Icon Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 1. Definicja talentu: Zawodnik musi być młody (góra 24 lata; wyjątek - zawodnicy z egzotycznych krajów, o których nikt nie słyszał IRL), co najwyżej lokalnie znany, tani (maksymalnie 1M euro) i bardzo utalentowany (po 2-3 latach treningu albo od razu nadaje się do gry nawet w silnych klubach). 2. Format wpisu: We wpisie należy stosować następujący format: - wersja bazy danych - [imię] [nazwisko] (dokładnie - sprawdzenie w FM nie boli!!) - [narodowość] - [wiek] - [pozycja] (format angielski lub polski) - [klub] (z początku gry) - [cena zakupu] (razem z walutą...) - [krótkie uzasadnienie] Przykład: Józef Sztangista - Polak - 18 lat - SW/DC = LB/OŚ - Drukarz Warszawa - 10 tyś złotych - bardzo perspektywiczny gracz, który po sezonie treningu w lepszym klubie jest ostoją defensywy każdego polskiego klubu pierwszoligowego. Cechuje go niesamowita wytrzymałość, siła i agresja. 3. Uzasadnienie jest koniecznym elementem wpisu. Proszę NIE zamieszczać screenów - to fajna rzecz, ale serwery są niestabilne, pliki są kasowane, a darmowy hosting ograniczony czasowo. 4. Wpisując nową propozycję należy najpierw sprawdzić, czy dany zawodnik znajduje się już na liście. Dublowanie wpisu jest dozwolone tylko wtedy, gdy nowy wpis uzupełnia informacje brakujące we wpisie oryginalnym. 5. W jednym poście można zaproponować co najwyżej trzech zawodników. 6. Wpisy w tym temacie będą co jakiś czas kasowane/edytowane. 7. Zaśmiecanie tego tematu będzie powodowało wyciągnięcie konsekwencji regulaminowych. Quote Link to comment
The Hardest Part Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Mika Aaritalo Narodowość: Fin Wiek: 22 lata Pozycja: AM RL, F C / OP PŚ, N Ś Klub: TPS Turku Cena zakupu: 55 tys. € Niesamowicie perspektywiczny zawodnik. Znalazłem go przypadkiem buszując po kadrze Realu Madryt, gdzie został zakupiony z macierzystego klubu TPS Turku. Szukając o nim informacji w sieci, odszukałem kilka tematów o nim na zagranicznych forach FM, gdzie jest wychwalany pod niebiosa. Nie ma w tym ani krzty przesady - po transferze do Realu od razu jego umiejętności (głównie crossing, wykańczanie i głównowanie) podskoczyły do pułapu 16-19. Nie inaczej jest z jego atrybutami mentalnymi i fizycznymi. Quote Link to comment
Jadol Posted October 27, 2007 Share Posted October 27, 2007 Baza danych : 8.0.0 Imię i nazwisko : Jakub Kosecki Pozycja : Ofensywny Pomocnik / Napastnik Wiek : 16 Kraj : Polska Klub : Bez klubu Cena : N/D Jedyne co moge o nim napisac to to ze jest fenomenalny. Ma bardzo duze przyspiesznie (przewaznie kolo 16) i szybkosc (14), jest opanowany i blyskotliwy, potrafi dryblowac ale w odpowiednim momencie dogrywa do lepiej ustawionych kolegow. Przechodzi do praktycznie kazdego klubu Europy (Gral u mnie w Stavenege[Conference], Blyth [Conference North], Millwall [Coca-Cola 1st League] oraz w Widzewie [1. liga]). Wkrotce postaram sie wkleic linka ze screenem jego umiejetnosci i iloscia strzelonych bramek. Quote Link to comment
Anderwalius Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Baza danych: 8.0.0 Imię i nazwisko: Rałał Wawrzyńczok Pozycja: Ofensywny Pomocnik (Środek) [może być także Defensywnym Pomocnikiem] Wiek: 20 lat Kraj: Polska Klub: Walka Makoszowy Cena: ja kupiłem za 3 tys. euro Świetny gość, u mnie jest najlepszym graczem w Warcie, dużo bramek strzela, ma sporo asyst. Nadaje się na rozgrywającego, dobrze radzi sobie z obrońcami. Chętnie przejdzie do każdego klubu polskiej II ligi. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5290 Quote Link to comment
