Jump to content

Zawisza Bydgoszcz

Recommended Posts

Po parunastu ładnych latach Zawisza wraca do 1ligi i zapewne, w sezonie 2012/2013 będzie kandydatem do awansu do Ekstraklasy. (Nie mylić z pseudo Zawiszą z Włocławka.)

a w zeszlym sezonie gdzie grała?

• 3 weeks later...

No, no początek sezonu świetny. Pięć bramek, a do tego jeszcze dwie poprzeczki. Zawisza nieźle się wzmocnił co widać po pierwszym meczu bo bramki zdobywali tylko nowi zawodnicy. Wśród których jest kilku zawodników z Ekstraklasową przeszłością - Popek, Drygas (wypożyczony), Hermes, Mąka czy Abbott. Co też bardzo ważne Adrian Błąd, najlepszy strzelec I ligi z ubiegłego sezonu znowu został wypożyczony z Zagłębia. Zapowiada się świetny sezon. Następny mecz dopiero za półtorej tygodnia z beniaminkiem GKS Tychy. Oby od pierwszego meczu przy Gdańskiej dopisała dobra frekwencja.

Nie wiem Kinas, czy Ty masz jakiś problem, bo ciągle coś masz do dodania. Jak chcesz sobie porozmawiać, to zapraszam Fryzjer_lsrp - skype i powiesz mi co nie tak, bo za przeproszeniem wkurwia mnie to jakie Ty farmazony na mój temat wypisujesz, zastanów się chłopaku. Czy ja Ci najeżdżam?

Jak masz jeszcze coś do dodania, to skype podałem, dzwoń/pisz, chyba że tłumaczysz się brakiem mikro, to mi przykro, że w Wągrowcu już nawet za te 5złotych nie można sobie załatwić.

Co do tematu, to w Pucharze Polski Zawisza zagra z Cracovią, da rade?

MłodyM - piszesz jakies durne teksty typu

"Ah, widzę że niektórym trudno się domyśleć o co chodzi, cóż, pozdrawiam."

czy

"Po parunastu ładnych latach Zawisza wraca do 1ligi"

Do tego podajesz jakies niedzialajace linki do wikipedii.

i liczysz, ze kazdy sie domysli, ze swiat Ci sie kilka lat temu zatrzymal. To jest forum dyskusyjne a nie Twoj Tweeter. Jak cos piszesz, to pisz tak, zeby ktokolwiek zrozumial o co Ci chodzi, ok?

Co do PP to kto wie, może go kompletnie odpuszczą by skupić się na lidze? Albo inaczej, wystawią rezerwowy skład, jak przejdą to fajnie, jak nie to tragedii nie będzie. Szkoda tylko, że mecz jest w sobotę. Jak niestety większość spotkań bydgoskiego klubu. Jakimś wielkim fanem Zawiszy nie jestem bo nie pochodzę z Bydgoszczy. Jednak z polskich zespołów to tylko jemu kibicuje i fajnie by było gdyby Ekstraklasa zawitała po tylu latach na Gdańską.

Prezes Osuch wycofał Zawiszę z rozgrywek PP powody były dwa - brak pozwolenia na przyjazd gości z Krakowa na mecz pucharowy oraz zbyt wysoka kara nałożona na klub za race z meczu z zeszłego sezonu z Pogonią - 3o tysięcy złotych. Brawa dla prezesa, ma jaja.