tio Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Wiedziałem, że to pytanie dla Ciebie. Dajesz dalej. Quote Link to comment
stefan1984 Posted September 15, 2022 Share Posted September 15, 2022 może @schizzm coś wrzuci Quote Link to comment
Mauro Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 Klub X grał cztery sezony w najwyższej lidze swojego kraju w latach 90. XX wieku i trzy sezony w latach 10./20. XXI wieku. Nazwisko trenera, który prowadził ich podczas pierwszej przygody z najwyższą klasą brzmi tak samo jak wulgarne określenie penisa w kraju skąd pochodzi zespół, który wyeliminował Klub X w ich ostatnim meczu w europejskich pucharach. Jak nazywał się ten trener z lat 90. i jak nazywa się klub X? 1 Quote Link to comment
Mauro Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 4 minuty temu, tio napisał: A chuj tam... Niestety, nie jest to poprawna odpowiedź Quote Link to comment
Monti Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 2 godziny temu, Mauro napisał: Klub X grał cztery sezony w najwyższej lidze swojego kraju w latach 90. XX wieku i trzy sezony w latach 10./20. XXI wieku. Nazwisko trenera, który prowadził ich podczas pierwszej przygody z najwyższą klasą brzmi tak samo jak wulgarne określenie penisa w kraju skąd pochodzi zespół, który wyeliminował Klub X w ich ostatnim meczu w europejskich pucharach. Jak nazywał się ten trener z lat 90. i jak nazywa się klub X? Zajebiste!!! Bardzo mi się spodobało, ale dopiero jak rozwiązałem. Jest to Raków Częstochowa, grający w Ekstraklasie przez siedem sezonów w historii (1994-1998 oraz 2019-2022) wyeliminowany w pucharach przez Spartę Praga, klub z Czech, gdzie wulgarne określenie penisa to m.in kokot. Świętej pamięci Gotthard Kokott poprowadził Raków w ich pierwszym w historii meczu najwyższej klasy rozgrywkowej. 4 Quote Link to comment
Mauro Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 13 minut temu, Monti napisał: Zajebiste!!! Bardzo mi się spodobało, ale dopiero jak rozwiązałem. Jest to Raków Częstochowa, grający w Ekstraklasie przez siedem sezonów w historii (1994-1998 oraz 2019-2022) wyeliminowany w pucharach przez Spartę Praga, klub z Czech, gdzie wulgarne określenie penisa to m.in kokot. Świętej pamięci Gotthard Kokott poprowadził Raków w ich pierwszym w historii meczu najwyższej klasy rozgrywkowej. Brawo, dajesz dalej Quote Link to comment
Monti Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 Pewnego wieczoru czterech wesołych mężów zasiadło do gry; Grali całą noc póki nie zapiał kur; Grali dla nagrody lecz nie dla uciechy; Z oddzielnym zyskiem dla każdego z nich; Gdy nastał czas na podział nagrody; Wszystkich czterech mężów zarobiło całkiem równe kwoty; Czy paradoks ten możesz nam wyjaśnić; Jeśli wszyscy zyskali jak nikt nie mógł stracić? Quote Link to comment
tio Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 Super zagadka. Na razie tylko tyle wiem Quote Link to comment
tio Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Nie jest powiedziane, że w grze uczestniczyła tylko ta czwórka mężów i że grali że sobą. Może grali w szachy z innymi graczami i wygrali swoje partie Quote Link to comment
Monti Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 niestety, nie jest to poprawna odpowiedź grali wspólnie Quote Link to comment
krzysfiol Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Ziomeczki grały w piłkę nożna cała noc i zarobili po prostu pensję za to. Ewentualnie grali w jakimś zespole muzycznym. 1 Quote Link to comment
tio Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Ja tu jednak dopatruję się jakichś metafor ale nijak nie wiem jakich Quote Link to comment
Monti Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 Four jolly men sat down to play, And played all night till break of day. They played for cash and not for fun, With a separate score for everyone. When it came time to square accounts, they all had made quite fair amounts. Now, not one has lost and all have gained - Tell me now, this can you explain? był to kwartet smyczkowy krzysfiol zadaje Quote Link to comment
tio Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 W dniu 20.09.2022 o 16:23, tio napisał: A chuj tam... Quote Link to comment
krzysfiol Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 W dniu 20.09.2022 o 16:23, tio napisał: A chuj tam... Rzekł @tio zdenerwowany, Choć nie tak jak Rosjanin do wojska brany, kiedyś dawno mecz był między nami grany, Tam bronił człowiek, do którego znany list byłby napisany a raczej dwa, gdyby był w starożytności znany. Jak myślisz, o kim jest ten słaby wiersz napisany? 2 Quote Link to comment
tio Posted September 23, 2022 Share Posted September 23, 2022 Może Roman Korynt - obrońca Lechii w latach pięćdziesiątych, bohater dwóch listów do Koryntian Quote Link to comment
krzysfiol Posted September 23, 2022 Share Posted September 23, 2022 Dokładnie, podaj dalej. Quote Link to comment
Recommended Posts