. Wielu uważa go nawet za lepszego od Simpsonów czy Family Guya :P

Oglądał ktoś z was serial animowany Futurama ? W Polsce został wydany pierwszy sezon i można go spotkać na DVD w Empikach. Chyba sobie go zakupie, bo dużo osób go poleca. Podobno jest świetny. Wielu uważa go nawet za lepszego od Simpsonów czy Family Guya :P

Futurama leciała kiedyś chyba na TV4 i był to jeden z mych ulubionych seriali animowanych

Futurama (w Polsce był w TV4 pt "Przygody Fry'a w kosmosie"), to humor dla dorosłych zrobiony kreską z The Simpsons.

Bardzo mocny i dosadny humor, ale czy lepsze od Simpsonów i FG? Nie wydaje mi się. Mimo wszystko jest to bardzo dobry serial z serii "prześmiewcza kreskówka dla dorosłych".

No a robot Bender to jedna z najśmieszniejszych postaci w amerykańskich kreskówkach.

AXN robi maraton kilku seriali, kto się orientuje kiedy puszczą dwa ostatnie odcinki LOST3 (finałowe)? Niestety mnie ominęły...

26 sierpnia są dwa ostatnie odcinki w nocy o 2:20 i 3:15

:respekt: Dzięki bardzo :)

Co do Futuramy, to warto dodać, że jest to parodia wszelakich filmów i seriali, o tematyce S-F w kosmosie, a więc: Star Trek, Star Wars, Planeta Małp, Odyseja Kosmiczna itd. Humor jest dosyć cięty, ostry, czasami na ekranie kwitnie wręcz makabreska, ale wszystko w granicach przyzwoitości ;-) Dla mnie absolutnie najlepsza amerykańska kreskówka. Co prawda serial zakończono dobrych kilka lat temu, ale obecnie trwaja prace nad wznowieniem.

Ciekawostka z wikipedii:

Emisja serialu w TV 4 została zawieszona, a następnie przeniesiony na późne godziny wieczorne po nałożeniu przez Krajową Radę Radiofonii i Telewizji kary pieniężnej w wysokości 10 tysięcy złotych za emisję w tzw. paśmie chronionym. Rada zakwestionowała odcinek wyemitowany 21 sierpnia 2000 r. o godzinie 11:00. W uzasadnieniu stwierdzono m.in. iż: Analiza filmu wykazała, że zawiera on wiele scen drastycznych i ukazujących przemoc, które mogą mieć negatywny wpływ na psychiczny i uczuciowy rozwój dzieci i młodzieży. Film ukazuje odrealniony świat, pełen zjawisk destrukcji i przemocy.

;-)

Kiedyś mi kumpel mówił, że producenci Futuramy wypuścili go za darmo w sieci i podobno można go legalnie ściągać z ich strony internetowej. Nie sprawdzałem tej informacji, ale gość który mi to mówił zna się na rzeczy, więc obczaj opcję zanim pójdziesz do sklepu dokonać zakupu ;)

• 2 weeks later...
Dobra wiadomość dla posiadaczy Comedy Central :]

Panie i panowie - Family Guy nadchodzi :D

Cudowna wiadomość :jupi: Tego serialu też nigdy nie oglądałem, w końcu będzie okazja. Emisja: wtorek-czwartek o 21:35.

ps. właśnie oglądam Trailer Park Boys ;) Nieziemski to serial. Kocham tego rodzaju humor :keke: