Nigel Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Otwieram luźną dyskusję o rozgrywce w Football Manager 2021. Wymieniajmy się wrażeniami, sukcesami, porażkami, poradami itp. Na początek pytanko: Czy zgodzicie się z moją opinią, że rozgrywka w FM21 jest bardziej wciągająca niż w poprzednich "nieparzystych" wersjach: 19, 17 i 15? Czym to można tłumaczyć? 1 Quote Link to comment
Łonio Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Ciężko mi się do tego odnieść. Ja wcześniej ogrywałem wersję 17 i dobrze się bawiłem. Chociaż patrząc z perspektywy obecnej części, to jest przepaść w silniku meczowym. Wówczas akcje były sztampowe, zachowanie zawodników przewidywalne. A obecny silnik jest dla mnie rewelacyjny. Quote Link to comment
Łonio Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Miał ktoś problem z rozbudowaniem na maxa siatki wyszukiwania juniorów? Mam przedostatni poziom od chyba 3 lat, kasy jak lodu, ale nie pojawia mi się opcja dalszej rozbudowy. Quote Link to comment
Brachu Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Jeszcze nie dotarłem do tego etapu. Quote Link to comment
yonack Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Chyba po raz pierwszy zdarzyło mi się, żeby zawodnik otrzymał taką 10.0/10.0 1 Quote Link to comment
verlee Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 8 hours ago, Nigel said: Na początek pytanko: Czy zgodzicie się z moją opinią, że rozgrywka w FM21 jest bardziej wciągająca niż w poprzednich "nieparzystych" wersjach: 19, 17 i 15? zdecydowanie 1/ nie zepsuli niczego po fenomenalnym FM 20 i 2/ poprawili silnik meczowy chociaż 3/ ten w agresywne rewolucyjnej wersji z bety podobał mi się bardziej, mam wrażenie, że przycięli niektóre elementy po premierze (chociaż nie mam dowodów) Quote Link to comment
Wujek Przecinak Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Mnie do FM-a 2021 przekonał silnik meczowy. Gra wygląda zdecydowanie lepiej niż wersja 2019. Za cholerę nie podoba mi się za to "Raport o zespole", który jest brzydszy i mniej czytelny niż w 2019. Brzydko wyglądają też ekrany meczowe. Dopiero po wgraniu modów i poprawionych skinów wygląda to po ludzku. W domyślnym skinie za dużo jest klikania. 1 Quote Link to comment
Nigel Posted March 7, 2021 Author Share Posted March 7, 2021 W takim razie jakich skórek używacie? Ja najczęściej FM-Scout FM21 Instant-Result i Heffem Skin V1. Co Wujku byś jeszcze polecił? 1 Quote Link to comment
Wujek Przecinak Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Teraz, Nigel napisał: W takim razie jakich skórek używacie? Ja najczęściej FM-Scout FM21 Instant-Result i Heffem Skin V1. Co Wujku byś jeszcze polecił? FLUT jest bardzo fajny i czytelny Trochę go zmieniłem na swoje potrzeby wgrywając kilka plików z Match Screen Mods z Sortitoutsi, ale FLUT sam w sobie jest fajny. Quote Link to comment
Łonio Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Potwierdzam. Też mam FLUT. Fajnie, że można było się pozbyć skopanych serduszek i wrócić do cyferek przy kondycji. Quote Link to comment
Nigel Posted March 7, 2021 Author Share Posted March 7, 2021 Mam FLUT Skin Dark 1.0 i serduszka obrazujące kondycję. Skórka "muli" przy przełączani na poszczególne ekrany. Gwiazdki rankingu na widoku klubowym wyświetlają się na 3/4 wielkości. Flut bardzo mi się podobał w poprzednich wersjach, teraz wydaje się trochę taki cukierkowy. Jednak decydujące jest to powolne otwieranie się ekranów. Quote Link to comment
Łonio Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 3 minuty temu, Nigel napisał: Mam FLUT Skin Dark 1.0 i serduszka obrazujące kondycję. Skórka "muli" przy przełączani na poszczególne ekrany. Gwiazdki rankingu na widoku klubowym wyświetlają się na 3/4 wielkości. Flut bardzo mi się podobał w poprzednich wersjach, teraz wydaje się trochę taki cukierkowy. Jednak decydujące jest to powolne otwieranie się ekranów. Wywal to Po którejś łatce SI skin zaczął mulić. Ściągnij wersję 9 i będzie git. Serduszek też już nie będzie. 1 Quote Link to comment
Nigel Posted March 7, 2021 Author Share Posted March 7, 2021 No właśnie zauważyłem, że jest już wersja 9.0 Quote Link to comment
Łonio Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 Z tymi serduszkami chyba się zagalopowałem. One standardowo chyba są. Ale można wywalić tę kolumnę i wstawić Kondycja ogólna/Gotowość do gry. Quote Link to comment
Wujek Przecinak Posted March 7, 2021 Share Posted March 7, 2021 1 minutę temu, Łonio napisał: Z tymi serduszkami chyba się zagalopowałem. One standardowo chyba są. Ale można wywalić tę kolumnę i wstawić Kondycja ogólna/Gotowość do gry. Serduszka strasznie mnie irytowały, ale w końcu się do nich przyzwyczaiłem. Podobnie jak Ty mam jednak ustawioną też kolumnę kondycja/gotowość go gry Quote Link to comment
Nigel Posted March 7, 2021 Author Share Posted March 7, 2021 Jakiś link do Match Screen Mods można prosić? Quote Link to comment
Łonio Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 To był świetny sezon A w lidze zmasakrowaliśmy Żeby nie było, gram na zasadach HC I teraz myślę co dalej. Czy doszedłem do sufitu i pora zmienić klimat, czy dalej ciągnąć ten wózek. 1 Quote Link to comment
Wujek Przecinak Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 19 godzin temu, Nigel napisał: Jakiś link do Match Screen Mods można prosić? Łap Nigel https://sites.google.com/site/michaeltmurrayuk/fm2021/skin/fm21-match-screens-mod?fbclid=IwAR3JzAF4PvTLGhyHx-xvmMTSI0lhuyXjTW4_Uc0HeDsTwLXOoN7fMBYzgcE#h.ppapm5xd4a27 1 Quote Link to comment
Wujek Przecinak Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Mam pytanie do specjalistów od skinów. Wiecie może które pliki w skinach odpowiadają za ekrany przedmeczowe? Chodzi o te zapowiedzi ze składami zanim wejdziemy do szatni. Quote Link to comment
Scorpio Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 A ja mam dwa pytania - jak teraz wygląda sprawa transferów w lidze angielskiej i czy od sezonu 2021/22 jest wprowadzony ten nowy europejski puchar? Quote Link to comment
Recommended Posts