Sławoj Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Posiadam głośniki Danzon 5.1, ostatnio pojawił się mały problem. Kable który łączy Sooboofer z kompem, się chyba "wyrobił", bo niekiedy nie słychać dźwięku we wszystkich głośnikach, trzeba poruszać kablem, dopiero jak się porusza kablem to zaskakuje. I moje pytanie brzmi czy można dostać gdzieś taki kabel. Quote Link to comment
Pitto Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Mam głośniki Trusta 2.1 i mam to samo, chyba to już starość. Ile masz już te głośniki? Quote Link to comment
Sławoj Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 Mam głośniki Trusta 2.1 i mam to samo, chyba to już starość. Ile masz już te głośniki? A wiesz, że dokładnie to nie wiem. Ale coś około 1,5 do 2 lat. Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć takiego kabla. A może to gniazdo się już wyrobiło, albo się kable w środku "wyciągnęły. Quote Link to comment
Pitto Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Myśle, że chyba jeśli już będzie trzeba rozciąć kabel i lutownicą (zlutować) te małe kable. Ale lepiej idź do fachowca jeśli już. Quote Link to comment
Sławoj Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 Mam głośniki Trusta 2.1 i mam to samo, chyba to już starość. Ile masz już te głośniki? A wiesz, że dokładnie to nie wiem. Ale coś około 1,5 do 2 lat. Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć takiego kabla. A może to gniazdo się już wyrobiło, albo się kable w środku "wyciągnęły. Quote Link to comment
klinsmann Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 mozesz zrobic zdjecie kabla i jego koncowek? Quote Link to comment
Sławoj Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 mozesz zrobic zdjecie kabla i jego koncowek? No właśnie nie Ale może opiszę: To co wchodzi do Sooboofera - jest okrągła i wychodzą od tej końcówki 3 kable, które idą do kompa. Zdjęcia niestety nie mogę Quote Link to comment
Sławoj Posted December 4, 2007 Author Share Posted December 4, 2007 Ok, sprawa kabla załatwiona. Koszt 40 zł plus koszty wysyłki. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Proszę o pomoc Mam mini wieze i chciałbym podłączyć głośniki z wieży do komputera. Wyjście z każdego głośnika wygląda tak http://img115.imageshack.us/img115/9461/083514qa2.jpg. Czy jest szansa aby to w jakiś sposób podłączyć do komputera ? Quote Link to comment
adamus Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Najłatwiej będzie jak podłączysz kablem komputer wejściem aux lub jakimś innym audio in w wieży. W karcie muzycznej masz wyjście na głośniki podłączasz tam kabel a drugą końcówką do wieży. Teraz tylko kwestia kupna odpowiedniego kable i tego czy twoja wieża ma możliwość podłączenia jakiegoś zewnętrznego audio. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Najłatwiej będzie jak podłączysz kablem komputer wejściem aux lub jakimś innym audio in w wieży. W karcie muzycznej masz wyjście na głośniki podłączasz tam kabel a drugą końcówką do wieży. Teraz tylko kwestia kupna odpowiedniego kable i tego czy twoja wieża ma możliwość podłączenia jakiegoś zewnętrznego audio. Mhm..w tym problem że nie ma możliwości podłączenia jakiegoś zewnętrznego audio do wieży, dlatego kombinuje z głośnikami... Jest natomiast wejście na słuchawki.. czy przez to wejscie da się podłaczyć ? Jesli tak to jaki kabel jest potrzebny ? Quote Link to comment
adamus Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Tyle żeby podłączyć jakieś głośniki od wieży to raczej potrzebowałbyś podłączyć je przez wzmacniacz ponieważ nie zagrają jeśli podłączysz je bezpośrednio do kompa. Wszystkie nawet małe zestawy głośników do komputera mają jakieś własne zasilanie. Zwykłe głośniki biorą zasilanie z wzmacniacza (który u Ciebie jest wbudowany w wieże). Ogólnie to mógłbyś to jeszcze rozwiązać jakimś transmiterem FM ale one chyba nie są za dobrej jakości. Wtedy podłączasz taki transmiter jakoś do kompa, ustawiasz częstotliwość a następnie w wieży szukasz odpowiedniej częstotliwości w radiu. Przez wejście na słuchawki w wieży niestety nie podłączysz ponieważ to jest audio out. Napisz co to za wieża bo może nie zauważyłeś gdzieś jakiegoś audio in. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 http://www.ciao.com/Thomson_CS100_Micro_system__10021604 Widzę, ze pewnie nie da się nic z tym zrobić.. Quote Link to comment
_adrian Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Masz w tej wieży odtwarzacz na kasety więc kupujesz coś takiego: http://allegro.pl/item356195857_kaseta_ada...ka_wysylka.html wkładasz do odtwarzacza, podłączasz do kompa, naciskasz play na wieży i działa. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Masz w tej wieży odtwarzacz na kasety więc kupujesz coś takiego: http://allegro.pl/item356195857_kaseta_ada...ka_wysylka.html wkładasz do odtwarzacza, podłączasz do kompa, naciskasz play na wieży i działa. Dziękuję Jeśli dobrze rozumiem, będę mógł wówczas odtwarzać dźwięki z komputera ( mp3, gry) na moje wieżyczce ? ;] Jęli tak to działa to może jesteś zorientowany czy jakość dźwięku jest dobra ? Quote Link to comment
_adrian Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 U mnie była dobra, ale u mojego kumpla już nie więc nie wiem jak może być u ciebie. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 11, 2008 Share Posted May 11, 2008 Cóż, zamówiłem już na allegro. Podzielę sie spostrzeżeniami po wypróbowaniu Jeszcze raz dzięki ;] Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 zmam juz ta kasertke. Podlaczylem wszystko ale ejden glosnik nie dziala lub slabiutko dziala. Gdzie to trzeba zmienić ? jak wlacze radio to 2 glosniki dzialaja.. hm Quote Link to comment
_adrian Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Start >> Programy >> Akcesoria >> Regulacja Głośności tam masz coś takiego jak Playback Control - Balans suwak powinien być na środku. Quote Link to comment
Wojtmen Posted May 24, 2008 Share Posted May 24, 2008 Start >> Programy >> Akcesoria >> Regulacja Głośności tam masz coś takiego jak Playback Control - Balans suwak powinien być na środku. Mógłbyś pokazać skrina gdzie to jest ? bo u mnie nie moge tego znalezc.. http://img341.imageshack.us/img341/1508/wwge2.jpg Dobra juz czaje cóż mam tak jak pisałeś i nie dziala tzn tylko ejden glosnik w wiezy.. Quote Link to comment
Recommended Posts