Misiek Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Ja wiem, że umiejętność sztuczek tego typu niekoniecznie przekłada się na umiejętności w meczu i nie on pierwszy, nie ostatni, ale źle to wygląda Quote Link to comment
Hajd Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 MARTIN BRAITHWAITE - WELCOME TO BARCELONA - CRAZY SKILLS AND GOALS 2020 COMPILATION Quote Link to comment
Brudinho Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 58 minut temu, Misiek napisał: Ja wiem, że umiejętność sztuczek tego typu niekoniecznie przekłada się na umiejętności w meczu i nie on pierwszy, nie ostatni, ale źle to wygląda Po pierwsze zesrany. Po drugie on ma mieć po prostu wykończenie i znaleźć się w odpowiednim miejscu. Messiego już mamy Quote Link to comment
Hidalgoo Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 1 minutę temu, Brudinho napisał: Po pierwsze zesrany. Po drugie on ma mieć po prostu wykończenie i znaleźć się w odpowiednim miejscu. Messiego już mamy okłamuj się dalej pamiętam w którymś FMie jak wziąłem Middlesbrough i go wyjebałem z klubu za darmo w pierwszym okienku, bo był zbyt chujowy 1 Quote Link to comment
Misiek Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 7 godzin temu, Brudinho napisał: Po pierwsze zesrany. Po drugie on ma mieć po prostu wykończenie i znaleźć się w odpowiednim miejscu. Messiego już mamy Jak zasrał zbroję już na starcie, to się średnio nadaje do takiego dużego klubu. Po drugie, nie umiesz, nie rób. Po co się błaźnić w taki sposób. Mógł sobie trochę piłką pożonglować, albo w ogóle nie robić cyrków i stanąć z piłą pod nogą, jak ma nogi z waty To nie jest prezentacja w okręgówce, że pies z kulawą nogą tego nie zobaczy, tylko Barcelona, gdzie oczy całej piłkarskiej Europy, jak nie świata obserwują każdy ich ruch. Quote Link to comment
Brudinho Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 19 minut temu, Hidalgoo napisał: okłamuj się dalej pamiętam w którymś FMie jak wziąłem Middlesbrough i go wyjebałem z klubu za darmo w pierwszym okienku, bo był zbyt chujowy Wywala się po prawie każdym strzale, rzeczywiście szukali kogoś o charakterystyce Suareza Quote Link to comment
pescar Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 2 godziny temu, Brudinho napisał: Kurde z jednej strony masz rację a z drugiej Suarez nie złapał tej kontuzji wczoraj. Nieudolność zarządu sprawiła, że prawie miesiąc później zostawiliśmy Leganes z ręką w nocniku. Tymczasem odpaleni z klubu Perez i Ruiz zdobyli wczoraj bramki dla swoich zespołów w LE Jak Suarez złapał kontuzje to był czas kogoś kupić. Ale chcieli postawić na wracającego do zdrowia Dembele i dopiero transfer Francuza zmusił ich do zakupu. To nie jest dla nich żadna komfortowa sytuacja, że muszą wydać na zawodnika 18 mln euro, żeby trzech zawodników ofensywnych, których mają nie musiało grać 99% minut do końca sezonu. No i akurat w tym przypadku jest sytuacja, że korzysta bogaty. Ale taka sama sytuacja mogła być w Leganes, że walczą o utrzymanie i im zawodnik wypada do końca sezonu. I też kogoś by sprowadzili gdyby mieli fundusze. Wszystko sprowadza się do tego, że w sytuacji klubu jak Leganes że ktoś po za okienkiem bierze im zawodnika powinno to nastąpić tylko wyłącznie za zgodą klubu. Quote Link to comment
kolek23 Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 47 minutes ago, Hidalgoo said: okłamuj się dalej pamiętam w którymś FMie jak wziąłem Middlesbrough i go wyjebałem z klubu za darmo w pierwszym okienku, bo był zbyt chujowy Sprawdziłem w Edytorze FM2020. 130 CA, 136 PA. Chujowy. Quote Link to comment
