Jump to content

Stopy procentowe w PL

Meler

Recommended Posts

Chciałbym zapytać zgromadzonych tu speców od każdego tematu jakie są ich przewidywania co do maksymalnej wartości stóp procentowych NBP. Dyskusje prowadzone innymi kanałami sugerują bardzo duży rozstrzał, ale może ktoś się zna i uspokoi skołatane serca kredytobiorców z Dyskorda A? 

Ja mam ten plus, że mam WIBOR6, ale przy większych wzrostach to i tak kiijowo ;) Obecnie jest 2,65%, podwyżka była w październiku o 90 zł / miesięcznie, teraz % zmienią w kwietniu, więc od maja kolejna podwyżka, póki co podnieśli o 0,5%, więc jak dojdą do 1% to jeszcze git... (+150zł), ale najgorzej jak ogólnie pójdzie +2/3% do końca roku :/

• 3 months later...

Te 2/3% do konca roku o ktorych pisales w styczniu teraz brzmi jak jakas mega promocja..

Ja bralem w listopadzie, czyli najnizsze stopy i najwyzsze marże. Tylko mozna sobie plus w brode, ze nie wzialem stalego WIBORu wtedy.

Obecnie kazdy 1 pkt to mniej wiecej dodatkowe 250 zl do raty, masakra :/

x.jpg

• 1 month later...
7 hours ago, Gacek said:

Nie ma i nie było żadnej szalejącej inflacji, a jeśli uważacie, że jest, to znam jednego doradcę podatkowego, który Wam wytłumaczy, że jest zgoła inaczej.

Oświadczam, nie ma żadnego Kilera. Kilera wymyśliliście wy, dziennikarze!

• Haha 1
  • 7 months later...

Jestem w przededniu wzięcia kredytu. Sytuacja na rynku wiadomo jaka jest. I mam małą zagwozdkę. Brać kredyt ze stałym oprocentowaniem, gdzie przez 5 lat będę miał stałą ratę, czy ze zmiennym oprocentowaniem i liczyć, że za te powiedzmy 2 lata sytuacja trochę się uspokoi i raty zaczną maleć:-k