Meler Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Chciałbym zapytać zgromadzonych tu speców od każdego tematu jakie są ich przewidywania co do maksymalnej wartości stóp procentowych NBP. Dyskusje prowadzone innymi kanałami sugerują bardzo duży rozstrzał, ale może ktoś się zna i uspokoi skołatane serca kredytobiorców z Dyskorda A? Quote Link to comment
Vami Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Ja tylko chciałbym przypomnieć, że odgórne narzucanie stóp procentowych, jak i sama idea banku centralnego w rękach państwa jest zbrodnią przeciw ludzkości. Dziękuję. 1 1 Quote Link to comment
jmk Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Ja mam ten plus, że mam WIBOR6, ale przy większych wzrostach to i tak kiijowo Obecnie jest 2,65%, podwyżka była w październiku o 90 zł / miesięcznie, teraz % zmienią w kwietniu, więc od maja kolejna podwyżka, póki co podnieśli o 0,5%, więc jak dojdą do 1% to jeszcze git... (+150zł), ale najgorzej jak ogólnie pójdzie +2/3% do końca roku Quote Link to comment
jasonx Posted April 8, 2022 Share Posted April 8, 2022 Te 2/3% do konca roku o ktorych pisales w styczniu teraz brzmi jak jakas mega promocja.. Ja bralem w listopadzie, czyli najnizsze stopy i najwyzsze marże. Tylko mozna sobie plus w brode, ze nie wzialem stalego WIBORu wtedy. Obecnie kazdy 1 pkt to mniej wiecej dodatkowe 250 zl do raty, masakra Quote Link to comment
pawerr Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Słuchając wielu ekspertów można śmiało powiedzieć, że stopy procentowe rosną i będą jeszcze rosły. Chyba nie bardzo jest pomysł jak sobie poradzić z szalejącą inflacją. _____________________________________ https://eurooptyka.pl/ Quote Link to comment
jasonx Posted May 31, 2022 Share Posted May 31, 2022 Podnoszenie stóp przy wszystkich tarczach i rozdawnictwie to gaszenie pożaru benzyną. Wygląda, jakby rząd chciał przerzucić skutki inflacji na osoby z kredytami hipotecznymi. Quote Link to comment
Gacek Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Nie ma i nie było żadnej szalejącej inflacji, a jeśli uważacie, że jest, to znam jednego doradcę podatkowego, który Wam wytłumaczy, że jest zgoła inaczej. Quote Link to comment
Feanor Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 5 minut temu, Hajd napisał: Dasz namiar na niego? Aktualnie doradza spadkobiercom Jarosława Kaczyńskiego, trwa tam poważna i dłuuuuga praca po niespodziewanej śmierci prezesa. 1 5 1 Quote Link to comment
Meler Posted June 1, 2022 Author Share Posted June 1, 2022 Wróbleki ćwierkają, że inflacja to dopiero będzie! 1 Quote Link to comment
Feanor Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 20 minut temu, Meler napisał: Wróbleki ćwierkają, że inflacja to dopiero będzie! Myślę jednak, że to opowieści z mchu i paproci. Quote Link to comment
Reaper Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 7 hours ago, Gacek said: Nie ma i nie było żadnej szalejącej inflacji, a jeśli uważacie, że jest, to znam jednego doradcę podatkowego, który Wam wytłumaczy, że jest zgoła inaczej. Oświadczam, nie ma żadnego Kilera. Kilera wymyśliliście wy, dziennikarze! 1 Quote Link to comment
Łonio Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Jestem w przededniu wzięcia kredytu. Sytuacja na rynku wiadomo jaka jest. I mam małą zagwozdkę. Brać kredyt ze stałym oprocentowaniem, gdzie przez 5 lat będę miał stałą ratę, czy ze zmiennym oprocentowaniem i liczyć, że za te powiedzmy 2 lata sytuacja trochę się uspokoi i raty zaczną maleć Quote Link to comment
Cassair Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 IMO stałe raty powinieneś brać jak te były niskie czyli przed cyklem podwyżek. Myślę, że teraz nie ma to sensu. 2 Quote Link to comment
Recommended Posts