ukipuki Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Wprowadzili rozmowy wstępne jeżeli ubiegamy się o posadę trenera w klubie. Fajna sprawa. Po odbytej rozmowie zarząd informuje, że się odezwie i na razie zawsze odpowiada negatywnie na moją kandydaturę. Quote Link to comment
Iwabik Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Jeszcze tylko powiem, że w jednym meczu oddałem 41 strzałów. Ile było okazji 100%? Trzy. Ile bramek zdobyłem? Trzy. I wszystkie padł właśnie z tych setek... Quote Link to comment
sneogg Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Jak grać to z kontry, zobaczcie posiadanie piłki a liczba strzałów celnych i ilość 100%. Quote Link to comment
Kluzi Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Nie przywiązywał bym większej uwagi do statystyk, pod warunkiem że w meczu nie zostajemy zdominowani do oddania paru strzałów gdy przeciwnik oddaje ich kilka razy więcej, liczba strzałów zależy od stylu gry drużyny, można nabić sobie statystyki strzałami z dystansu które nie przynoszą dużego efektu lub nakazać podań w pole karne, rajdy między obrońcami itd, wtedy strzałów jest mniej ale akcje są efektowniejsze i przynoszą więcej bramek, parokrotnie sprawdzałem że styl rozgrywania ma największe znaczenie, czym więcej kombinacji, zadań taktycznych tym strzałów mniej ale bramek więcej, a proste granie przynosi dużo strzałów ale mało bramek. Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Jest już jakiś sposób na nie uznawanie drugiej narodowości? Quote Link to comment
sneogg Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Kluzi, już na poprzedniej stronie sugerowałem, że warto dać trochę pograć piłką i zmniejszyć ilość strzałów. Dlatego pełna zgoda, nakręcania ilość uderzeń na bramkę nic nie daje. Choć czasem nawet twój napastnik postanawia totalnie Cię strolować. Quote Link to comment
Kluzi Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 hehe dobre, takich i podobnych wydarzeń jest sporo i wątpię żeby dało się to zmienić. Quote Link to comment
Kluzi Posted November 12, 2013 Share Posted November 12, 2013 Dla takich chwil warto "żyć" Quote Link to comment
ukipuki Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Podobno niedługo ma sie pojawić nowa łatka do FM poprawiająca gre obrony i kosmiczne wyniki. Zawsze się zastanawiam czy kontynuować można rozgrywkę, czy lepiej zacząć nową karierę... Jak jest naprawdę? Quote Link to comment
hosearcadio Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Ja rozumiem, że są piłkarze mniej i bardziej kontuzjo-genni. No ale to co mam teraz w Bayernie to jakaś masakra. Robbenem i Riberym albo doznają kontuzji w pierwszym meczu po poprzednim urazie lub na treningu po pierwszym meczu. I wypadają średnio na 3-5 spotkań. Chore!!! Orientuje się ktoś może, czy nowa łatka będzie poprawiać uznawanie drugiej narodowości w filtrach i lidze rosyjskiej ? Quote Link to comment
kostek Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Panowie, oddaję co mecz po 30 strzałów, przeciwnik 4-5 i przegrywam mecze. Drużyna dobra - Arsenal. Ustawienie 4-2-1-2-1 (swóch ŚP, OPŚ, skrzydłowi jako schodzący napastnicy). Macie jakiś pomysł? Quote Link to comment
