Feanor Posted March 14, 2020 Author Share Posted March 14, 2020 57 minut temu, Brachu napisał: @Feanor czy ten sklep jest w miarę ok https://warband.pl/ ? Kompletnie go nie znam. Kupuję w Vanaheimie, czasem w Rebel lub na Allegro po prostu. Quote Link to comment
Brachu Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 1 godzinę temu, Feanor napisał: Kompletnie go nie znam. Kupuję w Vanaheimie, czasem w Rebel lub na Allegro po prostu. Bo szukam czegoś że świata Battletecha Quote Link to comment
Feanor Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 W dniu 14.03.2020 o 16:40, Brachu napisał: Bo szukam czegoś że świata Battletecha Niestety, jestem tu zupełnym laikiem Quote Link to comment
Feanor Posted March 16, 2020 Author Share Posted March 16, 2020 Uwaga. w związku z panującym wszędzie morowym powietrzem mam obecnie trochę więcej czasu wolnego. Nie wiem, czy wyrobię się z sesją, ale kto wie, może jakąś godzinę da się wykroić w najbliższym czasie. W związku z tym, osoby które chciały zagrać: 1. Udają się tutaj, drukują sobie kartę postaci. 2. Myślą sobie, kim właściwie chcą grać. 2.1 Ponieważ wygrała opcja klasycznych lochosmoków, to do wyboru są następujące rasy: Człowiek Półelf Elf (leśny, wysoki lub mroczny) Krasnolud (górskie lub wzgórzowe) Niziołek (harde lub lekkostope Diabelstwo (czyli tiefling, razi mnie polskie tłumaczenie) Drakon Gnom (skalny lub leśny) Półork 2.2 Klasy: Paladyn Druid Wojownik Kapłan Łowca Mag Czarownik (bardziej czarnoksiężnik imho) Barbarzyńca Druid Łotr Mnich (bardziej z Shaolin niż z Monte Cassino) Zaklinacz 3. Myśli nad jakąś drobną otoczką fabularną dla postaci, kim były wcześniej, co je motywuje. Pomocą jest w tym wybór pochodzenia postaci, ma to drobne znaczenie w mechanice: Żołnierz Pustelnik Mędrzec Szlachcic Ulicznik Szarlatan Rzemieślnik Przestępca Pogranicznik Marynarz Ludowy bohater Artysta Akolita 4. Jeśli nie macie pomysłu na postać, to polecam tę stronę. Generuje ona postacie, które są naprawdę chłodne. Dajcie znać, czy nadal Wam się chce i czy przerobiliście już zadanie domowe. Wtedy zrobimy sesję zero, gdzie wykreujemy tych Waszych bohaterów. Gdy tylko moje dzieci mi na to pozwolą. 3 Quote Link to comment
z0nk Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 13 godzin temu, Feanor napisał: Dajcie znać, czy nadal Wam się chce i czy przerobiliście już zadanie domowe. Wtedy zrobimy sesję zero, gdzie wykreujemy tych Waszych bohaterów. Gdy tylko moje dzieci mi na to pozwolą. ostatnie minuty w pracy poświęcam nie na pracę a druk karty! jestem na tak! Quote Link to comment
Meler Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 A co jak nie mam drukarki? Przepiszę to ręcznie na a4 ! Quote Link to comment
Brachu Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 22 minuty temu, Meler napisał: A co jak nie mam drukarki? Przepiszę to ręcznie na a4 ! Ja też Quote Link to comment
wwosik Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 14 godzin temu, Feanor napisał: Uwaga. w związku z panującym wszędzie morowym powietrzem mam obecnie trochę więcej czasu wolnego. Nie wiem, czy wyrobię się z sesją, ale kto wie, może jakąś godzinę da się wykroić w najbliższym czasie. W związku z tym, osoby które chciały zagrać: 1. Udają się tutaj, drukują sobie kartę postaci. 2. Myślą sobie, kim właściwie chcą grać. 2.1 Ponieważ wygrała opcja klasycznych lochosmoków, to do wyboru są następujące rasy: Człowiek Półelf Elf (leśny, wysoki lub mroczny) Krasnolud (górskie lub wzgórzowe) Niziołek (harde lub lekkostope Diabelstwo (czyli tiefling, razi mnie polskie tłumaczenie) Drakon Gnom (skalny lub leśny) Półork 2.2 Klasy: Paladyn Druid Wojownik Kapłan Łowca Mag Czarownik (bardziej czarnoksiężnik imho) Barbarzyńca Druid Łotr Mnich (bardziej z Shaolin niż z Monte Cassino) Zaklinacz 3. Myśli nad jakąś drobną otoczką fabularną dla postaci, kim były wcześniej, co je motywuje. Pomocą jest w tym wybór pochodzenia postaci, ma to drobne znaczenie w mechanice: Żołnierz Pustelnik Mędrzec Szlachcic Ulicznik Szarlatan Rzemieślnik Przestępca Pogranicznik Marynarz Ludowy bohater Artysta Akolita 4. Jeśli nie macie pomysłu na postać, to polecam tę stronę. Generuje ona postacie, które są naprawdę chłodne. Dajcie znać, czy nadal Wam się chce i czy przerobiliście już zadanie domowe. Wtedy zrobimy sesję zero, gdzie wykreujemy tych Waszych bohaterów. Gdy tylko moje dzieci mi na to pozwolą. Hej, to ciekawy pomysł. Nie byłem na sesji RPG od liceum... To jakoś przez Discorda? Jakiś konkretny powód, że druidów jest dwóch do wyboru? Quote Link to comment
