Man_iac Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Akurat kurczaka zwykle robię bez tłuszczu bo się krótko smaży. Jak masz dobrą patelnię to się nie przypali. Odnośnik do komentarza
trojkatny Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Zajebista była misja w Prypeci . Swoją drogą multi coda 4 też było bardzo fajne. nooo, tez sporo pogralem, nawet osiagnalem ten maksymalny poziom, ale multi to tylko cod2. swego czasu rozpierdolilem paru forumowiczow w to . Pamiętam jak ty(?) się turlałeś po ziemi a my w trzech strzelamy i nas zabiłeś mozliwe, nie pamietam, kto jeszcze tam gral, ale wszyscy sie szybko zniechecili Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Kurczak to gówno, proszę jeść indyka proszę państwa. Odnośnik do komentarza
Man_iac Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Każde mięso to gowno jak nie kupujesz bezpośrednio od jakiejś wiejskiej gospodyni. Jakoś z tym trzeba żyć. Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mnie bardziej chodzi o to, że kurczak rosnie przy pomocy hormonów, a indyk nie może - tak pokrótce ;) Odnośnik do komentarza
Hawkeye Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja smażyłem na maśle klarowanym, ale ekonomicznie mi się to nie średnio podobało więc przerzuciłem się na smalec. Ale jak się w pergaminie robi to do kuraka nawet przy średniej patelni wiele tłuszczu nie trzeba dawać :-k. W ogóle w kulinarnym było coś tam o czosnku, ostatnio polubiłem dodawanie ząbka lub dwóch czosnku do wszystkiego. Do jajecznicy teraz z przypraw daję tylko szczyptę soli i ząbek lub dwa czosnku i dzięki temu staje się dla mnie znacznie smaczniejsza . Odnośnik do komentarza
Makk Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 O, jest więcej filmików na kanale tego zjeba. Oglądam Którego? Odnośnik do komentarza
Lucas07 Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 O, jest więcej filmików na kanale tego zjeba. Oglądam Którego? Keith nie robi vlogów, więc chodzi o Mahdiego. Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja smażyłem na maśle klarowanym, ale ekonomicznie mi się to nie średnio podobało więc przerzuciłem się na smalec. Ale jak się w pergaminie robi to do kuraka nawet przy średniej patelni wiele tłuszczu nie trzeba dawać :-k. W ogóle w kulinarnym było coś tam o czosnku, ostatnio polubiłem dodawanie ząbka lub dwóch czosnku do wszystkiego. Do jajecznicy teraz z przypraw daję tylko szczyptę soli i ząbek lub dwa czosnku i dzięki temu staje się dla mnie znacznie smaczniejsza . Z tego co kojarzę to czosnek działa podobnie jak sól - jest aktywizatorem smaków, podbija wszystkie pozostałe Ja używam głównie klarowanego i kokosowego. Kokosowy nie pasuje do wszystkiego i jest drogi. A masło klarowane nie powiedziałbym by ekonomicznie drogo wychodziło. Nie używam go jakoś dużo Odnośnik do komentarza
Kamtek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Każde mięso to gowno jak nie kupujesz bezpośrednio od jakiejś wiejskiej gospodyni. Jakoś z tym trzeba żyć. Bo gospodyni na wsi kurki i świnki karmi samymi ziarenkami i ekozieleninką z ogródka... Bitch, please. Odnośnik do komentarza
barrti Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Od Mahdiego Odnośnik do komentarza
Hawkeye Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Drogo to nie (~10-12zł za takie wiaderko mlekovity bodaj), ale wychodzi drożej niż smalec, a różnicy w smaku przy potrawach typu kurczak autentycznie nie czuję :P. No i smalec mam czasem taki tak jak Pan Jezus powiedział, naturalnie wytapiany wsiowy. Jajecznicę za to robię czasem na maśle, ale jak nie zapomnę kupić . Odnośnik do komentarza
Man_iac Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Zwłaszcza że masło bardzo łatwo samodzielnie klarować. Wychodzi wtedy tyle co normalne + kilka procent utraty w trakcie klarowania. Każde mięso to gowno jak nie kupujesz bezpośrednio od jakiejś wiejskiej gospodyni. Jakoś z tym trzeba żyć.Bo gospodyni na wsi kurki i świnki karmi samymi ziarenkami i ekozieleninką z ogródka... Bitch, please. Myślę że jak hoduje na sprzedaż to tez syf, ale jak ma kilkanaście sztuk na użytek własny i rodziny to pewnie nie. Chociaż taka z kolei nie sprzeda albo sprzeda kilka razy drożej. Odnośnik do komentarza
Kamtek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Każde mięso to gowno jak nie kupujesz bezpośrednio od jakiejś wiejskiej gospodyni. Jakoś z tym trzeba żyć.Bo gospodyni na wsi kurki i świnki karmi samymi ziarenkami i ekozieleninką z ogródka... Bitch, please. Myślę że jak hoduje na sprzedaż to tez syf, ale jak ma kilkanaście sztuk na użytek własny i rodziny to pewnie nie. Chociaż taka z kolei nie sprzeda albo sprzeda kilka razy drożej. Słowem, samozaoranie. Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Drogo to nie (~10-12zł za takie wiaderko mlekovity bodaj), ale wychodzi drożej niż smalec, a różnicy w smaku przy potrawach typu kurczak autentycznie nie czuję :P. No i smalec mam czasem taki tak jak Pan Jezus powiedział, naturalnie wytapiany wsiowy. Jajecznicę za to robię czasem na maśle, ale jak nie zapomnę kupić . No właśnie ze smalcem się obawiam trochę posmaku. Własnie mlekovitę kupuje, ale starczy mi na długo, tylko przy stekach używałem więcej bo jeszcze nim sobie polewam w trakcie pieczenia ;) Smalcu wsiowego zazdroszczę :( Odnośnik do komentarza
Maciej Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Od Mahdiego o matko, rozumiem że on jest trochę podobny fizycznie do Rogera Watersa, ale na tym niestety podobieństwo się kończy https://www.youtube.com/watch?v=3mvXptLFu6Aangielski trochę lepszy od Jaha, ale to nie znaczy że dobry Odnośnik do komentarza
Jahu Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jahu, to jak teraz wygląda Twój plan tygodnia?Chujowo :( Od 8-16 jestem prawie każdego dnia na uczelni tylko w piątek mam od 10-14 i przez 3 dni piątek, sobota, niedziela. Muszę robić to co wcześniej przez 7 dni :/ Odnośnik do komentarza
ajerkoniak Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Nie rozumiem co musisz robić przez 3 dni, ale nie zazdroszczę, zapracujesz się chłopie! Odnośnik do komentarza
Hawkeye Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja mam chyba zjebane kubki smakowe, bo nie widzę najmniejszej różnicy w smażeniu na oleju lub na smalcu czy maśle, jeżeli chodzi o mięsa czy warzywa. Inna sprawa, że dużo tego tłuszczu nie daję. Może jakbym dostał na ślepą próbę porcję kury na oleju i porcję na smalcu coś bym zauważył, ale nie widzę powodu by aż tak cudować. Od Mahdiego o matko, rozumiem że on jest trochę podobny fizycznie do Rogera Watersa, ale na tym niestety podobieństwo się kończy https://www.youtube.com/watch?v=3mvXptLFu6Aangielski trochę lepszy od Jaha, ale to nie znaczy że dobry >(RADIO EDIT) Odnośnik do komentarza
barrti Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Najważniejsze, że jest czas na prysznic. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi