Jump to content

Gry historyczne ze stajni Paradoxu

Recommended Posts

Macie jakiś sposób na zdobycie dobrych doradców w EU3? Bo mi zawsze AI podpierdziela, zanim zdążę kliknąć, jeśli pojawiają się jacyś fajni i wolni więc jestem skazany na tych którzy się do mnie zgłaszają, ale oni rzadko kiedy mają więcej niż 2-3 gwiazdki.

Zainstaluj mod Divide et Impera - tam jest dodany taki cwancyg, że co jakiś czas za opłatą możesz "Rozesłać wici" - wtedy przez ok. 3 miesiące będą Ci wyskakiwać eventy z jakimś doradcą, którego możesz przyjąć lub nie - niestety, nie znasz jego poziomu umiejętności, dopóki go nie przyjmiesz, a jak już jednego weźmiesz, to eventy przestają wyskakiwać :>

EDIT: martin wygrał :(

• 3 months later...

Z grami Paradoxu problem jest taki, że lubią się wywalać z setek różnych powodów. Przede wszystkim przeinstaluj grę, to często pomaga. Instalowałeś jakieś patche/mody?

Gra czysta, taka jaką z pudełka wyjąłem. Na PC działa elegancko. No cóż, spróbuje zainstalować ponownie.

• 1 month later...

Jest jakiś sposób, żeby w EU3 gromadzić kasę na większe wydatki? Bo jak dam za dużo do skarbca, to inflacja mocno wzrośnie. I jest jakiś styl gry, który pozwala ograniczać wzrost inflacji?

ogranicz liczbę wojska, zmniejsz utrzymanie na minimum. generalnie to ja zawsze bazuję na przychodach rocznych, a nie miesięcznych. byle mi miesięczne za dużo nie zabierały ze skarbca.

do tego utrzymuj wysoką stabilność i prowadź rozsądną politykę (chodzi mi o slidery, np. wysoka centralizacja daje większe podatki). generalnie w EU nie da się 'zwiększyć' dochodów bez inflacji, jedynie budując ulepszenia w prowincjach. trzeba przede wszystkim mądrze wydawać. ;)

Zatrudniam tylko i tak zazwyczaj mi rośnie. Nawet jak nic nie idzie do skarbca.

na DeI deflację to można mieć chyba tylko z eventów losowych, +z decyzji Reformy monetarnej

warto wybrać Bank Narodowy, bo ten zbija przyrost inflacji, no i zwiększa prawdopodobieństwo ww. eventów

Link jest podany na forum Paradoxu. By się tam dostać, trzeba mieć zarejestrowaną EU3, w związku z tym na EUFI (czy tam Way of War ;)) uznali sobie, że podanie bezpośredniego linka do patcha to piractwo. Nie wiem, czy jest gdzieś indziej.