szramek Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 W najciekawszej dla nas grupie zmierzymy się z Niemcami, Ukrainą i Irlandią Północną. Pierwsze miejsce chyba zarezerwowane dla naszych zachodnich sąsiadów, ale drugie jest w zasięgu. Wiele będzie zależeć od formu największych gwiazd - Lewandowskiego, Jarmołenki i Konoplanki. Irlandia Płń. to najsłabszy personalnie zespół, ale wygrał swoją grupę eliminacyjną i na pewno będzie dla pozostałej trójki wyzwaniem. Zapraszam do dyskusji. Quote Link to comment
Luk10 Posted December 27, 2015 Share Posted December 27, 2015 Irlandię Północną trzeba zgnieść. W pamięci wielu kibiców są Nasze potyczki z Irlandią Północną z eliminacji Mistrzostw Świata RPA 2010. Skandaliczne zachowanie kibiców południowo-irlandzkich na meczu, w którym byli gospodarzem. Wygwizdany Nasz hymn, brutalna gra Irlandczyków, ja osobiście miałem wrażenie, że z pogarda traktowali naszych zawodników. Z trybun też wyczuwało się istną nienawiść. Obecność Boruca w naszej bramce pewnie potęgowała nastawienie Irlandczyków, i wspomnienie z czasów gry Boruca w Celticu i te pojedynki katolicko-protestanckie. Przypomnę, że w rewanżu, w Polsce kibice (nie zapomnieli odpowiedzieć im za ich zniewagę) odpłacili wygwizdaniem hymnu Irlandii Płn., a remisowy wynik meczu pozbawił szans na ich awans. Teraz czas na Naszą wygraną w tym meczu. Quote Link to comment
Pulek Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Ktoś z forumowiczów wylosował bilety i wybiera się na turniej do Francji? Quote Link to comment
tio Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Ja się wybieram na mecze z Niemcami i z Ukrainą Quote Link to comment
jasonx Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Nie wiem, gdzie to wrzucić w sumie, ale jak ktos chcial sie wybierac na jakis mecz do Francji, to sa jeszcze bilety na mecz z Ukraina http://www.uefa.com/uefaeuro/ticketing/index.html Quote Link to comment
ajerkoniak Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 http://transfery.info/88350,me-wstepna-kadra-niemiec Niemcy chyba bez większych niespodzianek :-k Quote Link to comment
Qu. Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Z młodych Kimmich i Weigl, z pewnością zasłużyli Quote Link to comment
yaneck1 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 jak sądzicie, kto pójdzie w odstawkę z szerokiego składu na Euro Polaków? Nie wiem jakie doniesiena o Wszołku, ale chyba nie jedzie, to pozostaje czwórka, wg. mnie Dawidowicz, Tytoń i Peszko, który nie jest ulubieńcem Nawałki chociaż coś tam gra, myślę że Cionek pojedzie bo nasz selekcjoner bedzie chcial 4 środkowych obrońców, o Starzyńskim sie nie wypowiadam bo nie znam, a z napastnikow wszyscy powinni jechać Quote Link to comment
FYM Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Wszołek już od kilku dni jest poza Euro :roll: Quote Link to comment
yaneck1 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 cionek jedzie grzać ławę według mnie, bo alternatywa 4 stoperów minimum to musi być nawalka jeszcze zastanowi się między starzyńskim/stępinskim, od biedy jodłowiec może być stoperem Quote Link to comment
jmk Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Oprócz Wszołka na pewno Tytoń. Dodatkowo Dawidowicz lub Cionek, któryś z napastników i pewnie środkowy pomocnik lub Peszko (wątpie). Quote Link to comment
Keith Flint Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Szeroka kadra reprezentacji Ukrainy: Bramkarze: Andrij Pjatow (Szachtar Donieck), Denys Bojko (Besiktas Stambuł), Mykyta Szewczenko (Zoria Ługańsk) Obrońcy: Artem Fedeckyj (Dnipro Dniepropietrowsk), Mykyta Kameniuka (Zoria Ługańsk), Wjaczesław Szewczuk (Szachtar Donieck), Ołeksandr Kuczer (Szachtar Donieck), Jarosław Rakickij (Szachtar Donieck), Jewhen Chaczeridi (Dynamo Kijów) Pomocnicy: Ołeksandr Karawajew (Zoria Ługańsk), Iwan Petriak (Zoria Ługańsk), Andrij Jarmołenko (Dynamo Kijów), Denys Harmasz (Dynamo Kijów), Serhij Sydorczuk (Dynamo Kijów), Serhij Rybałka (Dynamo Kijów), Taras Stepanenko (Szachtar Donieck), Wiktor Kowałenko (Szachtar Donieck), Maksym Małyszew (Szachtar Donieck), Ołeh Husiew (Dynamo Kijów), Jewhen Szachow (Dnipro Dniepropietrowsk), Rusłan Rotań (Dnipro Dniepropietrowsk), Jewhen Konoplanka (Sevilla), Anatolij Tymoszczuk (Kajrat Ałmaty) Napastnicy: Pyłyp Budkiwskyj (Zoria Ługańsk), Artem Krawec (VfB Stuttgart), Roman Zozula (Dnipro Dniepropietrowsk) Lista rezerwowa: Iwan Ordec (Szachtar Donieck), Artem Putiwcew (Termalica Bruk-Bet Nieciecza), Witalij Bujalśkyj (Dynamo Kijów), Artem Hordijenko (Zoria Ługańsk). Co by nie mówić młoda kadra i już całkiem niezła. Ciekawym też by było jakby jednak ten Putiwcew pojechał.IMO młodzi z Szachtara tj. Kowałenko i Małyszew mogą zostać objawieniami tego turnieju. Quote Link to comment
Fenomen Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 Tymoszczuk to chyba jedzie glownie jako mentor, bo jakos nie wyobrazam sobie go grajacego w kazdym meczu. Quote Link to comment
yaneck1 Posted May 24, 2016 Share Posted May 24, 2016 noi tak jak mowiono nie ma żadnego Ukraińca grającego na Rosji Quote Link to comment
smigler Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Podobno jakaś kontuzja w ostatniej chwili. Ale za to jedzie Podolski. Wiecie co to oznacza, prawda? Quote Link to comment
ajerkoniak Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 "Permanentne problemy zdrowotne" Ja to kupuje Quote Link to comment
Karolek Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 dobrze, ze Schweinsteiger nie mial problemow zdrowotnych w tym sezonie xD Quote Link to comment
Fenomen Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Reus nie jedzie na Euro zeby mu nie bylo smutno, to razem z nim zostaje Bellarabi Quote Link to comment
FYM Posted May 31, 2016 Share Posted May 31, 2016 Taaaa, to z pewnością stanowi dla niego pocieszenie :roll: Quote Link to comment
Recommended Posts