szramek Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Tutaj kibicować będę Szwedo z uwagi na Zlatana, chociaż będzie im trudno osiągnąć wielki sukces. Faworytem grupy jest chyba Belgia, która po doświadczeniu MŚ będzie jeszcze mocniejsza. Martwić może ich tylko słaba forma Hazarda. Włosi mają moim zdaniem najsłabszą reprezentację od lat. Raczej nie mają nazwisk rzucających na kolana, ale przed Euro 2012 też nie byli wymieniani w gronie faworytów, a zaszli do finału. Irlandczycy na pewno będą twardo walczyć z każdym, ale brakuje im jakości, żeby odnieść sukces. Jakiekolwiek punkty będą dla nich sukcesem. Quote Link to comment
smigler Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Kadra Włochów na turniej. Dla mnie to wygląda dość przeciętnie. Przy kontuzjach Marchisio i Verattiego środek pola nie robi wielkiego wrażenia. Myślę, że to może być słaby turniej dla Italii. No i nie ma Balo :( Quote Link to comment
ajerkoniak Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Cudownie, że Conte się nie złamał i Mario nie leci. Bramka wiadomo - jest dobrze, obrona hmm no trio z Juve to pewniak, Rugani to dosyć duży talent...środek to nieźli zawodnicy (De Rossi, Bennasi) i masa przeciętniaków. Esterni to skrzydła? No do też tak średnio, Darmian mnie dziwi, ale chyba nie mają wyboru. No i atak, niby świetny w tym sezonie Insigne, niezły Pelle, ale Zaza, Eder czy Immobile to już strach...fartowne 1/2 może wyjść, ale nie wydaje mi się. Quote Link to comment
FYM Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Zjebał, że Tottiego nie bierze Quote Link to comment
yaneck1 Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 defensywa jak zawsze first class, jestem ciekaw postawy napastnikow, a chcialbym zeby conte postawil na kogos z dwojki Pelle lub Eder, Insigne na skrzydlo pojdzie zapewne, ciekawi postawa parolo, czy wejdzie do 1. jedenastki Quote Link to comment
jmk Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Zaza może być dobrą opcją z przodu w tej dość mizernej kadrze Włoch... przypomnę jego staty z tego roku w Juve: 24 mecze | 8 goli | 2 asysty Quote Link to comment
Zimny Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 po kontuzjach Verrattiego i Marchisio brakuje jakości w środku pola, no i niesamowita posucha w napadzie patrząc na historię tej kadry. mimo wszystko to wciąż Włosi - drużyna turniejowa. cudów się nie spodziewam, ale wierzę w nich. Quote Link to comment
snikers88 Posted June 13, 2016 Share Posted June 13, 2016 wg mnie grupa śmierci na ME ;) Quote Link to comment
snikers88 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 jak dla mnie wczorajszy mecz Belgia-Włochy był jak do tej pory najlepszym rozegranym meczem. Belgowie chyba myśleli, że klepną Włochów bez problemu patrząc z jakimi zawodnikami Italia przyjechała, ja jestem pełen podziwu wczorajszej gry, taktyki, wytrzymałość, mobilności z jaką oni się poruszali. Nie mają jakiś wirtuozów futbolu w składzie ale pokazali wczoraj na czym polega dzisiejszy futbol taktyka i mobilność widać pracę jaką wykonali pod ręką Conte. Quote Link to comment
Makk Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Belgowie mocno rozczarowali. Jak dla mnie taki Fellaini to jakieś nieporozumienie totalne. Jakby wziąć dowolnego gracza z dolnej tabeli Ekstraklasy i w sadzić na miejsca Belga, to by wyszło na jedno. Fellek zagubione we mgle. Wrzucali na niego te piłki, ok, wysoki, może coś zgra. A ten, co podskoczył ledwo od ziemi (nie skoczył!! tego chyba nie potrafi) to od razu faul na rywalu. To samo rozczarowanie z De Bruyne- słabo, w drugiej połowie prawie nic. Chyba tylko Hazard coś szarpał. Quote Link to comment
snikers88 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Obrona też katastrofalne błędy robiła, mają siłe w ataku ale to nie wszystko jeszcze trzeba umieć dobrze się organizować w obronie. Quote Link to comment
Makk Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Belgowie to taki przykład ekipy, gdzie jest zbieranina nazwisk, coś jak Brazylia obecnie. Nie tworzą jedności i teamu. Quote Link to comment
yaneck1 Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 zgadzam się z Makkiem, akurat tutaj potwierdziły się moje przypuszczenia, że Belgia nie jest zespołem turniejowym, Wilmots nie potrafi tego poukładać Quote Link to comment
Fenomen Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Zupelne przeciwienstwo Wloch Praktycznie brak gwiazd swiatowego formatu, ale po tym co pokazali wczoraj, to mysle, ze mozna ich stawiac w gronie faworytow do tytulu. Quote Link to comment
Makk Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Turniej i Włosi to wiadomo... Quote Link to comment
beeres Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Obrona też katastrofalne błędy robiła, mają siłe w ataku ale to nie wszystko jeszcze trzeba umieć dobrze się organizować w obronie. Odnośnie obrony to ja w ogóle nie rozumiem pomysłu, aby rozdzielić duet Alderweireld-Vertonghen, który cały sezon ogarniał w Tottenhamie, wpuścić pomiędzy nich Vermaelena będącego poza grą w Barcelonie i liczyć, że to się sprawdzi. Zresztą, przy pierwszej bramce Belgowie dobrze trzymali linię, ale... zabrakło komunikacji kto ma pójść za Giaccherinim i ten po 43-metrowym podaniu skończył bez żadnego obrońcy blisko niego. Quote Link to comment
Fenomen Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Kto jest nominalnym lewym obronca w druzynie Belgii? Czy tam przypadkiem ktos im nie wypadl na czas turnieju i stad takie eksperymenty? Quote Link to comment
barrti Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Zazwyczaj Vertonghen grał na lewej. Quote Link to comment
beeres Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Kto jest nominalnym lewym obronca w druzynie Belgii? Czy tam przypadkiem ktos im nie wypadl na czas turnieju i stad takie eksperymenty? Nie, w eliminacjach też wystawiali na boku środkowych obrońców. Quote Link to comment
Zimny Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 ciekawostka z wczorajszego meczu - w podstawowym skladzie Wlochow wystapilo 4 zawodnikow, ktorzy w 2011 roku grali razem w Cesenie. Quote Link to comment
Recommended Posts