Maniek_ZKS Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 Przegrana się przydała, wstąpiły nowe siły 1 Quote Link to comment
ssman21 Posted June 2, 2021 Author Share Posted June 2, 2021 Od pierwszego gwizdka sędziego moi zawodnicy udowadniali kibicom, kto będzie dyktował warunki w tym spotkaniu. Pomiędzy 8 a 12 minutą aż czterokrotnie zagroziliśmy bramce gości jednak strzały Okińczyca, Świderskiego, Lipskiego i Domańskiego mijały bramkę. Drużyna przyjezdnych pierwszy raz stworzyła zagrożenie w 35 minucie, jednak strzał głową Urbana był minimalnie niecelny. Ciągłe nasze ataki zakończyły się zdobyciem bramki w doliczonym czasie pierwszej połowy. Po akcji prawą stroną i dośrodkowaniu piłki przez Tarnowskiego obrońcy Piaseczna zagapili się i pozwolili przejąć piłkę Domańskiemu, który lekkim strzałem ponad bramkarzem zdobył bramkę. Początek drugiej połowy to w dalszym ciągu dobra gra mojego zespołu choć trzeba przyznać, że brakowało nam skuteczności. W 77 minucie w polu karnym rywali faulowany był Świderski a rzut karny na gola zamienił Moryc. W doliczonym czasie gry wynik spotkania ustalił Bednarek. Szkoda jednak, że Bednarek próbując wybić piłkę zrobił to tak niefortunnie iż zaskoczył Skowrona. To zwycięstwo zapewniliśmy sobie awans do 2 ligi. III liga 27/30 Radomiak – KP Piaseczno 2:1 1:0 Domański 45+1 (as. Tarnowski) 2:0 Moryc kar. 77 2:1 Bednarek sam. 90+3 Radomiak: Skowron – Szary (90 Tokaj), Bednarek, Świdzikowski, Moryc, Lipski, Frankowski (61 Wlazło), Tarnowski, Domański (84 Puton), Świderski (88 Mikita), Okińczyc MoM: Maciej Domański 8.0 Widzów: 1099 Quote Link to comment
ssman21 Posted June 5, 2021 Author Share Posted June 5, 2021 Mając zapewniony już awans do ostatnich ligowych spotkań mogliśmy już przystępować na pełnym luzie. Emocje związane z wywalczeniem awansu najprawdopodobniej były przyczyną rozkojarzenia naszego zespołu w początkowej fazie spotkania z Ursusem. Już w pierwszej minucie Jakóbiak kapitalnym strzałem z około 25 metrów pokonał Skowrona. Cztery minuty później powinno być 2:0 – Jakóbiak kapitalnie obsłużył Kantora, który mając przed sobą tylko Skowrona zamiast do siatki trafił w słupek. Chwilę później Jagodziński fatalnie skiksował w wybornej sytuacji. Trzeba jednak przyznać, że zawodników gości usprawiedliwiał nieco fakt, że od pierwszego gwizdka sędziego nad Radomiem rozpętała się niezła burza przez co boisko przypominało nasiąkniętą wodą gąbkę. W 25 minucie Domański zacentrował z rzutu wolnego na głowę Araka, który bez problemu pokonał bramkarzy rywali. Drugą połowę spotkania rozpoczęliśmy od ataków na bramkę rywali, ale ich efektem były tylko i wyłącznie, bez pomysłu wykonywane rzuty wolne. Jedynym zawodnikiem siejącym popłoch wśród gości był Domański, który nie tylko inicjował większość ataków, ale też kilkakrotnie bardzo groźnie uderzał z dystansu. W 73 minucie wyprowadziliśmy szybką kontrę zakończoną uderzeniem Domańskiego, który zablokowany został przez jednego z rywali. Piłka trafiła jednak pod nogi Świderskiego, który silnym strzałem pokonał bramkarza Ursusa. III liga 28/30 Radomiak – Ursus 2:1 0:1 Jakóbiak 1 1:1 Arak 25 (as. Domański) 2:1 Świderski 73 Radomiak: Skowron – Szary, Bednarek, Świdzikowski, Moryc (79 Kozieł), Lipski (83 Wlazło), Puton (46 Tokaj), Tarnowski, Domański, Świderski (83 Jelen), Arak MoM: Jakub Arak 7.9 Widzów: 1253 Quote Link to comment
