me_who Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 A skąd wezmą bilety? Nikt z kibiców drużyn rozgrywających swoje mecze do Kaliningradu nie przyjedzie a miejscowi będą mieli mecz w nosie? Owszem, jacyś się pewnie trafią, ale pisanie o tłumach naszych ziomków na trybunach to jest przesada. Quote Link to comment
jmk Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Zostało już 3 piłkarzy nominowanych do Złotej Piłki - Xavi, Iniesta, Messi. Nie wiem co robi tu Lionel, gdyż było kilku zawodników, którzy grali i osiągnęli o wiele więcej niż on w tym roku, przede wszystkim Snejider. Liczę jednak, że główną nagrodę zgarnie Xavi, bo chyba więcej nie będzie miał okazji mieć takiego sezonu (repra). Zostało też 3 trenerów - Mourinho, Guardiola i Del Bosque. I tutaj też nie rozumiem, co robi Guardiola. Chyba im się lata pomyliły, dziwi brak Van Gaala, którego finał z Bayernem to wielki wyczyn. IMO nagroda powinna być dla Mourinho, jakby nie było - potrójna korona. Quote Link to comment
Sioux Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Tak ja za dwa poprzednie lata Złotą Piłkę powinien dostać Xavi (a już na pewno w 2008), tak w tym roku brak w trójce Sneijdera jest nieporozumieniem. Sneijder nie błyszczy może jesienią jak wiosną i na MŚ, ale i tak jest jednym z najlepszych zawodników Interu, mimo problemów zdrowotnych. Chciałbym, żeby wygrał Xavi, ale chyba wybiorą Iniestę. Quote Link to comment
Keith Flint Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Imo trójka powinna być Forlan, Xavi, Sneijder. Ale wszyscy faworyzują pewien klub z Hiszpanii. Quote Link to comment
Lucas07 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Mi też nie podoba się ta trójka - Xavi, Messi, Iniesta. Hiszpanie jeszcze mogą być, a Xavi nawet powinien, bo obaj mają za sobą nie tylko dobry sezon w klubie, ale również w reprezentacji, a Messi ma za sobą fatalne MŚ. Spodziewałem się, że Sneijder wygra Złotą Piłkę i IMO on najbardziej na to zasługuje, ale mam nadzieję, że z tej trójki nagrodę dostanie Xavi. Quote Link to comment
Keith Flint Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 który? Nie udawaj że nie wiesz. Od 5 lat wszyscy mówią jaki to Barca piękny futbol gra (np. mi się w ogóle nie podoba bezproduktywna wymiana piłek i nabijanie statystyk podań), achy i ochy na temat tego klubu już dawno temu przestały być zabawne. zwłaszcza jak zawodnicy którzy zasługują na Złotą Piłkę nie dostają nominacji bo nie są z FCB (która to nic poza Mistrzoswem Hiszpani nie osiągnęła). Quote Link to comment
Zimny Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 który? Nie udawaj że nie wiesz. Od 5 lat wszyscy mówią jaki to Barca piękny futbol gra (np. mi się w ogóle nie podoba bezproduktywna wymiana piłek i nabijanie statystyk podań), achy i ochy na temat tego klubu już dawno temu przestały być zabawne. zwłaszcza jak zawodnicy którzy zasługują na Złotą Piłkę nie dostają nominacji bo nie są z FCB (która to nic poza Mistrzoswem Hiszpani nie osiągnęła). ale wiesz jakie sa zasady przyznawania zlotej pilki? glosuja kapitanowie i selekcjonerzy reprezentacji, dlatego dziwi mnie twoja teza o faworyzowaniu (bo ogolnie zgadzam sie ze mogla ta trojka inaczej wygladac), bo ciezko powiedziec ze wszyscy trenerzy faworyzuja graczy Barcy. Oni dostali najwiecej punktow (m.in. od swoich rywali) wiec oni sa w trojce. Nie ma mowy o faworyzowaniu. Quote Link to comment
Lucas07 Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Xavi i Iniesta zdobyli z Hiszpanią MŚ i mają za sobą znakomity sezon w Barcelonie oraz w reprezentacji ;). Quote Link to comment
Jahu Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Po tym, jak Manchesterowi City nie udało się uzgodnić warunków transferu Hulka z FC Porto, działacze angielskiego klubu będą się starali o kolejnego napastnika z Portugalii. The Citizens chcą kupić Oscara Cardozo z Benfiki Lizbona- Źródło http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/transfery/2010/liveevent.shtml Sensacyjne wyznanie trenera Sunderlandu Steva Bruce'a, który stwierdził, że chce pozyskać Davida Beckhama. - Jestem z nim w kontakcie, czy trafi do Anglii - zobaczymy - wyznał Bruce. - Na razie jestem w Milanie - uciął wszystkie spekulacje Becks. Źródło to samo ;) Quote Link to comment
Bordieu Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Nie wiadomo ile w TYM prawdy, ale jeśli tak to Tofu. No i Ibra byłby faktycznie niezłym koleżką, tyle klubów zwiedzić. Edit: Z tego co doczytałem, to 28 grudnia, jest odpowiednikiem w Polsce 1 kwietnia, czyli Prima Aprilis, więc raczej nie prawda. Szkoda Quote Link to comment
Derek12345 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Świetny pomysł Ronaldo Quote Link to comment
Bordieu Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Świetny, bo mu na alimenty nie styka. Quote Link to comment
Vami Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 http://underdogfootball.wordpress.com/ Podsumowanie roku wg Underdog Football Underdog Football International Awards Quote Link to comment
Kartvel Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 http://underdogfootball.wordpress.com/ Podsumowanie roku wg Underdog Football Underdog Football International Awards Brawo, świetne Bardzo ciekawa lektura. A ja zadam pytanko może lekko OT. Co roku koło grudnia France Football daje ranking reprezentacji europejskich. Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że Polska zajęła 40 miejsce w 2010. Czy ktoś może wie, gdzie mogę znaleźć pełen ranking? Patrzyłem na stronie FF, ale jakoś nie potrafię :/ Quote Link to comment
Johniss Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Gruby Ronaldo zakończył karierę. To był mój pierwszy i ostatni idol piłkarski. Dzięki mistrzu! Quote Link to comment
Ersan Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Gruby Ronaldo zakończył karierę. To był mój pierwszy i ostatni idol piłkarski. Dzięki mistrzu! +1 Piłkarski idol, wzór. Takich piłkarzy jak on, teraz już nie ma. DZIĘKI! Quote Link to comment
Ingenting Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Takich, czyli jakich? Grubych? Przecież Iwański gra cały czas. Quote Link to comment
Ersan Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Takich, czyli jakich? Grubych? Przecież Iwański gra cały czas. Mam to odebrać jako ironię? Chodzi mi przede wszystkim o jego styl gry, zachowanie i wielkie umiejętności jakie posiadał. ;) Quote Link to comment
Ingenting Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Imo za bardzo mitologizujecie. Owszem, Ronaldo to był piłkarz wybitny, ale generalnie za wzór bym go nie postawił... Chociaż rozumiem, że może tak się dziać przez wzgląd na to, że grał jak byliśmy młodsi i teraz wszystko co było wtedy wydaje się lepsze. ;) Quote Link to comment
Recommended Posts