'Bello di Notte' Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Beta właśnie się pobrała, podzielmy się swoimi wrażeniami z gry. Link to comment
'Bello di Notte' Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Trochę pograłem i zastanawia mnie praktycznie brak spolszczenia bety... : D Link to comment
AeM_86 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Jak dla mnie to mogliby nazwać tę grę FM 16.4.0 :) Już mogli chociaż skina zmienić, by nie było aż tak widać tego podobieństwa do 16stki. Jakieś tam niuanse, udogodnienia co by nie szukać jakiś opcji, tylko są dostępne od razu w skrzynce wiadomości. Całkiem ok też te rozmowy z zawodnikiem, zanim podpisujemy kontrakt. Skład, taktyka / polecenia, trening na pierwszy rzut oka wygląda identycznie. Chociaż to tylko tyle co dało się zauważyć z filmu. Ciekawe czy trening zawiera coś nowego, czy jednak nie? Ogólnie schabowy. Chociaż ten z zeszłego roku był do zjedzenia. Link to comment
Tomekk73 Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Póki co mało grałem, wrażenia fajne, dodanie Lotto Ekstraklasy bardzo pozytywne, jedyne co mnie denerwuje to "spolszczenie" mam nadzieję, że 4 listopada będzie pełne (full) Link to comment
Sensei Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Serio oddzielny topic potrzebny? Anyway, pierwszy mecz i na 4 gole tylko jedna z wrzutki, całkiem nieźle. Więcej testowania po pracy :). Link to comment
Makk Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Póki co mało grałem, wrażenia fajne, dodanie Lotto Ekstraklasy bardzo pozytywne, jedyne co mnie denerwuje to "spolszczenie" mam nadzieję, że 4 listopada będzie pełne (full) No przecież będzie w pełni po polsku, jak zawsze. O ile mnie pamięć nie myli, to pełna gra była w pełni w polskim języku. Link to comment
gregryszka Posted October 19, 2016 Share Posted October 19, 2016 Fakt, to FM 16.4.0. Gra się nieźle, czasem bramkarze glupieja zauważyłem. No i czekam na pełne spolszczenie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment
Tomekk73 Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 ja wydanie kasy na nowego FMa traktuję jako roczny abonament na cieszenie się tą wspaniałą grą. Link to comment
klinsmann Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Jest już edytor dostępny? Ktoś zauważył w nim jakieś zmiany? Link to comment
Mahdi Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Panowie, mam tylko jedno pytanie :czy poprawiono bug z zawyżonymi notami i grą bocznych obrońców? Link to comment
Sensei Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Pada zdecydowanie mniej bramek po wrzutkach to i noty bocznych obrońców są dużo niższe. Link to comment
Mahdi Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Prawdę mówiąc bug z wysokimi notami bocznych obrońców nie polegał na tym. Nie chodziło o wrzutki i asysty. Noty były tak wysokie (przy ustawieniu bocznego obrońcy z rolą: atak), ponieważ gra każdą sytuację w której boczny obrońca podał celnie w okolicach pola karnego, zaliczała jak "podanie kluczowe". Tutaj przykład: grałem taką karierę (AC Milan z tylko dwoma cudzoziemcami) i wynalazłem obrońcę, który nazywał się Davide Calabria. W bardzo krótkim czasie zaczął mieć najwyższe noty w zespole, co było irytujące... Weźmy na warsztat mecz z Arsenalem (rok 2020). Wynik 0-0, Calabria oczywiście piłkarzem meczu. Analizując w Prozone "kluczowe podania", Calabria miał ich według gry pięć: Dochodziło do paradoksalnych sytuacji: Calabria mógł sprokurować rzut karny dla przeciwnika, mogliśmy przegrać 0-2, ale i tak zostawał piłkarzem meczu... Jeżeli ten bug został poprawiony, to FM 2017 będzie najlepszym Football Managerem w historii:-) Głupio bowiem oglądać prawych obrońców jako notorycznych zwycięzców "piłkarz roku według kibiców", podczas, gdy napastnik strzelający 30 goli nie dostępuje tego zaszczytu:-) Link to comment
Wujek Przecinak Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 U mnie w FM-ie 2016 boczni obrońcy nigdy nie mieli zawyżonych not. Nie wiem o co z tym biega. Link to comment
klinsmann Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 U mnie w FM-ie 2016 boczni obrońcy nigdy nie mieli zawyżonych not. Nie wiem o co z tym biega.atak czy wsparcie mieli ustawione? ja powiem szczerze też tego nie kojarzę, ale raczej miałem wsparcie Link to comment
Mahdi Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 Toż to jeden z najbardziej irytujących bugów z FM 2016. Oczywiście jak mieli ustawione "atak". Jak pewnie wiecie organizuję od dwóch "edycji" Rozgrywkę Mistrzów i problem ten dotyczy (dotyczył?) dokładnie wszystkich uczestników... Był kilkukrotnie poruszany na forum SI, np. tutaj, bardzo dokładnie: https://community.sigames.com/topic/364405-high-rated-fullbacks/ czy tutaj: https://community.sigames.com/topic/369710-right-backside-back-inflated-rate-for-the-match/ To poważny problem, który skutecznie pozbawiał (pozbawia) mnie pełnej frajdy z gry w FM 2016... Link to comment
Wujek Przecinak Posted October 21, 2016 Share Posted October 21, 2016 U mnie w FM-ie 2016 boczni obrońcy nigdy nie mieli zawyżonych not. Nie wiem o co z tym biega.atak czy wsparcie mieli ustawione? ja powiem szczerze też tego nie kojarzę, ale raczej miałem wsparcie Muszę sprawdzić co ustawiłem. Link to comment
'Bello di Notte' Posted October 23, 2016 Author Share Posted October 23, 2016 ktoś zgłosił noty bocznych jako błąd w obecnej wersji... ale ja nie mam takich doświadczeń w fm 17... boczni ustawieni jako atak... generalnie gra się bardzo fajnie i bardzo szybko, pewnie dzięki 64 bit Link to comment
Wujek Przecinak Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 W FM-ie 2016 mam ustawiony dla bocznych obrońców atak i zawyżonych ocen nie miałem i nie mam. Link to comment
r0berd Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 W FM-ie 2016 mam ustawiony dla bocznych obrońców atak i zawyżonych ocen nie miałem i nie mam. W późniejszej aktualizacji FM-a ten problem u mnie też zniknął. Mniej goli padało po dośrodkowaniach. Link to comment
Recommended Posts