me_who Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Je będę pracownikiem biurowym uwięzionym w biurze Charakter chaotyczny wkurwiony. Quote Link to comment
Misiek Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Dla tych co nie mają drukarek... Można by skorzystać albo z buildera: https://www.aidedd.org/dnd-builder/index.php albo z edytowalnego PDFa: Quote Link to comment
Feanor Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 Planuję zrobić to przez roll20 (https://roll20.net), nigdy co prawda tego nie używałem, ale to platforma dedykowana pod RPG. Trzeba tam się zarejestrować (darmowo). Tylko jakieś okienko czasowe z małą aktywnością dzieci muszę znaleźć jeszcze Wstępnie proponuję wieczór jutrzejszy, na sesję zero potrzeba będzie ok. 1,5 h jak sądzę. Nie wiem o której dokładnie. Zastrzegam możliwość przełożenia 2 1 Quote Link to comment
wwosik Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 7 godzin temu, Feanor napisał: Planuję zrobić to przez roll20 (https://roll20.net), nigdy co prawda tego nie używałem, ale to platforma dedykowana pod RPG. Trzeba tam się zarejestrować (darmowo). Tylko jakieś okienko czasowe z małą aktywnością dzieci muszę znaleźć jeszcze Wstępnie proponuję wieczór jutrzejszy, na sesję zero potrzeba będzie ok. 1,5 h jak sądzę. Nie wiem o której dokładnie. Zastrzegam możliwość przełożenia Godzina, godzina jest potrzebna w celach negocjacji z małżonką. Quote Link to comment
Feanor Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 46 minut temu, wwosik napisał: Godzina, godzina jest potrzebna w celach negocjacji z małżonką. Sam negocjuję Quote Link to comment
Kowalinho Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Też bym sie pisał na jakąś sesję, ale jeżeli ma być mikrofon wymagany to gdzies po 22, koło 23 bylbym pewnie dostepny do gadania Quote Link to comment
jasonx Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Czy zabawy wymagane jest jakiekolwiek doświadczenie w tego typu grach? Czy tylko wczucie się w rolę i płynięcie z fabułą? Quote Link to comment
Feanor Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 Oczywiście, że nie. Zawsze musi być jakiś debiut. Quote Link to comment
z0nk Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 2 godziny temu, jasonx napisał: Czy zabawy wymagane jest jakiekolwiek doświadczenie w tego typu grach? Czy tylko wczucie się w rolę i płynięcie z fabułą? Nie pękaj. Ja np wybrałem klasę, o której prawie nic nie wiem Quote Link to comment
jasonx Posted March 17, 2020 Share Posted March 17, 2020 Ja nie wiem o czym mowisz mowiac "klasa" Quote Link to comment
Feanor Posted March 17, 2020 Author Share Posted March 17, 2020 Uwaga: wstępny termin sesji zero: jutro o 19. Wybaczcie mi, termin może ulec zmianie, mam w domu dwóch terrorystów którzy nie przejmują się ojcowskim błogostanem wcale (kolek i Meler widzieli nawet drobny przykład dzisiaj ). Dla wyjaśnienia: JESZCZE NIE BĘDZIEMY GRAĆ, to będzie „sesja zero”. Rozlosujemy postacie, miejmy nadzieję, że zdążymy jeszcze porozmawiać o wstępie do przygody, jakie macie wizje postaci (bo może uda się potem coś z tego do przygód wpleść). Kiedy sesja 1: nie wiem, może jeszcze w tym tygodniu, może w następnym. Wakacje są jednak łatwiejsze dla mnie 2 1 Quote Link to comment
Brachu Posted March 18, 2020 Share Posted March 18, 2020 @Feanor Mi wylosowało taką postać: 1 Quote Link to comment
Recommended Posts