lad Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Witamy w fabryce! Ten enigmatyczny tytuł naszego klubu to sposób rozgrywki, którym, mam nadzieję, zarażę co najmniej kilku forumowiczów. Youth only oznaczać ma prowadzenie klubu niemal w 100% (dlaczego niemal dowiecie się poniżej) opierając się na produktach naszej własnej akademii. Żeby utrudnić sobie życie i rozgrywkę, zaczynać będziemy w najniższej klasie rozgrywkowej danego kraju obejmując dowolny klub lub beniaminka. Postanowiłem, że dozwolony powinien być jeden transfer z zewnątrz na okienko transferowe, bo w przeciwnym razie bardzo ciężko byłoby o mentorów z odpowiednimi osobowościami, a jest to jeden z kluczowych elementów rozwoju piłkarzy. Zasady: - Zaczynamy rozgrywkę w najniższej dostępnej lidze wybranego przez nas kraju. - Akceptujemy ligi spoza oryginalnej bazy danych. - Korzystamy z piłkarzy pochodzących z akademii. - Dozwolone transfery: 1 na okienko transferowe. Zakaz wypożyczania zawodników (jeśli w klubie na start znajdują się wypożyczeni zawodnicy, po upływie wypożyczenia nie można ich ściągnąć z powrotem). - Zabronione jest korzystanie z edytora czasu rzeczywistego. - Nie korzystamy z taktyk z internetu. Jeśli coś jest niejasne, zapraszam do dyskusji. Ja sam rozpocznę ten challenge razem z wydaniem pełnej wersji FM21. 2 1 Link to comment
Fenomen Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Proponuje wprowadzic dodatkowa zasade: jesli na starcie mamy zawodnikow wypozyczonych z innych klubow, to odsylamy ich z powrotem. Mozemy byc kompatybilni z regula jednego transferu, ale wtedy widzialbym to tak, ze mozemy zostawic jednego z wypozyczonych zawodnikow, ale wtedy nie mozemy przeprowadzic zadnego transferu definitywnego. Co myslicie? 1 Link to comment
jmk Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 41 minut temu, Fenomen napisał: Proponuje wprowadzic dodatkowa zasade: jesli na starcie mamy zawodnikow wypozyczonych z innych klubow, to odsylamy ich z powrotem. Mozemy byc kompatybilni z regula jednego transferu, ale wtedy widzialbym to tak, ze mozemy zostawic jednego z wypozyczonych zawodnikow, ale wtedy nie mozemy przeprowadzic zadnego transferu definitywnego. Co myslicie? Tylko nie wszystkie wypożyczenia można odwołać. Link to comment
verlee Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Na pewno powinno być wyklarowane, że nie można robić nowych wypożyczeń. 1 Link to comment
stefan1984 Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Jeden transfer z zewnątrz, bez ograniczeń wiekowych, ma się rozumieć? I nie może to być wypożyczenie, tylko musi być transfer definitywny? Link to comment
Fenomen Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 10 hours ago, jmk said: Tylko nie wszystkie wypożyczenia można odwołać. Zgadza sie, dlatego ja zawodnikow, z ktorych zgodnie z regulami nie chce / nie moge korzystac, przesunalem do rezerw. Link to comment
lad Posted November 27, 2020 Author Share Posted November 27, 2020 8 godzin temu, stefan1984 napisał: Jeden transfer z zewnątrz, bez ograniczeń wiekowych, ma się rozumieć? I nie może to być wypożyczenie, tylko musi być transfer definitywny? Tak. @Fenomen imo bez sensu. Skoro tacy zawodnicy są już w kadrze to śmiało można z nich korzystać przez ten jeden sezon. Link to comment
Fenomen Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 oki, to co ciekawszych przywroce, chociaz wiekszosc to tacy gamonie, ze szkoda gadac mam jednak jeszcze inny temat - skoro mamy korzystac z produktow szkolki, to jak zapatrujemy sie na temat zawodnikow przez nas wyprodukowanych, ale ktorzy np odeszli w mlodym wieku; moim zdaniem powinnismy miec mozliwosc ich pozniejszego pozyskania poza limitem transferow / wypozyczen Link to comment
lad Posted November 27, 2020 Author Share Posted November 27, 2020 Możemy to poddać pod dyskusję, bo jestem otwarty na rozwiązanie zarówno za, jak i przeciw Link to comment
Kuba199321 Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Jak ma się temat z licencjami? Możemy wziąć sobie maksymalną czy dostosowujemy do klubu? Link to comment
verlee Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 4 minutes ago, Kuba199321 said: Jak ma się temat z licencjami? Możemy wziąć sobie maksymalną czy dostosowujemy do klubu? Najczęstsza praktyka to chyba wziąć automatyczną dostosowaną do klubu. 1 Link to comment
Recommended Posts