jmk Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Nie wiem czy mnie to wciągnie, ale także zaczynam karierę jako wychowywacz młodzieży Zgodnie z zasadami trzymam się reguł: - Zaczynamy rozgrywkę w najniższej dostępnej lidze wybranego przez nas kraju. - Akceptujemy ligi spoza oryginalnej bazy danych. - Korzystamy z piłkarzy pochodzących z akademii. - Dozwolone transfery: 1 na okienko transferowe. - Zabronione jest korzystanie z edytora czasu rzeczywistego. - Nie korzystamy z taktyk z internetu. Zaczynam podobnie jak mój wielki kolega z discorda Verlee - w trzeciej lidze niemieckiej. Są tu wielkie ekipy, ale faktycznie chyba bez sensu brać coś dużego, lepiej rzeźbić niemal od zera, dlatego wybór padł na klub FSV Zwickau. Historycznie- klub utworzony w 1912 roku, jedyne sukcesy - dwukrotny mistrz... NRD z 1948 i 1950 roku oraz trzykrotny zdobywca pucharu NRD - 63', 67', 75'. Co ciekawe, klub zasłynął też w Europie, za wiki: Na arenie międzynarodowej Sachsering zdobył rozgłos niezwykle udanym występem w Pucharze Zdobywców Pucharów w sezonie 1975/76, kiedy to klub dotarł aż do półfinału, w którym uległ późniejszym triumfatorom – belgijskiemu klubowi RSC Anderlecht. Po zjednoczeniu Niemiec, klub ze Zwickau grał najwyżej w drugiej Bundeslidze i to tylko cztery sezony, a tak to tułał się po niższych ligach. Ciekawostka to samo miasto Zwickau - to w pełni słowiańskie miasto, które znajduje się w okręgu Chociebuż Urodził się tutaj Robert Schumann, a w 1909 roku powstała tu wytwórnia samochodów... Audi, niestety zniszczone przez - wiadomo, lewactwo - a konkretnie ZSRR, które przeniosło wytwórnię do Ingolstadt. W Zwickau zaczęto wydobywać uran na potrzeby bomby atomowej ZSRR oraz produkować... trabanty. Być może dlatego w Bawarii, gdzie przeniesiono Audi dziś jest Bayern, a tutaj FSV Zwickau;) Obecnie głównym pracodawcą jest Volkswagen, który montuje w mieście swoje modele Golf, Passat i Phaeton w fabryce Zwickau-Mosel. Idąc za tłumem także stworzyłem postać, która w jakiś sposób odznaczyła piętno w karierze Journeyman 2020, wybór padł oczywiście na mojego bramkostrzelnego bramkarza Realu Madryt Daniel Schmid po byciu najlepszym bramkarzem na świecie, zdobyciu 10 goli dla Realu postanowił niczym "przysłowiowy" Austriak przenieść się do Niemiec, z dala od błysku fleszy, miał dość bycia gwiazdą, nie wiedział, że te bramki tak wpłyną na jego medialność, odciął się od wszystkiego i postanowił, że będzie wychowywał złote pokolenie niemieckiej piłki tu, w Zwickau. Oczywiście, że Daniel dalej jest ekscentrykiem, w końcu to bramkarz, a do tego golleador. Jako wysunięty bramkarz: Jako trener pokoleń: Oficjalki: Mój cel? Wychowywać reprezentantów Niemiec. Bardziej przykładać uwagę do robienia kolejnych bardzo dobrych piłkarzy, ich treningi, rozwój niż na sam klub i jego sukcesy. 1 Link to comment
jmk Posted December 6, 2020 Author Share Posted December 6, 2020 Wymyśliłem W klubie będziemy szkolić typowo niemieckich piłkarzy, a więc... stawiamy na techniczny aspekt Tak tak, skoro Schmid to wariat, bramkarz strzelający gole - to będziemy produkować techników. Co to znaczy? Pierwsza rzecz: - wybrałem na każdej pozycji role, które mają najwięcej kluczowych atrybutów i tylko tę rolę będę trenował u gracz, tylko tę rolę będę używał w taktykach, a więc leci to tak: Napastnik: Kompletny napastnik Wsparcie Wysunięty napastnik Atak Ofensywny pomocnik lewy/prawy: schodzący napastnik atak wysunięty rozgrywający atak K10 atak Pomocnik lewy/prawy: Boczny rozgrywający Atak Defensywny pomocnik lewy/prawy: Kompletny boczny obrońca Wsparcie i Atak Odwrócony cofnięty skrzydłowy Atak Obrońca lewy/prawy: Kompletny boczny obrońca Wsparcie i Atak Odwrócony cofnięty skrzydłowy Atak Ofensywny pomocnik środek: Ofensywny pomocnik Atak Pomocnik środek: Wysunięty rozgrywający Atak Defensywny pomocnik środek: Segundo Volante Atak* Segundo Volante Wsparcie Swobodny rozgrywający Wsparcie Regista Wsparcie Cofnięty rozgrywający defensywny i wsparcie * tu jest wyjątek, bo de facto jedyną najbardziej techniczną rolą jest segundo volante z funkcją ataku, więc zakładam, że zawsze musi być. Do niego mogę dodać kogoś z mniejszą ilością kluczowych atrybutów technicznych. Obrońca środek: Obrońca grający piłką Obrona Libero Wsparcie i Atak Pierwsze wersje dwóch ustawień, docelowo będą trzy: We are the revolution! 1 1 Link to comment
