Jump to content

Reprezentacja w FM 2010

michal3443354

Recommended Posts

OM: Otwieram temat związany z prowadzeniem reprezentacji w najnowszej wersji FM. Wszelkie dyskusje z nią związane proszę prowadzić tu (liczę na konstruktywność) Sporo osób zgłaszało problem związany z brakiem możliwości objęcia kadry narodowej. Jeśli wiesz jak pokonać tę przeszkodę, podziel się swoją wiedzą. :MO

Chcę objąć reprezentację Argentyny, dodam obecnie prowadzę Barcelonę wysłałem podanie o pracę i podanie zostało przyjęte. przyjmuję propozycję jej objęcia ale nie prowadzę jej a drużyna narodowa jest cały czas bez managera. Czy da się coś zrobić (zacząłem już 2 sezon gry)?

• 3 weeks later...
Urodzony w Tychach Lukas Sinkiewicz to kolejny grający w Bundeslidze piłkarz, który znalazł się pod lupą selekcjonera biało-czerwonych Franciszka Smudy. 24-letni obrońca Bayeru Leverkusen rozegrał aż 71 meczów w Bundeslidze i trzy razy wystąpił w reprezentacji Niemiec. Sinkiewicz w kadrze grał tylko w spotkaniach towarzyskich więc zgodnie z przepisami FIFA nie byłoby przeszkód, aby już niedługo obrońca Bayeru mógł zagrać z orzełkiem na piersi.

Póki co gra nie rozgranicza występów w meczach o punkty i sparingach - czy jest na to szansa, tak by gra mogła stosować przepis o którym mowa wyżej?

a mnie cały czas denerwuje ze nie mozna robic sparingów takich jak LEo BEnhaker czyli w termianch nieuzgodnionych przez FIFA to jest pwoazne bo kiedy sie gra Polska i przygotuwujemy do EURO 2010 mamy raptem kilka meczy i ciezko dobrac dobra 23-składowa ekipe.Mam nadzieje ze w Fm2011 bedzie to poprawione

A wlasnie ze mozna.Bierzesz ustalasz mecz towarzyski z jakas druzyna tak zeby ona nie mogla wtedy grac i dostajesz wiadomosc ze mozna zmienic termin i wtedy masz ogolny terminarz.Nie masz ustalonych z gory dni meczy.Wiem bo sam gram Polska i pogralem wiele meczy przed EURO 2012 w innych terminach

A wlasnie ze mozna.Bierzesz ustalasz mecz towarzyski z jakas druzyna tak zeby ona nie mogla wtedy grac i dostajesz wiadomosc ze mozna zmienic termin i wtedy masz ogolny terminarz.Nie masz ustalonych z gory dni meczy.Wiem bo sam gram Polska i pogralem wiele meczy przed EURO 2012 w innych terminach

To jest po prostu rozegranie meczu w innym terminie, no chyba że oczymś nie wiem, jak nie jest tak jak mówie to daj screena bo zaraz będę miał MŚ (awansowałem po golu Żurawskiego w 119minucie dogrywki barażu ze Szwajcarią) a potem musze jakoś te sparingi ustawić

Po sezonie pracy w Chelsea dostałem propozycję z Włoch, żenada. Kolega prowadzi ManU (gramy przez sieć) zdobył 4 trofea i jemu (Włosi) nie zaproponowali posady, chociaż zgłosiliśmy się obaj. On prowadził już Ghanę w tym momencie - może to dlatego - ale to i tak bez sensu.

Po sezonie pracy w Chelsea dostałem propozycję z Włoch, żenada. Kolega prowadzi ManU (gramy przez sieć) zdobył 4 trofea i jemu (Włosi) nie zaproponowali posady, chociaż zgłosiliśmy się obaj. On prowadził już Ghanę w tym momencie - może to dlatego - ale to i tak bez sensu.

Fakt , ja w 3 sezonie gry wisłą prowadze 3kadrę!!!była Ghana , Bośnia i Hercegowina , teraz Polska u-21.Już w RPA grałem Ghaną

• 1 month later...

Przymierzam się do przejęcia repry, ale interesuje mnie czy w końcu SI wprowadziło możliwość aby zawodnicy na zgrupowaniu trenowali mój reżim. Czy nadal jest tak, że mój sztab szkoleniowy jest tylko dla picu? Czyli po prostu czy mogę zawodnikom z repry dać swój trening?

A ja bym sobie życzył, żeby kolega który pisał na poprzedniej stronie opisał cudowny sposób w jaki to można grać sparingi poza terminami FIFA, tez przygotowuję się z naszą Kadrą na EURO i mam zaledwie 7 meczy w roku, trochę mało. Dostałem już komunikat o tym, że nie mogę rozegrać meczu z daną drużyną, ale musiałem ją po prostu zmienić, nie miałem żadnego dodatkowego terminarza gdzie mógłbym umówić więcej meczy... Proszę o opisanie dokładnie tego sposobu. Działam na łatce 10.2

Powiedzcie mi jeszcze jedno. Mam w sztabie szkoleniowym kilka osób: 4 trenerów, menedżer U-21 (Kałużny), menedżer U-19 (Jończyk) i asystent (Młynarczyk). Pierwsze pytanie tyczy się wysyłki sztabu na obserwacje. Dlaczego wszystkich trenerów i asystenta mogę wysłać na obserwacje Polskich zawodników, natomiast Jończyka i Kałużnego nie? Tylko przez to że prowadzą kadry? Drugie pytanie, dlaczego mogę swoich pracowników wysyłać tylko do określonych rozgrywek lub następnego rywala a nie mogę do 1.krajów, 2.regionów czy 3.całego świata? Te 3 opcje są u mnie zablokowane, przy każdej widnieje opis: (1. brak zgody na wyszukiwanie zawodników w innych krajach 2. regionach 3 brak zgody na globalne wyszukiwanie zawodników)? Proszę o pomoc, bo jak zapewne wiecie, trenerów w kadrze można zatrudnić tylko 4 a krajów w których występują potencjalni kadrowicze kilkadziesiąt...

I ostatnie pytanie. Wybrałem kilka lig grywalnych, m.in. Ligę Niemiecką, dlaczego zatem w kadrze naszych zachodnich sąsiadów nie ma żadnego znanego nazwiska, ich kadra składa się z nierealnych (wygenerowanych?) zawodników (nie można ich kupić, wypożyczyć, nie mają historii, są na szaro), podczas gdy Ballack, Klose, Podolski i cała reszta gra normalnie w swoich klubach bez powołań?