tio Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Jeśli z polskich trenerów bierzemy pod uwagę tylko Nawałkę lub Michniewicza (bo obaj są dostępni, i mają reprezentacyjne doświadczenie) to chyba wybrałbym Nawałkę. Podobno w Legii Michniewiczowi nie poszło zbyt dobrze bo nie dostał takich piłkarzy jakich chciał. W reprezentacji też nie dostanie piłkarzy jakich chce tylko takich jacy są 1 Quote Link to comment
Brudinho Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 1 hour ago, tio said: Jeśli z polskich trenerów bierzemy pod uwagę tylko Nawałkę lub Michniewicza (bo obaj są dostępni, i mają reprezentacyjne doświadczenie) to chyba wybrałbym Nawałkę. Podobno w Legii Michniewiczowi nie poszło zbyt dobrze bo nie dostał takich piłkarzy jakich chciał. W reprezentacji też nie dostanie piłkarzy jakich chce tylko takich jacy są Ale ma większą grupę piłkarzy z których może korzystać? Dodatkowo w młodzieżówce udawało mu sie całkiem dobrze bić z zespołami z TOPu w Legii do czasu jebnięcia w LE czarował. No ale ponoć odpadł. Quote Link to comment
kolek23 Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Nawałka był w 2018 roku taktycznym dinozaurem i końcówkę z kadrą miał okropną, były głosy o konfliktach w grupie, trzeba pamiętać o Atmosferiću Sławomirze. IMKO najlepszą opcją jest Czesiek, który pięknie pokazał, że umie underdogami ogrywać mocniejszych (tak w U-21, tak w Legii), oraz ma obcykane przygotowanie formy na turnieje. No i taktycznie zdecydowanie Michniewicz > Nawałka. Największym minusem takiej nominacji byłby powrót do grania z kontry, ale na ten moment to najmniejszy problem, trzeba próbować robić wynik. Quote Link to comment
jmk Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 3 godziny temu, Scorpio napisał: Dlaczego Nawalka to niewiadoma? Dla mnie to jedyna sensowna opcja. Większość kadrowiczów zna i wciąż ma pewnie dobry kontakt. Środowisko i to co się dzieje w polskiej lidze też ma poukładane, więc nie musi się wdrażać. Na baraże to jest must have. Czy ja wiem czy taka większość? Lewy, Milik,Krycha, Linetty, Zielu, Glik, Bereś, Bednarek (ewentualnie Rybus?) i Szczesny. Trzon może i tak, ale ta kadra jest zupełnie inna. To jest 10 z 23 minimum to nie większość Quote Link to comment
tio Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Nawałka pewnie Grosika by powołał Quote Link to comment
Misiek Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Jeśli to nie tylko kurtuazja przed kamerami to właściwie szatnie już Nawałka ma 1 Quote Link to comment
tio Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Słuchałem dziś rozmowy z Kuleszą i chyba trenerem zostanie albo Czesiek (którego Kulesza zna z Jagiellonii) albo Nawałka (którego znają piłkarze). Quote Link to comment
Misiek Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 13 minut temu, tio napisał: Czesiek (którego Kulesza zna z Jagiellonii) No nie napracowali się tam razem: Cytat Z dniem 22 lipca 2011 objął posadę trenera Jagiellonii Białystok[5]. 22 grudnia 2011, po spotkaniu Michniewicza z przedstawicielami rady nadzorczej białostockiego klubu, rozwiązano z nim kontrakt za porozumieniem stron (wraz z trenerem z klubu odeszli: drugi trener Marcin Węglewski oraz trener przygotowania fizycznego Kristijan Brčko)[6]. źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Czesław_Michniewicz Quote Link to comment
tio Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 No ale się znają. Nie do końca wiadomo czy z dobrej czy złej strony ale się znają Quote Link to comment
kolek23 Posted January 8, 2022 Share Posted January 8, 2022 https://www.onet.pl/sport/onetsport/cezary-kulesza-spotka-sie-z-fabio-cannavaro-wloch-zostanie-selekcjonerem/ct773cs,d87b6cc4 Jezu, oby nie... całkowity strzał na ślepo, człowiek bez doświadczenia, bez rozeznania w naszych realiach i w sumie bez wyników na dobrym poziomie Quote Link to comment
pescar Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Żaden zagraniczny trener nie będzie rozeznanych realiach oprócz Czerczesowa. Po za tym się zgadza. Natomiast czy mamy szansę na kogoś kto ma jakieś sukcesy? I tak musimy wybierać między Polakami gdzie o światową piłkę może jedynie delikatnie się otarli, albo zagranicznych, którzy są dopiero na początku dorobku. Quote Link to comment
Meler Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 Di Marzio donosi że Cannavaro dostał ofertę kontraktu, więc takich wyroków bym nie ferrował Quote Link to comment
stefan1984 Posted January 9, 2022 Share Posted January 9, 2022 19 minut temu, pescar napisał: Żaden zagraniczny trener nie będzie rozeznanych realiach Nie wiem czy to warunek konieczny Quote Link to comment
Brudinho Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Fernando Santos trenerem reprezentacji, tymczasem https://www.meczyki.pl/newsy/zaden-nie-osiagnal-tyle-co-michniewicz-jerzy-engel-w-obronie-polskiej-mysli-szkoleniowej/204733-n Quote Link to comment
tio Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 Fajne nazwisko - wprawdzie mamy takie eliminacje, że i Brzęczek by sobie poradził więc prawdziwym testem dla Santosa będzie Euro Quote Link to comment
tio Posted October 21, 2024 Share Posted October 21, 2024 W dniu 26.01.2023 o 17:26, tio napisał: Fajne nazwisko - wprawdzie mamy takie eliminacje, że i Brzęczek by sobie poradził więc prawdziwym testem dla Santosa będzie Euro ten post się fatalnie zestarzał Quote Link to comment
potas Posted December 3, 2024 Share Posted December 3, 2024 Mam wrażenie, że naszej kadrze nic nie pomoże ;/ Na https://blogmezczyzny.pl/ widzą to tak samo. Quote Link to comment
tio Posted January 21 Share Posted January 21 Coś co się nazywa blog mężczyzny z pewnością jest... Napisałem już "chujowe" ale postanowiłem najpierw sprawdzić. W tytułach teksty od "jak parkować równolegle" do "jak się ubrać na pogrzeb". Z pewnością znają się tez na reprezentacji piłkarskiej. Quote Link to comment
Recommended Posts