Jump to content

Wymagania techniczne FM 2010

Profesor

Recommended Posts

Oficjalnie, za Milesem@SI - wymagania identyczne co dla FM 2009:

System operacyjny - Windows XP/Vista/Windows7

Procesor - XP - 1.4ghz lub szybszy; Vista/W7 - 2.0hgz lub szybsz

Pamięć - XP - 512MB Ram, Vista/W7 - 1GB Ram

Karta graficzna - co najmniej 128MB; Nvidia FX 5900 Ultra lub wyższa; ATI Radeon 9800 lub wyższa; Intel 82915G/82910GL lub wyższa.

Starsze karty mogą wyświetlać mecze tylko w trybie 2D i nie są objęte pomocą techniczną.

Laptopowe wersje w/w chipsetów być może dadzą radę, ale nie są objęte pomocą techniczną.

Słabszy sprzęt może uciągnąć grę, ale SEGA tego nie gwarantuje i nie obejmuje pomocą techniczną.

Hmmm, mam AMD Barton XP 2500+, 1,5 GB RAMu, Radeona 9550, W7. W FM09 animacje mi chodziły, na minimum ale jednak, bardziej mnie irytowało "przeliczanie" danych które przy 2-3 ligach trwało niemiłosiernie długo nie zależnie od wł/wył animacji. Ciekawe jak będzie FM10 działał na moim staruszku.

Mam podobna konfiguracje jak bOozz i mi FM mulil. Tzn znikajacy kursor i straszne lagi na domyslnym skinie :/ mial ktos tak?

Nie mam lagów ale też wszystko niepotrzebne wyłączam. Nie mam face'ów, grafik i niczego generalnie. Demo chodzi dużo płynniej niż FM09.

Mam pytanie, czy może mi ktoś powiedzieć czy nowy FM pójdzie na karcie graficznej "intel 4 series express chipset family"?

Oficjalnie, za Milesem@SI - wymagania identyczne co dla FM 2009:

System operacyjny - Windows XP/Vista/Windows7

Procesor - XP - 1.4ghz lub szybszy; Vista/W7 - 2.0hgz lub szybsz

Pamięć - XP - 512MB Ram, Vista/W7 - 1GB Ram

Karta graficzna - co najmniej 128MB; Nvidia FX 5900 Ultra lub wyższa; ATI Radeon 9800 lub wyższa; Intel 82915G/82910GL lub wyższa.

Starsze karty mogą wyświetlać mecze tylko w trybie 2D i nie są objęte pomocą techniczną.

Laptopowe wersje w/w chipsetów być może dadzą radę, ale nie są objęte pomocą techniczną.

Słabszy sprzęt może uciągnąć grę, ale SEGA tego nie gwarantuje i nie obejmuje pomocą techniczną.

najlepiej sprwadź na demie

mam pytanie. co mam zrobic gdy odpalam gre a wyskakuje mi komunikat "Cannot run game: failed to set up graphics system". Moge dodac tylko ze mam zainstalowana najnowsza wersje DirectX'a. Moj komp to: Core 2 Duo 2.5 GHz, 3 Giga ramu, karta graficzna geforce 256 mega. dzieki za pomoc!

Witam!

Właśnie chciałem zacząć przygodę z FM, ściągnąłem truskawkowe demo i mam problem. Po instalacji próbuję włączyć grę, pojawia się czarny ekran i po paru sekundach komunikat, że fm.exe napotkał problem i czy wysłać raport. Przejrzałem dokładnie forum, również nt. FM2009, pod kątem wymagań i myślę że lapek je spełnia: Turion MK36 2Ghz 1GB RAM, Radeon x1100 128MB, XP MCE. Stery grafiki mam najnowsze, NET framework 3,5 SP1, directx aktualizowany, ok. 600MB wolnego RAM`u przed wejściem...

Z góry dzięki za odpowiedź.

Core 2 Duo 2,1

2gb RAM

Radeon 4770

10 lig 8 krajów - duża baza danych

:) śmiga wszystko elegancko

Dobra pora rozpocząć karierę

10 lig 8 krajów - duża baza danych

Anglia 1,2

Francja

Holandia

Niemcy