maxymili Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Po sezonie pracy w Chelsea dostałem propozycję z Włoch, żenada. Kolega prowadzi ManU (gramy przez sieć) zdobył 4 trofea i jemu (Włosi) nie zaproponowali posady, chociaż zgłosiliśmy się obaj. On prowadził już Ghanę w tym momencie - może to dlatego - ale to i tak bez sensu. Gram MU i po pierwszym mistrzostwie ligi (drugi sezon w MU) dostałem propozycję objęcia zespołu włoskiego. Dwa lata później Brazylia zaproponowała mi objęcie posady menadżera reprezentacji. Też odmówiłem, bo myślałem, że tracę MU w takiej sytuacji. Potem na forum zobaczyłem, że nie tracę i po mistrzostwach świata 2014 (wygrała Brazylia) dostałem propozycje objęcia reprezentacji Hiszpanii, Francji, Turcji i Anglii. Wybrałem Anglię Wcześniej chciałem Polskę ale olali mnie ach ten Lato ;) Ponieważ w MU mam właściwie 4 zespoły, dwa pierwsze grające na przemian, drugi i młodzików to na prawdę ciężko mi jest to wszystko ogarnąć na odpowiednim poziomie. Ale na razie gram po prostu znacznie wolniej. Już na tydzień w grze poświęcam ok godziny czasu. Z ciekawych spostrzeżeń można narzucić swoje ustawienie dla młodzieżowych reprezentacji jeżeli prowadzi się główną reprezentację kraju. U mnie teraz wszystkie reprezentacje seniorzy, U21, U20 i U19 grają 4-1-2-1-2. Cała pomoc i atak idą środkiem i ma funkcje ataku. ---------------------------(Br)------------------------------ -(Obr Ws)--(Obr Obr)-(Obr Obr)--(Obr Wsp)- -------------(Def Pom Rygiel def. Obr)------------- -----------(Śr Pom At)------(Śr Pom At)----------- --------------(Wys Rozgrywający At)-------------- ----------(Cof Nap At)------(Cof Nap At)----------- Skuteczność taktyki wydaje się duża. Wcześniej grałem tak samo ale miałem inne funkcje. Zamiast ataku dla pomocników dawałem wsparcie. Wyniki były znacznie słabsze. Pierwszy mecz U19 Anglia Hiszpania i wynik 6:1 zachęcają. Dawałem też inne funkcje napastnikom a zamiast rozgrywającego miałem cofniętego napastnika na pozycji ofensywny pomocnik. Quote Link to comment
kostek Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Orientuje się ktoś może, czy reprezentację mają coś w formie reputacji? I czy kontynent z jakiego dana reprezentacja się wywodzi, też ma jakiś wpływ na oferty jakie otrzymujemy? Bo mam już 2018 rok, osiągnąłem sporo sukcesów... Prowadziłem Australię na MŚ, Nigerię a teraz dostałem propozycję z RPA. Są to przecież stosunkowo mocne reprezentacje, a co dziwne, taka Estonia czy Czarnogóra od razu odrzucają moje oferty. Czy trudniej jest objąć słabeusza z Europy, niż potentata z innego kontynentu? Quote Link to comment
filip133 Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 W edytorze czy edytorach czasu rzeczywistego, reprezentacje mają swoją reputację. Zapewne ma to znaczenie np. którą reprezentację chce wybrać zawodnik z dwoma obywatelstwami :P I może jeszcze w innych aspektach. Mi się nigdy nie zdarzyło chyba, żeby jakaś reprezentacja odrzuciła propozycję sparingu, jeśli miała wtedy wolny termin. Quote Link to comment
matim64 Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 A ja mam inne pytanie odnośnie reprezentacji czy można jakoś zrobić żeby reprezentacja Polski gała na innym stadionie niż Sląski? Próbowałem jakoś to zrobi w edytorze a nie mogę. A wiem ze jakoś to się robi, ponieważ np Francja, Brazylia graja na rożnych stadionach w FM 2009 nie było tego problemu. Quote Link to comment
maxymili Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Poza tym ty masz reputację przykładowo kontynentalną. Ja taką mam. Możesz mieć światową i wtedy bez trudu osiągniesz pracę na całym świecie. Możesz mieć regionalną lub krajową. To ogranicza twoje możliwości poszukiwania pracy. Edytora nie używałem i nie wiem jak to wygląda od strony reprezentacji, ale jest też po prostu ranking FIFA w którym dany kraj występuje. To chyba główne kryterium. Quote Link to comment
