grzmiq92 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 nie da się mam nadzieje, ze w 2011 wersji bedzie normalnie już, chociaż to pewnie powód licencji? Quote Link to comment
Kinas Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 wątpię KONAMI ma licencję na wyłączność ewentualnie możesz sprawdzić jakiś dodatek z ligą japońską, może on coś rozszerza Quote Link to comment
grzmiq92 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 wątpię KONAMI ma licencję na wyłączność ale żeby już się zakładka informacje nie wyświetlała ?? Quote Link to comment
Kinas Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 pewnie dlatego, że w tej zakładce widnieje stadion klubu, w ten sposób można by łatwo rozpoznać o jaki klub chodzi, a na to nie ma zgody Quote Link to comment
grzmiq92 Posted August 12, 2010 Share Posted August 12, 2010 pewnie dlatego, że w tej zakładce widnieje stadion klubu, w ten sposób można by łatwo rozpoznać o jaki klub chodzi, a na to nie ma zgody Można byłoby w sumie utworzyć osobną reprezentację Japonii, ale czekałoby nas z tym dużo zabawy? Quote Link to comment
shakur91 Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 ja mam inny problem, prowadzę reprezentację Polski. Czy możliwe jest zmienienie nastawienia Sebastiana Boenischa i Laurenta Koscielnego co do gry w narodowej reprezentacji? odrzucają oni moje powołania Quote Link to comment
jmk Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 W edytorze zmień mu "declared for nation" Quote Link to comment
Fenomen Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 ja mam inny problem, prowadzę reprezentację Polski. Czy możliwe jest zmienienie nastawienia Sebastiana Boenischa i Laurenta Koscielnego co do gry w narodowej reprezentacji? odrzucają oni moje powołania hmm, a to ciekawe, bo mi bez kombinowania z edytorem udalo sie powolac Boenischa do kadry chociaz nie od razu, wskoczyl do Reprezentacji chyba dopiero po WC 2014 :-k Quote Link to comment
Axa Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 ja mam inny problem, prowadzę reprezentację Polski. Czy możliwe jest zmienienie nastawienia Sebastiana Boenischa i Laurenta Koscielnego co do gry w narodowej reprezentacji? odrzucają oni moje powołania hmm, a to ciekawe, bo mi bez kombinowania z edytorem udalo sie powolac Boenischa do kadry chociaz nie od razu, wskoczyl do Reprezentacji chyba dopiero po WC 2014 :-k w FM 2010 jest tak że po ukończeniu 25 lat piłkarz który nie ma zaznaczone deklaracji zgadza się na grę dla drugiej nacji do której na początku był niechętny... Quote Link to comment
peżet Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Może moje pytanie nie dotyczy konkretnie sterowania reprezentacją ale na pewno ułatwi mi to sprawę. Otóż prowadząc tylko reprezentację gra nie 'zatrzymuje' mi się na rozgrywki europejskie i polskie więc by sprawdzać wyniki i grę zawodników musze te mecze ręcznie wyszukiwać co mnie denerwuje. W poprzednich wersjach gra zawsze zatrzymywała się na rozgrywkach, w których się nie uczestniczyło :/ można jakoś na to poradzić ? Quote Link to comment
DEAN Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 u mnie podobnie, nie mogę trafić na losowanie rozgrywek klubowych albo narodowych Quote Link to comment
filip133 Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Ja sobie czasem w danych rozgrywkach zaznaczam "pojedź" na któryś mecz. Wtedy się gra "zatrzymuje" i odznaczam tą opcję, a jak się przetworzą wyniki z danego dnia to zatrzymuję przetwarzanie i sprawdzam wyniki. Niestety denerwujące jest to, że gra się nie zatrzymuje w tej wersji mimo subskrypcji :/ Quote Link to comment
DEAN Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Ja sobie czasem w danych rozgrywkach zaznaczam "pojedź" na któryś mecz. Wtedy się gra "zatrzymuje" i odznaczam tą opcję, a jak się przetworzą wyniki z danego dnia to zatrzymuję przetwarzanie i sprawdzam wyniki. Niestety denerwujące jest to, że gra się nie zatrzymuje w tej wersji mimo subskrypcji :/ też na to wpadłem ale liczyłem na inne rozwiązania :}, wychodzi na to, że olewanie subskrybcji to jednak nie tylko mój problem, ja np staram się dzień przed np losowaniami zapytać o coś asystenta albo do biura pracy uderzam i gra mi się zatrzymuje wtedy Quote Link to comment