prosto Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Wersja - 8.00 Imię - Gabriel Nazwisko - Torje Narodowość - Rumunia Wiek - 17 lat Pozycja - Ofensywny pomocnik prawy, Wysunięty Napastnik Klub - Poli 1921 Wartość - 375 Euro (Ja go kupiłem za 450 Euro) Młody(17 lat), świetny drybling (15) i technika (15) jak na jego wiek. Jego atutem jest szybkość (15) i przyśpieszenie (14) oraz błyskotliwość (15). Jest także waleczny i zwinny. Po pierwszym roku treningu widać bardzo duże postępy. U mnie w Wiśle po 1 sezonie miał największą ilość asyst. Polecam. Quote Link to comment
Jadol Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Wersja - 8.00 Imię - James Nazwisko - Rozdriguez Narodowość - Kolumbijczyk Wiek - 16 lat Pozycja - Ofensywny pomocnik środek Klub - Envigado Wartość - 3 tys. E CA: 122 PA: 146 Geniusz w wieku 16 lat jest powolywany do kadry U-21 i gra tam regularnie strzelajac 2 bramki. Jest waleczny, kreatywny, błyskotliwy. Umie swietnie podawac do kolegów, dobrze wykonuje rzuty rożne i wolne. Wersja - 8.00 Imię - Elkin Nazwisko - Granados Narodowość - Kolumbijczyk Wiek - 23 lata Pozycja - Bramkarz Klub - Depor Wartość - 15 tys. E CA: 121 PA: 140 Swietny bramkarz z genialnymi atrytbutami technicznymi, troche kuleje u niego psychika aczkolwiek z wiekiem nabiera doswiadczenia i staje sie podpobra klubow z najsilniejszych lig europejskich. Do wziecia jest za grosze. Wersja - 8.00 Imię - Edgar Nazwisko - Jimenez Narodowość - Kolumbijczyk Wiek - 21 lat Pozycja - Ofensywny pomocnik lewy / środek. Klub - Córdoba FC Wartość - 12 tys. E CA: 109 PA: 152 Geniusz z ogromnym PA. Ma swietnie przyspieszenie oraz szybkosc, potrafi zagrac z pierwszej pilki , jest blyskotliwy i zdeterminowany. Naprawde swietny zawodnik, ktorego mozna wytrenowac po swojej mysli. Quote Link to comment
Jadol Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Wersja - 8.00 Imię - Sergio Nazwisko - Perez Narodowość - Urugwajczyk Wiek - 25 lat Pozycja - Defensywny pomocnik środek Klub - Cerro Largo Wartość - 10 tys. E CA: 128 PA: 140 Naprawde dobry defensywny pomocnik, mozna by rzec wymiatacz srodka pola, genialnie wykonuje stale fragmenty gry, jest pracowity, genialnie sie ustawia i potrafi dobrze wspolpracowac z kolegami z druzyny. Nie jest pierwszej mlodosci ale jego zakup na pewno sie zwroci. Wersja - 8.00 Imię - Gonzalo Nazwisko - Camargo Narodowość - Urugwajczyk Wiek - 16 lat Pozycja - Ofensywny pomocnik lewy Klub - Plaza Colonia Wartość - 2 tys. E CA: 102 PA: 130 Swietny zawodnik jak na tak mlody wiek, potrafi dryblowac, jest szybki i swietnie dosrodkowuje. Jest troche agresywny ale nie zauwazylem zeby dostawal szczegolnie duzo kartek czy wywolywal jakies niebezpieczne rzuty wolne pod moja bramka. Genialny czlowiek na wasza lewa strone pomocy. Wersja - 8.00 Imię - Horacio Nazwisko - Salaverry Narodowość - Urugwajczyk Wiek - 20 lat Pozycja - środkowy obrońca Klub - Defensor Sporting Wartość - 75 tys. E CA: 115 PA: 140 Genialny i młody srodkowy obronca, do myslenia szczegolnie daja jego atrybuty psychiczne, a dokladnie wspolpraca i determinacja. Warunki techniczne stoja na dosc wysokim poziomie jest swietnym wykonawca rzutow wolnych i bardzo dobrze glowkuje. Quote Link to comment
