Yau Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 a u mnie regularne średnie powyżej 8 w przeciągu sezonu ;) Zawyżone noty to jedno, ale mnie bardziej irytuje w 16' zaniżone noty zawodników defensywnych. SP(O) (szczególnie) czy DP(O) (już rzadziej) to zawodnicy, których średnie noty za sezon powyżej 7,3 to anomalia w tej wersji FM. Grubo powyżej 7 wchodzą tylko gdy zaliczą gola/asystę lub gdy nasz team gromi przeciwnika. Perfekcyjny mecz w wykonaniu SP(O) gdy robi wszystko dokładnie to czego od niego oczekuje, co definiuje jego pozycja przy wyniku 0:0 czy 1:0 czy nawet 2:0 kończy się notą 6,7-7,1. Zauważcie jak radzi sobie z tym AI. Przykładowy Arsenal, który zazwyczaj gra w środku parą PD+SP(O) rotuje zawodnikami na tej pozycji aby ich noty były normalne. Jako SP(O) grywają tam tacy tytani defensywy jak Cazorla. Jest to praktyka stosowana w 90% drużyn kierowanych przez AI grających SP(O). Przykładowo 15 minut w meczu SP(O) jest Kroos a kolejne 15 minut Modrić i tak w koło macieja. W ten sposób dochodzi też to sytuacji w której SP(O) zamienia się pozycjami z WR(A/W), a to już jest komiczne i odbiera mi satysfakcję z wygranej przeciwko drużynie, w której 45 minut jako wysunięty rozgrywający grał zawodnik o profilu przeciętnego stopera z wizją i techniką na poziomie 10-12 w najlepszych ligach... Czy zostało to poprawione w FM17? @Mahdi zawyżone noty wynikają również z ocen za dośrodkowania, i to nie tylko celne! Notorycznie zdarza mi się mieć któregoś z bocznych obrońców z notą powyżej 9 gdy jego statystyka dośrodkowań wygląda mniej więcej tak: 25/3. Ale może to dlatego że każde ich podanie z narożnika boiska do tylu to "key pass" ;) Zauważyłeś również że zazwyczaj najwyższą notę ma prawy z dwójki obrońców? U mnie notorycznie najlepsi gracze ligi w pierwszych sezonach to Bellerin, Lichsteiner, Lahm. Link to comment
'Bello di Notte' Posted November 1, 2016 Author Share Posted November 1, 2016 ok, tak się zastanawiam jak Wam się gra w betę , dla mnie beta po prostu wymiata, rewelacyjna szybkość świetny ME po prostu cud miód i orzeszki. Zastanawiam się tylko co Profesor na fanowskie tłumaczenia językowe... Link to comment
Iwabik Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Mi również gra się bardzo fajnie, fajniej niż w 16 to na pewno. W ME tylko bramkarze trochę drewniani, ale reszta jak najbardziej na plus. A 64 bit to super sprawa, więcej lig, a prędkość ta sama. Link to comment
Fafus Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Wydaje się, że tylko detale są pozmieniane, jednak to właśnie te detale decydują, że gra mi się o wiele przyjemniej od FMa 2015 czy 2016 :) Link to comment
gregryszka Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 Wg mnie również jest bardzo dobrze, i baaaardzo szybko Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment
Profesor Posted November 1, 2016 Share Posted November 1, 2016 ok, tak się zastanawiam jak Wam się gra w betę , dla mnie beta po prostu wymiata, rewelacyjna szybkość świetny ME po prostu cud miód i orzeszki. Zastanawiam się tylko co Profesor na fanowskie tłumaczenia językowe... A co ma mieć? Niech ludzie dopieszczaja, jak chca. Link to comment
krzysiu Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Ale przecież język Polski tak szumnie zapowiadany teraz po patchu i tak ma błędy i zdarzają się angielskie słowa :) Link to comment
Profesor Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Pierwsze słyszę, żeby szumnie zapowiadane było coś, co w grze jest od kilkunastu lat :-k Link to comment
krzysiu Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Źle się wyraziłem , chodziło mi o to ,że zawsze był normalny ten język czyli nie było raczej problemów ,że znajdowano gdzieś angielskie słowa w Polskim języku a tu ich ludzie już wynaleźli trochę i zgłaszają poprawki do SI Link to comment
Iwabik Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 No pewnie dlatego, że to Beta? Link to comment
Profesor Posted November 2, 2016 Share Posted November 2, 2016 Źle się wyraziłem , chodziło mi o to ,że zawsze był normalny ten język czyli nie było raczej problemów ,że znajdowano gdzieś angielskie słowa w Polskim języku a tu ich ludzie już wynaleźli trochę i zgłaszają poprawki do SI Zawsze tak było, teksty dodawane na ostatnią chwilę przez programistów były bez tłumaczenia do pierwszej łatki, zwykle zero-day'a. Link to comment
krzysiu Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 A to sorki za podjęcie tematu , w sumie moja wina bo nigdy nie miałem Bety :) Link to comment
Recommended Posts