Nigel Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 W dniu 13.03.2021 o 19:34, tio napisał: Przygód dronika odcinek ostatni: po próbie wzbicia się w powietrze na jakieś 12 metrów porwał go wiaterek. Bezzałogowy Statek Powietrzny nie reagował na komendę "pull down, tree ahead!", wpadł w konar i zawisnął na drzewie, gdzieś tak na 10-12 metrach nad ziemią. Przez ponad godzinę próbowałem sprowadzić na ziemię za pomocą rzucania kijem i kopaniem piłką do nogi (czuję, że będę miał zakwasy). Niestety, bezskutecznie. Cóż, będę go jeszcze pod tym drzewem odwiedzał wypatrując czy jeszcze tam jest. Tym samym ujawniła się pewna przewaga drona za 250 zł nad tym za 500 zł. Zawiesiłem na drzewie trochę mniej kasy Dlatego wolę modele kołowe - nie zawieszą się na drzewie... ale znam przypadek, że jeden znajomy z grupy fejsbukowej tak "szczęśliwie" skoczył swoim modelem Jumpshot SC, że ten wylądował w klatce z tygrysami łodzkiego ZOO Chociaż na jakiś sprzęt latający też mam chrapkę. 2 Quote Link to comment
tio Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Tani dron xiaomi wylądował na drzewie i wisi na nim od kilku tygodni. Jednak bakcyla latania załapałem i zainwestowałem w droższy sprzęt dji mini 2. Podobno, to nadal zabawka ale dostarcza o wiele więcej frajdy i można już tym robić niezłe filmy (4K) i zdjecia. Dotarł wczoraj więc dopiero uczę się latać ale dostarcza sporo radości. Pierwsze ujęcia: 3 Quote Link to comment
Reaper Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Pieknie! Dobrze widze, ze cena jakies 3 tys zl? 1 Quote Link to comment
tio Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Kupiłem wersję bez dodatków, dokupiłem tylko zapasową baterię i kartę sd, razem wyszło 2500. Quote Link to comment
adamus Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 Wersję podstawową da się kupić za około 2200, wersja combo zwykle koło 2800. Ostatnio była promka na amazonie gdzie combo było dostępne za 2150, prawie kupiłem Quote Link to comment
tio Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Pierwsze loty za mną. Na razie największą uwagę przykładam w to żeby w nic nie przywalić więc uczę się pilotować, przy okazji powstają filmiki: 3 Quote Link to comment
Gabe Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Jakbyś wyciął te fragmenty, gdzie gwałtownie skręcasz, to bardzo pro to ci wyszło. 1 Quote Link to comment
Reaper Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 No świetnie to wygląda, fajna zajawka 1 Quote Link to comment
tio Posted April 20, 2021 Share Posted April 20, 2021 Dziś polowałem na pociągi 2 1 Quote Link to comment
tio Posted August 12, 2021 Share Posted August 12, 2021 Końcówka dzisiejszego etapu Tour de Pologne: 2 Quote Link to comment
tio Posted February 3 Share Posted February 3 W 2021 r. przeleciałem dronem ponad 130 km. Z setek ujęć zmontowałem film o Polsce: 6 Quote Link to comment
tio Posted May 12 Share Posted May 12 Warszawa Zachodnia przechodzi metamorfozę, w wyniku której ma się stać największym dworcem w Polsce: 1 1 Quote Link to comment
Recommended Posts