Jerryxp Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Jozy Altidore Narodowość: Amerykanin Wiek: 17 lat Pozycja: Napastnik Klub: New York Red Bulls Wartość: 240 tys. $ Cena zakupu: 375 tys. $ Młody i świetny zawodnik. Dobrze orientuję się na boisku, bramkostrzelny. Posiada znakomite atrybuty fizyczne. Atrybuty techniczne i psychiczne na dobrym poziomie. Nadaje się do praktycznie każdego klubu również z czołowych lig europejskich. Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Jonathan Bornstein Narodowość: Amerykanin Wiek: 22 lata Pozycja: O/WB/OP L Klub: CD Chivas USA Wartość: 300 tys. $ Cena zakupu: 300 tys. $ Dobry, wszechstronny zawodnik, szczególnie dobrze spisuje się na lewym skrzydle. Atrybuty zrównoważone na dobrym poziomie. Dużo asystuje. W AS Saint-Etienne spisuje się znakomicie. Quote Link to comment
hidalgo Posted November 11, 2007 Share Posted November 11, 2007 Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Genero Zeefuik Narodowość: Holender Wiek: 17 lat Pozycja: NS Klub: PSV Wartość: Cena zakupu: 325 tyś. euro podobno nowy van nistelrooy. na początku trzeba postawić u niego na trening taktyczny, wyrasta z niego skuteczny napastnik. juz w mlodym wieku zdobywał bramki w lidze oraz w LM. Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Cesar Lindado Narodowość: Kolumbijczyk Wiek: 18 Pozycja: NS Klub: Junior Wartość: Cena zakupu: pół darmo (2-7 tyś.) znany z wcześniejszej wersji mamangera. o ile wcześniej nie zrobił na mnie wrażenia to tym razem stał sie jednym z moich najlpeszych zawodników. niewiele kosztuja a po 2, 3 latach jest prawdziwym postrachem obronców. Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Cristian Nazarith Narodowość: Kolumbijczyk Wiek: 17 Pozycja: NS Klub: america Wartość: Cena zakupu: 60 tyś. euro drugi z duetu kolumbijskich snajperów. znacznie lepsza gra w powietrzu robi z niego idealnego partnera dla szybkiego lindado. Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Miralem Pjanic Narodowość: Bośniak Wiek: 17 Pozycja: środkowy ofensywny pomocnik Klub: FC Metz Wartość: Cena zakupu: "jak sie uda" kupować jak najszybciej, nieoszlifowany diament. Quote Link to comment
Bartolomeus Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Georginio Wijnaldum Narodowość: Holender Wiek: 16 Pozycja: środkowy ofensywny pomocnik,lewy ofensywny , prawy ofensywny Klub:Feyenoord Wartość:ok 300 tys. Cena zakupu: ok 1 mln Talent czystej wody, jeden z najlepszych o ile nie najlepszy jakich spotkałem od CM4 Quote Link to comment
jarececk Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Kilku zawodników, może nie jakieś super-ekstra talenty ale solidni zawodnicy do każdego polskiego zespołu. WERSJA BAZY 8.0.0 Imię i nawisko: Jarosław Wieczorek Narodowość: Polak Wiek: 21 Lat Pozycja: OP PŚ Klub: Kolejaż Stróże (wypożyczony z Korony Kielce) Cena zakupu: £16,000 Uzasadnienie: Dobry prawy pomocnik, na wypożyczeniu szlifuje swój talent, a Korona nie trzyma go na siłę Imię i nawisko: Klaudiusz Łatkowski Narodowość: Polak Wiek: 22 Lata Pozycja: O L Klub: KSZO Ostrowiec Św. Cena zakupu: £12,000 Uzasadnienie: Twardy lewy obrońca, jeden z najlepszych w polskiej lidze, grając Legią był dobrym zmiennikiem Edsona. Potem go zastąpił. Po 3 latach sprzedany do Szachtara Donieck za 1,5mln Imię i nawisko: Radosław Mikołajek Narodowość: Polak Wiek: 20 lat Pozycja: O/WO P Klub: KSZO Ostrowiec Św. Cena zakupu: £1,000 Uzasadnienie: Świetny zawodnik, za śmieszne pieniądze. Kapitalnie powstrzymuje ataki rywali i podłącza się do