Brudinho Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 @Misiek https://twitter.com/FCBRAC1/status/1230554205330366464?s=19 Quote Link to comment
schizzm Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 5 godzin temu, Misiek napisał: Jak zasrał zbroję już na starcie, to się średnio nadaje do takiego dużego klubu. Po drugie, nie umiesz, nie rób. Po co się błaźnić w taki sposób. Mógł sobie trochę piłką pożąglować, albo w ogóle nie robić cyrków i stanąć z piłą pod nogą, jak ma nogi z waty To nie jest prezentacja w okręgówce, że pies z kulawą nogą tego nie zobaczy, tylko Barcelona, gdzie oczy całej piłkarskiej Europy, jak nie świata obserwują każdy ich ruch. Quote Link to comment
Misiek Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Godzinę temu, schizzm napisał: Kajam się, poprawione Godzinę temu, Brudinho napisał: @Misiek https://twitter.com/FCBRAC1/status/1230554205330366464?s=19 No no Quote Link to comment
Fenomen Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 W dniu 21.02.2020 o 11:17, Hidalgoo napisał: okłamuj się dalej pamiętam w którymś FMie jak wziąłem Middlesbrough i go wyjebałem z klubu za darmo w pierwszym okienku, bo był zbyt chujowy 2 asysty w 25 minut - daj nam Boze samych takich chujowych napastnikow Quote Link to comment
T-m Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Quote Barcelona ma ogromny kłopot z ewentualnym odejściem legendarnego Leo Messiego, ale jak ujawniła "Marca", szefowie klubu kilkanaście dni wcześniej zaproponowali szokującą wymianę swojej innej gwiazdy. Katalończycy muszą mierzyć się z niezwykle trudnym okresem. Klęska 2:8 w ćwierćfinale Ligi Mistrzów z Bayernem Monachium i w konsekwencji zmiana trenera Quique Setiena na Ronalda Koemana była początkiem prawdziwych dni horroru dla kibiców Blaugrany, bowiem odejście zapowiedziała ikona klubu - Leo Messi. Jak donosi "Marca" jeszcze przed kompromitującą porażką, prezydent klubu próbował negocjować zaskakujący transfer Antoine'a Griezmanna. Josep Maria Bartomeu zaproponował Atletico Madryt powrót napastnika w zamian za przejście na Camp Nou Joao Felixa. Nie od dziś wiadomo, że Barca ma spore problemy finansowe a 562 miliony euro pensji pożera zdecydowaną większość dochodów operacyjnych. Miało to skłonić prezydenta do szukania "odchudzenia" listy płac. Griezmann trafił do Barcelony latem 2019 roku, kiedy Katalończycy wpłacili Atletico 120 milionów euro klauzuli wykupu piłkarza. Teraz chcieliby go... zwrócić. Wszystko przez jego pobory, które w pierwszych dwóch latach kontraktu mają wynosić 18 milionów euro rocznie, a następnie po 7 milionów więcej na sezon. Joao Felix z pewnością zażądałby mniejszego uposażenia, a Barca pilnie tego potrzebuje. Szef Katalończyków nie czekał jednak długo na odpowiedź swojego odpowiednika z Madrytu, Miguela Angela Gila Marina. Usłyszał krótkie i zdecydowane "nie". Prezydent klubu ze stolicy jest bowiem przekonany, że Portugalczyk będzie prawdziwym diamentem światowego futbolu, który przyniesie zespołowi nie tylko sukcesy, ale i możliwość zarobku w przyszłości. Za: Onet.pl Ogólnie, jeśli to prawda, to szczerze współczuję, bo chaotyczność działania szeroko rozumianego managementu w Barcelonie jest niesamowita. Nie wiem jak bardzo Joao spełnił oczekiwania Atletico w pierwszym sezonie, ale proponowanie wymiany zawodników i oferowanie gigantycznych zarobków Griezmanna znanym z oszczędnego podejścia do zarządzania władzom z Madrytu jest działaniem niesamowicie naiwnym. Quote Link to comment