ssman21 Posted June 6, 2021 Author Share Posted June 6, 2021 Szkoda, że dość niska temperatura jak na czerwiec odstraszyła sympatyków futbolu na stadion Gminny w Kleszczowie, gdyż dzisiejsze spotkanie stało na bardzo dobrym poziomie. Obie ekipy w dzisiejsze spotkanie włożyły maksimum umiejętności. Nam udało się zaskoczyć gospodarzy bardzo urozmaiconą grą i już w 7 minucie udało nam się wyjść na prowadzenie. Frankowski zacentrował z rzutu wolne, piłka przeleciała nad obrońcami gospodarzy, dopadł ją Świderski i strzałem w długi róg z około 8 metrów zmusił Paprockiego do kapitulacji. Ta sytuacja nie załamała piłkarzy Omegi, którzy rzucili się do odrabiania strat. W 41 minucie Adamowicz zakręcił naszymi obrońcami a następnie silnym uderzeniem z narożnika pola karnego zaskoczył Kosiorowskiego. Tuż przed przerwą powinniśmy ponownie wyjść na prowadzenie, kiedy Domański ze Świderskim przeprowadzili składną akcję i tylko doskonała interwencja Paprockiego zażegnała niebezpieczeństwo. W przerwie trener Omegi dokonał zmian, które jak się później okazało wyszły one mu na dobre. Omega coraz groźniej atakowała aż w końcu w 68 minucie Rachubiński silnym uderzeniem pod poprzeczkę pokonał Kosiorowskiego zapewniając tym samym swojemu zespołowi zwycięstwo w tym spotkaniu. III liga 29/30 Omega Kleszczów – Radomiak 2:1 0:1 Świderski 7 (as. Frankowski) 1:1 Adamowicz 41 2:1 Rachubiński 68 Radomiak: Kosiorowski – Szary, Bednarek, Świdzikowski, Matynia (70 Moryc), Lipski, Frankowski (62 Wlazło), Tarnowski, Domański (76 Mikita), Świderski, Okińczyc (84 Jelen) MoM: Michał Czaplarski 7.9 Widzów: 99 Quote Link to comment
ssman21 Posted June 6, 2021 Author Share Posted June 6, 2021 O ile walka o awans rozstrzygnęła się już wcześniej tak w ostatniej kolejce miało się wyjaśnić czy do 4 ligi spadnie MKS Kutno czy Warta Sieradz. Oba te zespoły w ostatnie kolejce musiały się zmierzyć z zespołami, które w tym sezonie zapewniły sobie awans do 2 ligi. I tak my na własnym stadionie zmierzyliśmy się z ekipą z Kutna, a Warta udała się do Otwocka na mecz z tamtejszym Startem. Moi zawodnicy okazali się wielkimi profesjonalistami i dziś włożyli wiele sił w spotkanie z walczącym o życie zespołem gości. Ostatecznie udało nam się wygrać to spotkanie dzięki dwójkowej akcji Okińczyca z Tarnowskim. Więcej szczęścia miała ekipa Warty, która zdołała pokonać Start i dzięki temu mogła świętować utrzymanie się w 3 lidze. III liga 30/30 Radomiak – MKS Kutno 1:0 1:0 Okińczyc 76 (as. Tarnowski) Radomiak: Kosiorowski – Szary, Bednarek, Świdzikowski, Matynia (70 Moryc), Lipski, Frankowski (70 Wlazło), Tarnowski, Domański (82 Puton), Świderski, Okińczyc (77 Jelen) MoM: Łukasz Szary 7.3 Widzów: 2474 Quote Link to comment