akcji ofensywnych. Zalicza dużo asyst. Po 3 latach podstawowy gracz polskiej reprezentacji Imię i nawisko: Diego Alessandro Rambo Narodowość: Brazylia Wiek: 21 lat Pozycja: O Ś Klub: : Lechia Zielona Góra Cena zakupu: £2,000 Uzasadnienie: Solidny środkowy obrońca, dobrze gra głową i przydaje się przy ofensywnych rzutach rożnych. Jedyną jego wadą jest podatnośc na kartki... Imię i nawisko: Rafał Fościak Narodowość: Polak Wiek: 16 lat Pozycja: Bramkarz Klub: Miedź Legnica Cena zakupu: £1,000 (wartość 1,000, ale wydałem na niego 15,000 + sparing) Uzasadnienie: Jeden z największych talentów z Polski. Szybko się rozwija i już w wieku 19 lat jest w reprezentacji ale nie gra. Imię i nawisko: Jarosław Mikutel Narodowość: Polak Wiek: 19 lat Pozycja: PŚ Klub: Miedź Legnica (wypożyczony z Zagłębia Lubin) Cena zakupu: £ 6,000 (zapłaciłem 18,000) Uzasadnienie: Dobry środkowy pomocnik. Ustawiłem mu aby uczył się od Vukovicia i zyskał na tym. Szybko wygryzł Aco ze składu i dominuje w środku pola. Imię i nawisko: Maciej Krupa Narodowość: Polak Wiek: 18 lat Pozycja: Bramkarz Klub: Górnik Polkowice Cena zakupu: £1,000 Uzasadnienie: Solidny bramkarz. Nie tak dobry jak Fościak czy Łopusiewicz ale gdy przydarzy się kontuzja to godnie zastępuje kolegów. Kupiłem za 1.000 sprzedałem do Borussi Dortmund za 500,000 Imię i nawisko: Krzysztof Kaliciak Narodowość: Polak Wiek: 21 lat Pozycja: OP/N Ś Klub: Górnik Polkowice Cena zakupu: £4,000 Uzasadnienie: Szkoda, że kupiłem go na początku drugiego sezonu, gdy jego wartość wzrosła o 20,000 (kupiłem go za 25,000). W pierwszym sezonie czołowy strzelec Odry Wodzisław (13 bramek) a potem najlepszy gracz rezerw. Teraz pogra w pierwszym składzie ale na pewno się sprawdzi. Imię i nawisko: Paweł Każmierczak Narodowość: Polak Wiek: 20 lat Pozycja: OP Ś Klub: Górnik Polkowice Cena zakupu: £2,000 Uzasadnienie: Kolejny talent z Polkowic. Świetne podania, otwierające drogę do bramki. Najwięcej asyst w Pucharze Ekstraklasy, Pucharze Intertoto i Młodzieżowej lidze. W drugim sezonie podpora pierwszego składu Legii. Imię i nawisko: Krzysztof Filipek Narodowość: Polak Wiek: 21 lat Pozycja: OP PŚ Klub: Unia Janikowo Cena zakupu: £2,000 Uzasadnienie: Tego chłopaka nie trzeba nikomu przedstawiać, już na początku jego umiejętności są ogromne. Kupiłem go i na przemian z Boninem kupionym z Korony byli graczami meczu. Prawa strona jest jego. Świetnie wrzuca piłkę i do tego strzela sporo bramek jak na prawego pomocnika - 9 w sezonie ligowym. Imię i nawisko: Sebastian Iwanicki Narodowość: Polak Wiek: 21 lat Pozycja: PŚ Klub: Unia Janikowo Cena zakupu: za darmo Uzasadnienie: Nie sprawdziłem go osobiście, zrobiła to za mnie Wisła Kraków w której był najlepszym piłkarzem poza Pawełkiem. Solidny środkowy pomocnik nadaje się też do gry jako cofnięty środkowy pomocnik. Imię i nawisko: Michał Brzozowski Narodowość: Polak Wiek: 19 lat Pozycja: P PŚ Klub: Rozwój Katowice (wypożyczony z Ruchu Chorzów) Cena zakupu: £12,000 (tyle za niego zapłaciłem) Uzasadnienie: Złożyłem oferte na początku pierwszego sezonu gdy zobaczyłem jego statystyki. Zaczekałem rok i zobaczyłem idealnego gracza do środka pola. Kolejny sezon spędził na wypożyczeniu w Obiliciu Belgrad - moim klubie filjalnym, który zagrał w Pucharze Intertoto kończąc na fazie grupowej UEFY. 3 sezon spędził w środku pola w 1 skladzie Legii gdzie nie miał sobie równych. Sprzedany do Herthy Berlin za 2,5Mln (!!!) Quote Link to comment
