pescar Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 No co zrobić Messi do PSG, Mbappe do Madrytu i wszystko się spina Quote Link to comment
Fenomen Posted October 28, 2021 Author Share Posted October 28, 2021 Koeman out Ktokolwiek przyjdzie, raczej gorzej grac nie bedziemy. Moze faktycznie to czas na Xaviego Quote Link to comment
Meler Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Czy ktoś mógłby zrobić jakieś podsumowanie tego co się dzieje w Barcelonie w temacie: a) Demira b) Dembele i podpisania Ferrana c) ogólnie w sprawie Salary Cap? Mam kolegę Barcelonistę w pracy i chciałbym mu trochę podopiekać Quote Link to comment
Brudinho Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 7 minutes ago, Meler said: Czy ktoś mógłby zrobić jakieś podsumowanie tego co się dzieje w Barcelonie w temacie: a) Demira b) Dembele i podpisania Ferrana c) ogólnie w sprawie Salary Cap? Mam kolegę Barcelonistę w pracy i chciałbym mu trochę podopiekać a) Demir jest o krok od meczu, który zagwarantuje jego wykup za 10 mln. Kierownictwo klubu i pewnie Xavi stwierdzili, że Demir nie rokuje na przyszłość, więc starają się go pozbyć. Zainteresowane są kluby niemieckie na czele z BVB, więc kwestia dni, gdy Demir odejdzie i zwolni salary (chociaż tego akurat nie kumam, ile on zarabia?) b) To dwie osobne sprawy. Dembele był dogadany z klubem na podpisanie nowego kontraktu z obniżeniem pensji i uzależnieniem bonusów od gry, niestety przed złożeniem podpisu zakupiono Ferrana co sprawiło, że po 1. Dembele stwierdził, że skoro klub stać na kupno zawodnika za grube hajsy to przecież mogą mu dać wyższe wynagrodzenie oraz premie za podpis. Po 2 Ferran to nominalny prawy skrzydłowy czyli ta sama pozycja co Dembele, więc agenci piłkarza stwierdzili, że to dla nich zagrożenie. Natomiast co do rejestracji Ferrana, to Barcelona twierdzi, że uda się go zarejestrować do niedzieli ponieważ pozbędą się Demira a przy okazji Sergi Roberto podpisze nowy kontrakt w którym zgodził się na obniżkę zarobków. c) Chuj to wie, niby nie mogą zgłosić już Ferrana a twierdzą, że na 95% mają dopiętego Morate xD Dziurę na Ferrana stworzył Aguero, który kończąc karierę zrzucił kontrakt. Umtiti, Dembele i Coutinho to zawodnicy, których klub zechce się pozbyć jeszcze podczas tego okienka. Dembele z wiadomych względów. Więcej napisałem tutaj: https://discord.com/channels/688148950997270552/864772138107273276/927522795670343730 Pozdrawiam i życzę miłej kawusi i spokojnej nocki 1 1 Quote Link to comment
Brudinho Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 Trochę pozytywnych informacji z Barcelony. Ferran i Pedri z dodatnim wynikiem testów na koronawirusa. I cyk już nie trzeba się spinać żeby rejestrować chłopa xD Quote Link to comment
T-m Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 Ej Ziombelki, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co się odpierdala w Barcelonie? Bo moja logika jest gwałcona przez sekwencję zdarzeń przez ostatnie miesiące. Nie mamy kasy, ale szastamy kasą. "Zapożyczyliśmy się" u zawodników, ale nie chcemy im oddać, bo mogliby mieć honor. Sprowadzamy tonę zawodników, ale nie możemy ich zarejestrować, bo nie mamy na to siana, więc na przypale, na pewno nam pozwolą. Czy ktoś coś? Quote Link to comment
pescar Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 Laporta postanowił nie przejmować się przyszłością klubu tylko zapracuje wyprzedażą przychodów na swoje nazwisko. Poprzednik robił to samo i jak trafiają się prezydenci, którzy dbają o własny interes niż finanse klubu to dzieją się takie rzeczy jak dzisiaj. Do tego kreatywne podejście do finansów spowodowało, że Tebas nie uznał ich wszystkich przychodów za prawidłowe, więc dalej muszą sprzedawać i na już ciąć pensje zawodnikom, którzy odraczali ja by pomóc klubowi. Nawet sukces sportowy wiele nie pomoże. Perez idąc w kierunku Zidanes- Pavones miał o tyle dobrze, że sprawy sponsorskie w Realu były słabe. sprowadził piłkarzy ale też od razu podpisał kontrakt na koszulki z simensem większy o bodaj 5 razy niż dawała teka. I wszystkie kolejne umowy były podpisywane nowe za dużo większe stawki. Przychody wystrzeliły w górę. W Barcelonie to nie zadziała bo już mają je na wysokim poziomie. Bartomeu zostawił w fatalnej kondycji finansowej klub, Laporta swoimi rządami prawdopodobnie jeszcze dołoży kolejnemu. W końcu dojdzie do wyprzedaży wartościowych młodych zawodników bo inaczej sie to nie raczej nie skończy. Ale niech przepchną rejestracje jeszcze i będzie fiesta. Quote Link to comment
T-m Posted August 15, 2022 Share Posted August 15, 2022 Bardzo podobało mi się to (o ile to prawda): Quote Ciąg dalszy zamieszania z Frenkiem de Jongiem. FC Barcelona postawiła Holendrowi ultimatum: albo odejdzie z klubu, albo zgodzi się na obniżenie pensji. Piłkarz ani myśli zmieniać otoczenia. Wincej niż klub Quote Link to comment
tio Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Bardzo fajnie się Lewy odnajduje w Barsie. Ale i tak najważniejsze by trafił z formą na MŚ. Quote Link to comment
Brudinho Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 @Fenomenwidziałeś? Chyba aktualna ekipa nie jest niczym lepszym od poprzedniej Quote Link to comment
romo1221 Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 On jest w FMIE nowym?? https://magiapilki.pl/mlody-lewandowski-trafil-na-radar-zagranicznych-klubow/18225/ Quote Link to comment
Brudinho Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 On 1/19/2023 at 1:40 PM, romo1221 said: On jest w FMIE nowym?? https://magiapilki.pl/mlody-lewandowski-trafil-na-radar-zagranicznych-klubow/18225/ Nie chce mi się klikać w link, ale tak Quote Link to comment
Recommended Posts