jmk Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 Materiał przygotowany, jacyś gracze pozostali w I składzie, reszta... no cóż. Więc jest 19 grajków tylko Damy radę, nie o sukcesy "tu się rozchodzi". Musiałem jakoś monitorować czy kariery idą w dobrym kierunku, więc piłkarze wchodzą w szablon techniki. Zgrałem sobie wszystkie atrybuty techniczne do tabeli, porównamy za rok czy "coś rośnie". Wpisałem też, jaką trenują pozycję i jakie dodatkowe treningi. Docelowo dana pozycja = dany trening. Link to comment
jmk Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 Sparingi zgranie i taktyka, taktyka jeszcze raz taktyka! Link to comment
jmk Posted December 19, 2020 Author Share Posted December 19, 2020 Podsumowanko I sezonu: Zapowiedź i faktyczni juniorzy: najlepsi: Skład: U-19: Transfery - nie moje: Ja jedynie sprzedałem za darmo Aliego. Taktyki: Najlepszy grajek: Link to comment
jmk Posted January 21, 2021 Author Share Posted January 21, 2021 Drugi sezon: Ciekawie wyglądali U19: 67% meczów graliśmy tym ustawieniem: ŻADNYCH ZMIAN W TAKTYCE OD POCZĄTKU PIERWSZEGO SEZONU, ani w jednej ani w drugiej. Pierwszy transfer wychodzący: Rok temu odszedł też tylko jeden gracz, ale wtedy za darmo. W tym sezonie nabór był kiepski, najlepsi którzy pozostali: Skład 1 drużyny: Taktyki te same: Najlepszy grajek: U19: zapchajdziury z rezerw Dobrze, że udało się awansować, bo... nie ma w ogóle kasy! Mam nadzieję, że w drugiej Bundeslidze dobrze się zadomowimy i podreperujemy przez kilka lat budżet + rozbudujemy infrastrukturę. 1 Link to comment
ajerkoniak Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Najlepsza to jest ta taksa i kombinowanie z kompletnymi rolami, to mi się mega podoba jako założenie 1 Link to comment
jmk Posted February 3, 2021 Author Share Posted February 3, 2021 Trzeci sezon - beniaminek 2 ligi! Ależ to był sezon! Wystartowaliśmy jak burza i byliśmy rewelacją jesieni: Im jednak dłuższy sezon tym było gorzej... I do końca sezonu musieliśmy drżeć o awans: Ale na ostatniej prostej remis z Norymbergą i pokonanie Holstein w ostatniej kolejce 4:3 dało utrzymanie: U-19 też dali radę: Kolejny sezon bez transferów IN, OUT jeden gracz, ale taki, który gnił w rezerwach: Dobra zapowiedź naboru: A tak realia: Najlepsi: Za utrzymanie dostaliśmy MAJĄTEK: Skład 1 drużyny: Taktyki: Najlepszy grajek: U-19 posortowani potencjałem, będzie trzeba posprzątać: rezerwy: HAJS HAJS HAJS - TAK TO CZYTAJ 1 Link to comment
jmk Posted February 3, 2021 Author Share Posted February 3, 2021 Aha jeszcze fajnie nam szło w pucharze: Link to comment
jmk Posted March 24, 2021 Author Share Posted March 24, 2021 Już dawno skończyłem sezon, ale nie było czasu na podsumowanie, teraz kończąc JM-ana może więcej pogram ten zapis, o ile "siądzie", zmieniam nieco zasady gry - postanowiłem, że będę także przeprowadzał transfery - młodych do lat 20. I trochę mi zarząd pokrzyżował plany, bo w 5 lat udało się po 1 awansować do II Bundesligi, po 2 - zadomowić w niej i zebrać kapitał, tymczasem: 5 czerwca 2024 roku jednak nie ma tragedii - na koncie ponad 11 mln euro, na transfery 2,5 mln, więc trochę zakupów będę mógł zrobić. Czeka nas sezon przejściowy, reorganizacyjny. Link to comment
Recommended Posts