Fifa7 Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Liviu Ganea Narodowość: Rumun Wiek: 19 Pozycja: wysunięty napastnik Klub: Dinamo Bukareszt II Cena zakupu: za darmo Już na początku gry powołany do reprezentacji Rumunii U19. Ma dobrze rozwinięte jak na ten wiek atrybuty psychiczne i fizyczne (wszystkie 12-16), a główną cechą jest jego szybkość, dzieki czemu potrafi wybiec zza obrońcy i zostawić go daleko w tyle. Znakomicie nadaje się do słabych i średnich klubów (mocnych nie sprawdzałem) gdzie strzela bramki jak na zawołanie. Quote Link to comment
Kaczy Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Leonid Kovel Narodowość: białorusin Wiek: 21 lata Pozycja: N Ś Klub: Karpaty Cena zakupu:ok 650 tys € Co tu duzo mowić FM wykreowal nowego supersnajpera z za naszej wschodniej granicy Niesamowite warunki fizyczne i niezwykla skutecznosc pod bramka przeciwnika potafi w pojedynke wygrac mecz. Quote Link to comment
gollaz Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Oswaldo Chaurant Narodowość: Wenezuelczyk Wiek: 23 lata Pozycja: AM RLC Klub: Deportivo Tachira Cena zakupu: 4 tyś funtów Kupiłem go do Górnika za śmieszna pieniądze, a od razu stał się gwiazdą ligi. Świetne atrybuty techniczne, do tego PA 158. Po pół roku zadebiutował w kadrze, obecnie po półtora sezonu kosztuje ponad 0,5 M funtów. Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Miljenko Bosnjak Narodowość: Chorwat Wiek: 20 lata Pozycja: AM C / FC Klub: Drava Cena zakupu: 40 tyś funtów Kolejny świetny ofensywny pomocnik który przechodzi do ligi polskiej. PA 155, bardzo kreatywny, świetne stałe fragmenty, podania, strzały z dystansu. Kapitan młodzieżowej reprezentacji Chorwacji. Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Jan Tigorev Narodowość: Białorusin Wiek: 23 lata Pozycja: D RLC Klub: Metalurh Zaporoże Cena zakupu: 45 tyś funtów Szybki, świetnie kryjący reprezentant Białorusi. Dobrze gra oboma nogami. Taki białoruski John O'Shea, gdzyż może grać też na defensywnym pomocniku. Quote Link to comment
Eddie_ Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Toto Adrurans Tamuz Temile - Izrael - 19 lat - NŚ - Beitar Jerozolima - 400 k euro Bardzo zdolny, perspektywiczny napastnik, jego głównymi atutami są: szybkość, dobra technika i siła. Bardzo szybko się rozwija, po 2-3 sezonach staje się solidnym napastnikiem godnym miejsca w składzie średniaka europejskiego. Quote Link to comment
Altze Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Rene Mihelic Narodowość: Słoweniec Wiek: 19 lat Pozycja: AM LC Klub: Maribor Cena zakupu: 275 tyś funtów Szybki, waleczny, pracowity, zdeterminowany i do tego nienaganny technicznie- clue sukcesu na wyspach -ale nie tylko. Próbowałem go w Crystal Palace (bez problemu zgodził się tam przejść) oraz w Birmingham City. W obydwu klubach bez problemów z aklimatyzacją - niemal od razu w podstawowym składzie. Najlepiej daje sobie radę na lewej flance-wbrew temu co jest sugerowane przez kompa. Ma dwie wady: często łapie kontuzje (przez to nie mogę ocenić tego grajka przez pryzmat gry w lidze francuskiej, w Tuluzie złamał nogę i na 6 miechów out) oraz często łapie kartki. Z zakupem należy sie spieszyć - zmienia barwy zaraz na początku 1 sezonu. IMHO obecnie o wiele lepszy niż w FM 2007. Quote Link to comment