pescar Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Tym bardziej śmieszne, że pojawiają się teraz informację, że Griezmann ma być ważnym członkiem drużyny, a potem, że chcieli go wymienić. Nie wiem za ile lat Barcelona się pozbiera po tej rewolucji. 1 Quote Link to comment
me_who Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Ile razy się zdarza, że piłkarz pokroju Messiego chce zmienić klub? Jego decyzja włożyła w "środowisko dziennikarskie" kij i każdy na wyścigi publikuje każdą możliwą plotkę na temat Messiego i sytuacji w Barcelonie ogólnie, żeby choć trochę kliknięć wpadło na konto. Dzisiaj na jednym z portalów obok siebie wisiały informacje "Messi zdecydował. Tylko jeden klub w grze" (City), "Neymar i Di Maria liczą na przyciągnięcie Messiego" (PSG) oraz "Nieoczekiwany zwrot. Messi zostanie?" (ponoć dlatego, że chce oszczędzić dzieciom przeprowadzki do innego kraju, bo sam źle zniósł przenosiny z Rosario). I te wszystkie informacje funkcjonują obok siebie. Nie jest tajemnicą, że Barcelona jest zarządzana w sposób całkowicie absurdalny, a zarobki piłkarzy pochłaniają niemal 3/4 monstrualnego budżetu. Ale ta wymiana z Atletico to imo totalny wymysł jakich jeszcze wiele będziemy widzieć do czasu zamknięcia okienka transferowego. Quote Link to comment
Pulek Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Quote Prezes Barcelony Josep Maria Bartomeu oraz zarząd podali się do dymisji - poinformowała oficjalna strona klubu. Stało się to przed zapowiadanym głosowaniem nad wnioskiem w sprawie wotum nieufności. źródło: https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2020-10-27/josep-maria-bartomeu-podal-sie-do-dymisji/ Ktoś, kto się bardziej interesuje Barceloną niż ja - co dalej? Przyjdzie nowy Prezes? Jeśli tak, to kto? I z jakąś konkretną wizją? Ciekawe co z Koemanem na przyszłość 1 Quote Link to comment
Fenomen Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 I tak w marcu mialy byc wybory, wiec pewnie zrobia przedterminowe. Glowni kandydaci to Jordi Farre i Victor Font. Ten drugi ma niby asa w rekawie w postaci Xaviego umowionego w roli trenera, jesli wygra wybory. Wowczas przyszlosc Koemana moze byc niepewna. Ale zeby to sie stalo, to najpierw te wybory musza sie w ogole odbyc, a potem Font musi je wygrac Caly czas niejasne sa plany Laporty, bo byly prezydent miota sie w deklaracjach, czy zamierza startowac w wyborach, czy tez nie. Tutaj artykul przedstawiajacy sylwetki kandydatow: https://9campnou.com/pl/barcelonska-gra-o-tron/ A tutaj artykul opisujacy dzialanie klubu w okresie "bezkrolewia": https://9campnou.com/pl/oficjalnie-bartomeu-podaje-sie-do-dymisji/ Quote Link to comment
Fenomen Posted March 1, 2021 Author Share Posted March 1, 2021 Cokolwiek sie wiecej nie wydarzy w tym tygodniu, juz nic nie bedzie w stanie go zepsuc Polecam komentarze - z nich wynika, ze rowniez Bartomeu zostal aresztowany Quote Link to comment
pescar Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Barcelona ogłasza, że nie jest w stanie podpisać Messiego mimo osiągnięcia porozumienia z piłkarzem z powodu przepisów ligi. Jeżeli nie popuszczą im to jest to koniec Messiego w Barcelonie. Klub wydał oficjalny komunikat i filmik z bramkami Messiego. Media donoszą, że problem jest dużo większy i Barcelona nie jest w stanie zarejestrować żadnego z pozyskanych nowych graczy. Quote Link to comment
Brudinho Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 No Barcelona jest w takiej kondycji finansowej, że nawet jakby Messi zgodził się grać za darmo to by się nie spięło Quote Link to comment
Recommended Posts