barrti Posted March 3, 2022 Author Share Posted March 3, 2022 No jasne, edytor to jedyna mozliwosc sprawdzenia tego. Moim zdaniem to krok w strone realizmu, nawet najlepsze szkolki nie wypuszczaja koksow co rok, a raczej dziala to na zasadzie "generacji" - jak chociazby ostatni rzut Chelsea, wczesniej Ajax czy Barcelona. Quote Link to comment
jmk Posted March 3, 2022 Share Posted March 3, 2022 Jest jeszcze FM Scout, ale nie wiem czy tam widać newgenów czy trzeba ich najpierw podpisać. Quote Link to comment
11staryalejary Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 W dniu 2.03.2022 o 12:28, Gutii napisał: Ale jak patrzec na CA i PA jak nie mam edytora czasu rzeczywistego? Oczywiscie, ze wiekszosc rzeczy jest randomowa, moze to kwestia przyzwyczajenia z poprzednich czesci, ze tam latwiej bylo mozna dojsc do super newgenow, ktorych co sezon bylo po 3-4 i byli oni regularni. W FM21 w sumie realistycznie jest wieksza wypadkowa, ale jednak oczekuje sie, ze beda dobrzy zawodnicy, a tu lekki zonk. Ogolnie przyjmuje taktyke, ze z poczatkiem kariery, nie wymieniam koordynatora, daje mu tak 3 sezony i dopiero wtedy patrze na jego pobory. Co do twojej rozpiski, uwazam ze jest pomocna i na pewno potrzebna, ale sam FM zaszczyca nas swoja losowoscia. Ściągnij sobie za darmo, FMRTE, po prostu nie opłacaj. Ja tak mam. Sprawdzam różne rzeczy, ale nie ingeruję w grę. Bez trybu zmian. Swoją drogą u mnie sprawdził się charakter koordynatora - bo 2 największe gwiazdy jakie udało mi się kiedykolwiek wygenerować w polskiej lidze miały jego charakter. Może to przypadek, może nie. Quote Link to comment
11staryalejary Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 Nowy rekord. Prowadzę hiszpańską drużynę - Zaragoza, trzeci sezon. Zajrzałem do Polski, by wykreować jakiś talent. Liga wciąż słaba, ale podskoczyła ze 3 miejsca w górę. Za to w Legii trafił się obrońca z potencjałem 197! i umiejętnościami na poziomie 101-102. Nowy Warzywniak, gotowy do gry jako 15-latek zmiennik. Co ciekawe w tym samym sezonie (bez mojego udziału) w Feyenoordzie trafił się inny Polak, z potencjałem 174. Ofensywny pomocnik (bez narodowości niderlandzkiej). Za kilka lat kadra powinna mieć dwóch zawodników klasy światowej. Quote Link to comment
11staryalejary Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Co dodaje szansę na największy potencjał? 1. Zasługuje na to, by bacznie go obserwować. 2. Dobrze rokuje na przyszłość, 3. Wykazuje potencjał, by zajść daleko. 4. Zapowiada się na klasowego zawodnika. 5. Zapowiada się obiecująco. 6. Może zrobić wielką karierę. W ogóle te opisy mają jakieś znaczenie. Ktoś to ogarnął? Jest gdzieś w necie o tym? (nigdzie nie znalazłem). Nie jestem pewien, ale te PA 180 chyba uzyskiwałem przy wielkiej karierze. Błąd, że nie notowałem. Może ktoś to rozpracował. Quote Link to comment
Recommended Posts