Eddie_ Posted December 4, 2007 Share Posted December 4, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Miguel Angel Fraga - Meksyk - 20 lat - BR -Club Monarcas Morelia - 500 k euro. Dość utalentowany bramkarz o dobrym refleksie, niestety leniwy, mało wytrzymały i skoczny. Anton Sosnin - Rosja - 17 lat - OPŚ - Zenit Sankt Petersburg - 450 k euro. Jeden z największych talentów naszego "bratniego narodu". O bardzo dobrych atrybutach psychicznych jak na swój wiek. Poza tym ma dobre strzały z dystansu, grę z pierwszej piłki, podania, drybling i wykończenie akcji. Bardzo zdeterminowany. Quote Link to comment
Miłosz Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Wersja bazy: 8.0.1 Imię i nazwisko: Emil Kenzhisariev Narodowość: Kirgistańczyk Wiek: 21 lat Pozycja: Obrońca/Boczny wysunięty obrońca/Ofensywny pomocnik (lewy) Klub: Astana Cena zakupu: Ł14tys. Klub, w którym na co dzień występuje, grał w el. do LM, jednak mimo tego, bez problemu przyjął ofertę gry w czwartej lidze angielskiej. Świetny skrzydłowy, dużo dryblingów, rajdów i asyst. Bardzo dobry drybling (16), rzuty rożne (17), wolne (18), technika, szybkość (16), nic tylko go brać, bo jak na czwartą ligę angielską to koleś jest imba Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: Alberto Tobon Narodowość: Kolumbijczyk Wiek: 22 lata Pozycja: Wysunięty napastnik Klub: CD Bajo Cauca FC Cena zakupu: Ł24 tys. Wspaniały napastnik. Sprowadziłem go do drugoligowego klubu z Meksyku (Pumas Morelos) i już w pierwszym sezonie gry, w 40 meczach strzelil 30 bramek, zgarniając przy tym prawie wszystkie nagrody. To właśnie dzięki niemu, udało mi się już w pierwszym sezonie awansować do wyższej klasy rozgrywkowej. Zarówno atrybuty techniczne, psychiczne i fizyczne, są dosyć wysokie, POLECAM!!! Wersja bazy: 8.0.0 Imię i nazwisko: David Cabrera Narodowość: Meksykańczyk Wiek: 17 lat Pozycja: Defensywny pomocnik Klub: Club de Futbol Universidad Cena zakupu: Ł5 tys. Cudowne dziecko meksykańskiej piłki Atrybuty bardzo szybko lecą w górę. U mnie grał głównie ogony, ale w drugim sezonie, przebił się na stałe do pierwszego składu. Technicznie bardzo wysoko jak na 17 lat, brać i szlifować Quote Link to comment
rocket Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Wersja Bazy: 8.0.0 / 8.0.1 (na obydwu go testowalem) Imie i nazwisko: Anton Putilo Narodowość: Białorusin Wiek: 20 lat Pozycja:Ofensywny pomocnik-środkowy lub prawy Klub: Dinamo Mińsk Cena Zakupu: 200 do gora 500 tys. euro Bardzo dobrze rozgrywa pilke i wykancza akcje po pol sezonu mialem problem czy wystawiac jego czy Nasriego w pierwszym skladzie. Po jednym sezonie (doslownie JEDNYM sezonie) jego wartosc podskoczyla do ok 4,5 mln euro(!). W reprezentacji dotychczas 4 wystepy 2 bramki. Quote Link to comment
eMPE Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Wersja Bazy: 8.0.1 Imie i nazwisko: Tomas Micola Narodowość: Czech Wiek: 19 lat Pozycja: wysuniety napasnik Klub: Banik Ostrawa Cena Zakupu: 350tys € uzasadnienie; Kupilem go do Wisly Kraków, swietny gracz, 8/5 U21 w reprezentacji Czech, gra z pierwszej pilki-18, glowa-18, wykanczanie akcji-16, opanowanie-17,szybkosc-16, polecam ------------------------------- Wersja Bazy: 8.0.1 Imie i nazwisko: Pavel Kalouda Narodowość: Czech Wiek: 20 lat Pozycja:prawy pomocnik Klub: FC BRNO Cena Zakupu: 500 tys € uzasadnienie: znakomity skrzydlowy, swietne atrybuty: drybling-15, dosrodkowania-19, gra z 1 pilki-15,podania-16,strzaly z dystansu-20!!, przyspieszenie-15, dobre rowniez atrybuty psychiczne, swietnie sprawdza sie w Wisle Kraków Quote Link to comment
Recommended Posts