ssman21 Posted July 3, 2021 Author Share Posted July 3, 2021 Tabela ligowa Bramkarze: Łukasz Skowron – Podpora naszej bramki. Prezentował równy poziom przez cały sezon. Zależy mi na przedłużeniu jego wypożyczenia. Sebastian Kosiorowski – Zmiennik Skowrona, który nie zawodził. Jednak chce przejść do innego zespołu Obrońcy: Maciej Świdzikowski – Najlepszy obrońca w naszym zespole. Kapitan i jeden z ulubieńców naszych kibiców. Jan Bednarek – jego przyjście poprawiło naszą sytuację w defensywie. Z miejsca wskoczył do podstawowego składu i prezentował wysoki poziom. Kabir Ojikutu – Dobry zawodnik. Pewny w obronie a do tego skuteczny w ofensywie. Jacek Moryc – Bardzo uniwersalny obrońca, który spisywał się bardzo dobrze. Ważny zawodnik naszej defensywy. Łukasz Szary – Dobrze się prezentował. W przyszłym sezonie muszę jednak wzmocnić rywalizację na tej pozycji. Mikołaj Tokaj – Nieznacznie przegrał rywalizację z Szarym. Chce od nas odejść i chyba mu na to pozwolę. Maciej Woźniak – Dobrze prezentował się gdy tylko otrzymał szansę gry. Jednak raczej się z nami pożegna. Hubert Matynia – Młody obrońca, którego będę chciał wypożyczyć aby się ogrywał. Bartosz Kozieł – Dobry zmiennik, ale nie widzę dla niego miejsca w składzie. Michał Grudniewski – Nie zawiódł mnie i liczę na niego w kolejnym sezonie. Pomocnicy: Adrian Frankowski – Zapowiada się na świetnego zawodnika. Już teraz pokazywał się z bardzo dobrej strony. Paweł Tarnowski – Bardzo ważny zawodnik naszej drużyny. Razem z Domańskim stworzyli świetny duet skrzydłowych. Piotr Wlazło – Jesienią podstawowy zawodnik, natomiast wiosną stracił miejsce w składzie. Poprosił mnie o zgodę na odejście. Zastanawiam się nad tym. Mateusz Radecki – Mimo, że to tylko zmiennik to i tak okazał się pożytecznym zawodnikiem. Patryk Lipski – Po przyjściu do nas wywalczył sobie miejsce w pierwszym składzie. Bardzo dobrze współpracował z Frankowskim. Maciej Domański – Najlepszy asystent w zespole – zanotował aż 24 asysty. Siła napędowa naszego zespołu Krystian Puton – Dobry zmiennik na skrzydle. Mimo, że częściej wchodził z ławki to i tak miał udział przy sporej liczbie zdobytych przez nas goli. Rafał Makowski – Młody gracz wypożyczony do nas z Legii. Gdy tylko otrzymywał szansę na grę pokazywał się z dobrej strony. Wojciech Wocial – Dobry zawodnik, choć mamy w składzie lepszych od niego. Raczej od nas odejdzie. Patryk Mikita – Dobrze prezentował się jako skrzydłowy. W kolejnym sezonie powinien otrzymywać więcej szans na grę. Napastnicy: Wojciech Okińczyc – Najlepszy strzelec zespołu. Nie wiem czy uda mi się go zatrzymać, gdyż znajduje się w kręgu zainteresowań kilku zespołów Ekstraklasy. Simon Jelen – Dobry napastnik. Raczej odejdzie, gdyż chciałby wrócić do Francji. Jakub Arak – Liczyłem na jego lepszą grę. Zastanawiam się czy nie skrócić jego wypożyczenia. Karol Świderski – Końcówka sezonu należała do niego. Pokazał, że może być z niego bardzo dobry napastnik. Szymon Stanisławski – zanotował jeden ligowy występ. Na razie trochę za słaby na grę w 2 lidze. Spróbuję go wypożyczyć. Quote Link to comment
Recommended Posts