adasao Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 OM: Otwieram temat związany z prowadzeniem reprezentacji w najnowszej wersji FM. Wszelkie dyskusje z nią związane proszę prowadzić tu (liczę na konstruktywność) Sporo osób zgłaszało problem związany z brakiem możliwości objęcia kadry narodowej. Jeśli wiesz jak pokonać tę przeszkodę, podziel się swoją wiedzą. :MO Chcę objąć reprezentację Argentyny, dodam obecnie prowadzę Barcelonę wysłałem podanie o pracę i podanie zostało przyjęte. przyjmuję propozycję jej objęcia ale nie prowadzę jej a drużyna narodowa jest cały czas bez managera. Czy da się coś zrobić (zacząłem już 2 sezon gry)? Rozwiązałem ten problem instalując patch 10.2.0 niestety nie jestem w stanie go udostepnić ale jest łatwo dostępny. Pozdrawiam Quote Link to comment
progresywny Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Cześć, Choć większość z Was pochłonięta jest pewnie demem FM 2011, może jednak zainteresuje kogoś mój problem i podzieli się ewentualnym rozwiązaniem. Wersja gry – patch 10.3. Gram w polskiej ekstraklasie – jak zawsze Kolejorzem. Ukończyłem ósmy sezon. Osiągnąłem wiele krajowych sukcesów – 7 razy zdobyłem mistrzostwo, klika razy PP, i Superpuchar, co roku jestem w rozgrywkach grupowych Ligi Mistrzów, od 3 lat regularnie wychodzę z grupy by polec w następnej lub jeszcze kolejnej rundzie. Mam status „legendranego menadżera”. Prowadziłem WKS (Wybrzeże Kości Słoniowej) zdobywając z nią Puchar Narodów Afryki. Po tym sukcesie zrezygnowałem z tej reprezentacji – odchodziłem w chwale ;). Niedługo później zwolniło się miejsce w reprezentacji Polski po Majewskim (kontynuuję karierę z wersji 10.0 stąd Stefan był u mnie trenerem kadry). Nie ma w grze lepszych i bardziej doświadczonych Polaków – galeria sław chyba nie kłamie. Składam podanie i zostaje ono odrzucone – wygrywa Sebastian Mila, człowiek który właśnie zakończył karierę piłkarską i nie prowadził jeszcze żadnej drużyny. Choć gram „uczciwie” tzn. bez save - load i tego typu tanich zagrywek, postanowiłem coś z tym zrobić. Trik był prosty, znany Wam wszystkim – wprowadzenie drugiego menadżera, objęcie przez niego Polski, i szybka emerytura. Dzięki temu miałem znowu możliwość składania podania i spotkało mnie ponownie jego odrzucenie, tak chyba ze 3 razy, trenerem zawsze zostawał Sebastian Mila. Za czwartym razem po złożeniu podania do kadry, zacząłem negocjacje ze Sebastianem w klubie, proponując mu posadę mojego asystenta (takie naiwne myślenie, że namieszam mu w głowie i „zapomni” o złożeniu podania o objęcie kadry). Sebastian przyjmuje propozycje, a ponieważ Zarząd uważa, ze jeden asystent w Lechu wystarczy, „transfer” jest anulowany. Nie zrażając się tym składam Sebastianowi kolejną ofertę i tak w kółko – za każdym razem on ją przyjmuje, a Zarząd anuluje umowę (oczywiście nie chcę Sebastiana jako swojego asystenta – chcę mu tylko „zająć” czas). Co ciekawe PZPN wówczas „myśli” – ten stan rzeczy trwa już blisko 2 miesiąca, a zazwyczaj dokonywali wyboru trenera po 10 – 14 dniach. Co wy na to, macie jakieś sugestie jak objąć kadrę narodową? Z góry dziękuję za podpowiedzi, pozdrawiam, progresywny Quote Link to comment
Kinas Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 zatrudnij Milę na asystenta :> takiemu to już raczej PZPN nie złoży oferty Quote Link to comment
progresywny Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 zatrudnij Milę na asystenta :> takiemu to już raczej PZPN nie złoży oferty Zatrudniłem jako trenera (nie miałem serca wywalać dotychczasowego asystenta - legendy Lecha - z klubu), a PZPN i tak złożył mu ofertę, Mila ją przyjął i jest teraz trenerem w moim klubie i menadżerem reprezentacji :-k Quote Link to comment
Kinas Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 no to chyba pozostaje czekanie aż Mila się nie sprawdzi w roli selekcjonera Quote Link to comment
progresywny Posted October 28, 2010 Share Posted October 28, 2010 no to chyba pozostaje czekanie aż Mila się nie sprawdzi w roli selekcjonera FM 2011 za pasem, mogę się nie doczekać przed przesiadką na nową edycję, więc się skundliłem. W ruch poszedł edytor czasu rzeczywistego z Mili zrobiłem na chwilę trenera (był menadżerem) i PZPN wybrał mnie. Po wyborze przywróciłem Milę do jego właściwej roli - niesmak jednak pozostał :( Quote Link to comment
Recommended Posts