filip133 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 A ja mam inne pytanie odnośnie reprezentacji czy można jakoś zrobić żeby reprezentacja Polski gała na innym stadionie niż Sląski? Próbowałem jakoś to zrobi w edytorze a nie mogę. A wiem ze jakoś to się robi, ponieważ np Francja, Brazylia graja na rożnych stadionach w FM 2009 nie było tego problemu. W edytorze, wchodzisz w dany stadion i tam na dole jest opcja dotycząca meczów reprezentacji. Ja u siebie zmieniałem i działa, Polska reprezentacja gra na innych stadionach. Quote Link to comment
amsterdam018 Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 Bardzo fajny pomysłem jest ustawianie rozpoczęcia gry (Rosji) i Objecie Repr. Polski trochę nas cofnie w czasie na wyjazdowe mecze El. MŚ z Irlandia Północna Quote Link to comment
krzys-pluto Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Mam spory problem : prowadzę reprezentację Mali i na liście krajowej mam tylko jednego bramkarza... Powołuję więc go, ale przy zgłaszaniu składu otrzymuję informację, że w składzie musi być trzech bramkarzy... U mnie w grze jest tylko jeden malijski bramkarz, co mogę zrobić w tej sytuacji oprócz oczywiście podania się do dymisji? Quote Link to comment
kostek Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 Chyba jakiś edytor czasu rzeczywistego mógłby załatwić sprawę. Przyznasz jakimś dwóm ogórkom obywatelstwo i potem ich powołasz. Ale to już sztuczna ingerencja w rozgrywkę i nie każdy to lubi. ;] Quote Link to comment
powene Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Może i Włochy to to nie są , ale prowadząc Wisłę też jest nieźle . http://img237.imageshack.us/i/beztytuubok.png/ Quote Link to comment
Krecik Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 ja po połowie sezonu (ciut więcej) otrzymałem po PNA propozycję objęcia reprezentacji Wybrzeża Kości Słoniowej i Ghany wybrałem tych pierwszych na prawdę notowałem świetne wyniki (remis z Brazylią na mś czy wygrana z Rosją 3-1 również na mistrzostwach czy remis na Wembley z Anglią w towarzyskiej potyczce)tylko w drugiej rundzie MŚ pechowo przegrałem ze Szwajcarią i odpadłem (awansowali do finału).Mam pytanie dotyczące czemu Drogba pozbył się opaski kapitańskiej ? nadal gra w reprezentacji Quote Link to comment
powene Posted February 17, 2010 Share Posted February 17, 2010 Ja reprezentacją Urugwaju zdobyłem srebro na mundialu (3:2 w Finale z Francją)I mimo tego wciąż mam reputację kontynentalną i silne reprezentacje nie chcą mnie zatrudniać , według mnie to bug . Szkoleniowiec który zdobywam wicemistrzostwo świata , zazwyczaj wygrywa również uznanie i sławę na całym świecie . Według mnie ten element wymaga poważnej poprawy (chodzi o grę reprezentacją) Quote Link to comment
Dudek Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Zdarzyło się komuś z Was dostać ofertę prowadzenia reprezentacji w chwili gdy już prowadziliście inną reprezentacje ? Quote Link to comment
kostek Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Zdarzyło. Po PNA, w którym osiągnąłem sukces z Kamerunem, bodaj Nigera wysłała propozycję. Quote Link to comment
meseba Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 A ja mam nietypowe pytanie... Czy ktoś wie, jak można zrezygnować z prowadzenia reprezentacji?? Quote Link to comment
kleyo Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Tak samo jak z prowadzenia klubu. Quote Link to comment
meseba Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Prowadzę klub i reprezentację... Wiem jak zrezygnować z klubu (wystarczy nie przedłużyć kontraktu bądź postawić ultimatum), ale z reprezentacją nie ma takiej opcji. Raz podpisałem kontakt i teraz nikt nie proponuje mi jego przedłużenia... Quote Link to comment
Eddie_ Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Manager => opcje => reprezentacja: zrezygnuj z posady :> Quote Link to comment
daryzda Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Witam.Ja mam ten sam problem.Proszę o pomoc. Quote Link to comment
Counter Posted April 11, 2010 Share Posted April 11, 2010 Witam.Ja mam ten sam problem.Proszę o pomoc. :picard: Tak trudno przeczytać poprzedni post? Quote Link to comment
Recommended Posts