Kluzi Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Podobno niedługo ma sie pojawić nowa łatka do FM poprawiająca gre obrony i kosmiczne wyniki. Zawsze się zastanawiam czy kontynuować można rozgrywkę, czy lepiej zacząć nową karierę... Jak jest naprawdę? Jak wejdzie łatka to na pewno będzie można kontynuować karierę. Panowie, oddaję co mecz po 30 strzałów, przeciwnik 4-5 i przegrywam mecze. Drużyna dobra - Arsenal. Ustawienie 4-2-1-2-1 (swóch ŚP, OPŚ, skrzydłowi jako schodzący napastnicy). Macie jakiś pomysł? O to Ci chodzi ?? Taki urok fm pytanie czy masz dużo akcji kluczowych czy raczej większość strzałów pada bez skrótów ? Warto wybrać do stałych fragmentów zawodników z dobrymi notami, również do rzutów z autów, u mnie zawodnik wrzuca piłkę w pole karne z bocznej linii i sporo bramek też wpada. Rozgrywka jest ciekawsza jeśli mając dużą przewagę remisuje się lub przegrywa przykład z rzeczywistości: Quote Link to comment
ukipuki Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Podobno niedługo ma sie pojawić nowa łatka do FM poprawiająca gre obrony i kosmiczne wyniki. Zawsze się zastanawiam czy kontynuować można rozgrywkę, czy lepiej zacząć nową karierę... Jak jest naprawdę? Jak wejdzie łatka to na pewno będzie można kontynuować karierę. Wiem, że zawsze można, ale czy zmiany będą dotyczyły zapisanego stanu gry czy dopiero od nowej rozgrywki? Quote Link to comment
sneogg Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Zapisanego, inna sprawa to czy zmiany nie będą na tyle daleko idące, że taktyka zacznie, a rzacziej przestanie działać jak należy. Ja z wgraniem łatki poczekam aż zakończe aktualny sezon, dlatego Steama w tryb offline przełączę. Quote Link to comment
ukipuki Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Zapisanego, inna sprawa to czy zmiany nie będą na tyle daleko idące, że taktyka zacznie, a rzacziej przestanie działać jak należy. Ja z wgraniem łatki poczekam aż zakończe aktualny sezon, dlatego Steama w tryb offline przełączę. Czyli zakonczyasz aktualny sezon, ale nie będziesz zaczynał nowej kariery, tylko kolejny-nowy sezon juz zaczniesz na nowej łacie, tak? Quote Link to comment
sneogg Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Zgadza się, dzięki okresowi przygotowawczemu będę mógł jakby co skorygować taktykę. Quote Link to comment
'Bello di Notte' Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Ja rozumiem, że są piłkarze mniej i bardziej kontuzjo-genni. No ale to co mam teraz w Bayernie to jakaś masakra. Robbenem i Riberym albo doznają kontuzji w pierwszym meczu po poprzednim urazie lub na treningu po pierwszym meczu. I wypadają średnio na 3-5 spotkań. Chore!!! Orientuje się ktoś może, czy nowa łatka będzie poprawiać uznawanie drugiej narodowości w filtrach i lidze rosyjskiej ? kontuzje sa raczej ok w nowym fm. mysle ze poprawia rosyjska lige. Quote Link to comment
zanpol Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Jak dla mnie ten silnik meczowy to jeden wielki błąd. Nie rozumiem dlaczego jak np strzele gola to za 1 min będzię już 1:1. To jeden z wielu błędów. Prowadzisz 3:0 do 80minuty, co z tego jak przegrasz 3:5. Piłkarze strzelają gole życia chyba, choć jego umiejetności to 9 10 wtf.... Jak narazie to wielkie rozczarowanie, żałuje że wydałem pięniądze na tą grę. Żeby nie było to gram w fm i cm od ich powstania. Dół :( Quote Link to comment
ukipuki Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Jak dla mnie ten silnik meczowy to jeden wielki błąd. Nie rozumiem dlaczego jak np strzele gola to za 1 min będzię już 1:1. To jeden z wielu błędów. Prowadzisz 3:0 do 80minuty, co z tego jak przegrasz 3:5. Piłkarze strzelają gole życia chyba, choć jego umiejetności to 9 10 wtf.... Jak narazie to wielkie rozczarowanie, żałuje że wydałem pięniądze na tą grę. Żeby nie było to gram w fm i cm od ich powstania. Dół :( Nie wiem. Ja nie mam aż takich problemów... Quote Link to comment
Vanlid Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Największa wada - dużo kontuzji :( Quote Link to comment
Recommended Posts