Jump to content

Reprezentacja w FM 2010

michal3443354

Recommended Posts

• 4 weeks later...

ja mam inny problem, prowadzę reprezentację Polski. Czy możliwe jest zmienienie nastawienia Sebastiana Boenischa i Laurenta Koscielnego co do gry w narodowej reprezentacji? odrzucają oni moje powołania

hmm, a to ciekawe, bo mi bez kombinowania z edytorem udalo sie powolac Boenischa do kadry

chociaz nie od razu, wskoczyl do Reprezentacji chyba dopiero po WC 2014 :-k

ja mam inny problem, prowadzę reprezentację Polski. Czy możliwe jest zmienienie nastawienia Sebastiana Boenischa i Laurenta Koscielnego co do gry w narodowej reprezentacji? odrzucają oni moje powołania

hmm, a to ciekawe, bo mi bez kombinowania z edytorem udalo sie powolac Boenischa do kadry

chociaz nie od razu, wskoczyl do Reprezentacji chyba dopiero po WC 2014 :-k

w FM 2010 jest tak że po ukończeniu 25 lat piłkarz który nie ma zaznaczone deklaracji zgadza się na grę dla drugiej nacji do której na początku był niechętny...

• 2 weeks later...

Może moje pytanie nie dotyczy konkretnie sterowania reprezentacją ale na pewno ułatwi mi to sprawę. Otóż prowadząc tylko reprezentację gra nie 'zatrzymuje' mi się na rozgrywki europejskie i polskie więc by sprawdzać wyniki i grę zawodników musze te mecze ręcznie wyszukiwać co mnie denerwuje. W poprzednich wersjach gra zawsze zatrzymywała się na rozgrywkach, w których się nie uczestniczyło :/ można jakoś na to poradzić ?

Ja sobie czasem w danych rozgrywkach zaznaczam "pojedź" na któryś mecz. Wtedy się gra "zatrzymuje" i odznaczam tą opcję, a jak się przetworzą wyniki z danego dnia to zatrzymuję przetwarzanie i sprawdzam wyniki. Niestety denerwujące jest to, że gra się nie zatrzymuje w tej wersji mimo subskrypcji :/

Ja sobie czasem w danych rozgrywkach zaznaczam "pojedź" na któryś mecz. Wtedy się gra "zatrzymuje" i odznaczam tą opcję, a jak się przetworzą wyniki z danego dnia to zatrzymuję przetwarzanie i sprawdzam wyniki. Niestety denerwujące jest to, że gra się nie zatrzymuje w tej wersji mimo subskrypcji :/

też na to wpadłem ale liczyłem na inne rozwiązania :}, wychodzi na to, że olewanie subskrybcji to jednak nie tylko mój problem, ja np staram się dzień przed np losowaniami zapytać o coś asystenta albo do biura pracy uderzam i gra mi się zatrzymuje wtedy

OM: Otwieram temat związany z prowadzeniem reprezentacji w najnowszej wersji FM. Wszelkie dyskusje z nią związane proszę prowadzić tu (liczę na konstruktywność) Sporo osób zgłaszało problem związany z brakiem możliwości objęcia kadry narodowej. Jeśli wiesz jak pokonać tę przeszkodę, podziel się swoją wiedzą. :MO

Chcę objąć reprezentację Argentyny, dodam obecnie prowadzę Barcelonę wysłałem podanie o pracę i podanie zostało przyjęte. przyjmuję propozycję jej objęcia ale nie prowadzę jej a drużyna narodowa jest cały czas bez managera. Czy da się coś zrobić (zacząłem już 2 sezon gry)?

Rozwiązałem ten problem instalując patch 10.2.0 niestety nie jestem w stanie go udostepnić ale jest łatwo dostępny.

Pozdrawiam

• 1 month later...

Cześć,

Choć większość z Was pochłonięta jest pewnie demem FM 2011, może jednak zainteresuje kogoś mój problem i podzieli się ewentualnym rozwiązaniem. Wersja gry – patch 10.3. Gram w polskiej ekstraklasie – jak zawsze Kolejorzem. Ukończyłem ósmy sezon. Osiągnąłem wiele krajowych sukcesów – 7 razy zdobyłem mistrzostwo, klika razy PP, i Superpuchar, co roku jestem w rozgrywkach grupowych Ligi Mistrzów, od 3 lat regularnie wychodzę z grupy by polec w następnej lub jeszcze kolejnej rundzie. Mam status „legendranego menadżera”. Prowadziłem WKS (Wybrzeże Kości Słoniowej) zdobywając z nią Puchar Narodów Afryki. Po tym sukcesie zrezygnowałem z tej reprezentacji – odchodziłem w chwale ;). Niedługo później zwolniło się miejsce w reprezentacji Polski po Majewskim (kontynuuję karierę z wersji 10.0 stąd Stefan był u mnie trenerem kadry). Nie ma w grze lepszych i bardziej doświadczonych Polaków – galeria sław chyba nie kłamie. Składam podanie i zostaje ono odrzucone – wygrywa Sebastian Mila, człowiek który właśnie zakończył karierę piłkarską i nie prowadził jeszcze żadnej drużyny. Choć gram „uczciwie” tzn. bez save - load i tego typu tanich zagrywek, postanowiłem coś z tym zrobić. Trik był prosty, znany Wam wszystkim – wprowadzenie drugiego menadżera, objęcie przez niego Polski, i szybka emerytura. Dzięki temu miałem znowu możliwość składania podania i spotkało mnie ponownie jego odrzucenie, tak chyba ze 3 razy, trenerem zawsze zostawał Sebastian Mila. Za czwartym razem po złożeniu podania do kadry, zacząłem negocjacje ze Sebastianem w klubie, proponując mu posadę mojego asystenta (takie naiwne myślenie, że namieszam mu w głowie i „zapomni” o złożeniu podania o objęcie kadry). Sebastian przyjmuje propozycje, a ponieważ Zarząd uważa, ze jeden asystent w Lechu wystarczy, „transfer” jest anulowany. Nie zrażając się tym składam Sebastianowi kolejną ofertę i tak w kółko – za każdym razem on ją przyjmuje, a Zarząd anuluje umowę (oczywiście nie chcę Sebastiana jako swojego asystenta – chcę mu tylko „zająć” czas). Co ciekawe PZPN wówczas „myśli” – ten stan rzeczy trwa już blisko 2 miesiąca, a zazwyczaj dokonywali wyboru trenera po 10 – 14 dniach.

Co wy na to, macie jakieś sugestie jak objąć kadrę narodową?

Z góry dziękuję za podpowiedzi,

pozdrawiam,

progresywny

zatrudnij Milę na asystenta :> takiemu to już raczej PZPN nie złoży oferty

Zatrudniłem jako trenera (nie miałem serca wywalać dotychczasowego asystenta - legendy Lecha - z klubu), a PZPN i tak złożył mu ofertę, Mila ją przyjął i jest teraz trenerem w moim klubie i menadżerem reprezentacji :-k

no to chyba pozostaje czekanie aż Mila się nie sprawdzi w roli selekcjonera

FM 2011 za pasem, mogę się nie doczekać przed przesiadką na nową edycję, więc się skundliłem. W ruch poszedł edytor czasu rzeczywistego z Mili zrobiłem na chwilę trenera (był menadżerem) i PZPN wybrał mnie. Po wyborze przywróciłem Milę do jego właściwej roli - niesmak jednak pozostał :(