MR.Marchewka Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 (edited) SWANSEA CITY Gra:Fm 2014 Uaktualnienie:06.09.14 Baza:duża Sezon: 2013/2014 Data:dzień inauguracji Budżet(teraz): 3,5 mln. Cele:środek tabeli SKŁAD: BRAMKARZE: 21. Łukasz Fabiański Na tą chwile pewniak w pierwszej "11" choć w planach jest sprowadzenie transferowej "Bomby" na ta pozycje ale jak wyjdzie zobaczymy... 45. Gregor Zabret Młody 17 letni bramkarz ze Słowenii z wysokim potencjałem dostanie swoje szanse na boisku.. OBROŃCY: 19. Dwight Tiendalli PO Prawy obrońca numer jeden w mojej drużynie ale statystki na nogi nie powalają i w zimę szykuje jakiś transfer na ta pozycje. 29. Ashley Richards PO Drugi prawy obrońca. Jest młodszy i szybszy niż Tiendalli więc również dostanie swoje szanse. 6. Ashley Williams ŚO Kluczowy zawodnik na swojej pozycji (śo) jak i całej drużyny. To od niego zależeć będzie postawa naszej formacji defensywnej 4.Federico Fernandes ŚO Środkowy obrońca który będzie rywalizować z Jordim Amatem o pierwszy skład.. 2.Jordi Amat ŚO Tak jak wspomniałem wyżej ..walka o pierwszy skład. 3.Neil Taylor LO Jedyny lewy obrońca w składzie... Trzeba mu znaleźć konkurencje POMOCNICY: 7.Leon Britton DP Pomimo podeszłego wieku to nadal gra dobrą piłkę co widać było w sparingach.Zgłaszają się po niego Q.P.R i Crystal Palace. 17.Ki Sung-Yeung ŚP Solidny środkowy pomocnik. 8.Jonjo Shelvey ŚP/ŚPO Jak wyżej. 24.Thomas Caroll ŚP/ŚPO Wypożyczony zawodnik z Tottenhamu. W sparingach spisywał się naprawdę nieźle. 15.Wayne Routledge PP Najlepszy zawodnik w sparingach.! 12.Nathan Dyer OPL/OPP Dostawałem już oferty od Evertonu i Q.P.R na wysokości 3,5 mln ale postanowiłem zatrzymać Nathana bo liczę na jego dobrą dyspozycje w lidze. 23.Gylfi Sigurðsson OPŚ Świetny zawodnik i tyle w temacie. NAPASTNICY: 13.Jefferson Montero N Trzeci w hierarchii napastników ale to nie znaczy że nie będzie grał .. 10.Wilfried Bony N Podstawowy napastnik mojej drużyny choć powoli zaczyna upominać się o zmianę klubu ale postaram go się zatrzymać. 18.Befatimbi Gomis N Bardzo dobre statystyki i jest alternatywą dla Bony'ego. TRANSFERY: --------> Piotr Trochowski LPO -- Za darmo Ściągnięty z wolnego transferu niemiec będzie dużym wzmocnieniem Łabędzi. Keiskuke Honda ŚP/ŚPO --- 1,5 Mln Wygasał mu kontrakt za 6 miesięcy ale ja go chciałem mieć na już więc wyłożyłem te 1,5 na skośnookiego grajka <-------- Alan Rengel ----- 1,6 mln do Q.P.R SPARINGI: Portsmouth - Swansea 1:5 Willams,Bony x2,Shelvey,Routledge ADO - Swansea 1:1 Sigurðsson New Port - Swansea 1:4 Taylor,Dyer,Sigurðsson,Gomis Swansea - Borussia Munchengladbach 3:4 Gomis,Shelvey,Britton Port Talbort - Swansea 0:2 Bony,Routledge -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To moja pierwsza kariera na forum więc proszę o wyrozumialość ale oczywiście obiektywną krytykę przyjmę 3mać się :D Edited September 23, 2014 by MaKK Nie bawimy się wielkością czcionki Link to comment
fm-maniak Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Potencjał jest, więc powodzenia i szybkiego mistrzostwa Link to comment
zurawwisla Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Lubię Swansea więc chętnie będa zaglądał Powodzenia ! Link to comment
MR.Marchewka Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 SWANSEA - Liverpool 2:1 13'Marković 0:1 26'Trochowski 1:1 77'Williams 2:1 Świetna inauguracja sezonu i nie oczekiwana wygrana z liverpool'em po pięknej grze mojego zespołu naprawdę cieszy :D Do meczu wyszedłem nastawiony na odbiór ataków drużyny "The Reds" lecz długo ta obrona nie trwała bo już w 13 minucie po prostopadłym podaniu Gerrarda technicznym strzałem Fabiańskiego pokonał Marković. W 26 minucie składną "klepke" pomiędzy Hondą a Shelvey'em wykończył będąc sam na sam Trochowski co tylko wkurzyło piłkarzy Liverpool'u. Od 27 do 75 minuty na boisku był widoczny tylko Liverpool ale to my po rzucie rożnym w 77 minucie podwyższyliśmy prowadzenie którego nie oddaliśmy do końcowego gwizdka..!! Strzały 6:24 Celne 5:8 Faule 10:11 Kartki 0:0 Posiadanie Piłki 37%:63% Link to comment
MR.Marchewka Posted September 23, 2014 Author Share Posted September 23, 2014 Tottenham - SWANSEA 2:0 85'Soldado 87'Showcross Znów wyszedłem do meczy nastawiony na kontrę i to się udawało ale do 85 minuty. Właśnie wtedy przejąłem piłkę w środku pola lecz chwilę zawahania Hondy wykorzystał Lamela i wybił jemu piłkę z pod nóg. Wybił wprost do mojego pola karnego. Piłka wcale nie leciała w światło bramki ale Fabiański popełnił błąd i łapiąc piłkę wyszedł za pole karne -.- Rzut wolny,dośrodkowanie,główka Soldado i 1:0 dla Tottenhamu. W 87 minucie po rzucie rożnym gola z Woleja strzelił Showcross i było już po meczu :( Szczerze mówiąc nie istniałem w tym meczu co można zobaczyć po statystykach: Strzały 26:11 Celne 13: 5 Faule 12:8 Posiadanie piłki 61%-39% Link to comment
Makk Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Między minutami, a nazwiskiem dawaj spacje- bardziej czytelne to będzie. Link to comment
MR.Marchewka Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 CAPITAL ONE CUP 2 RND. Accrington - SWANSEA 0:2 50' Federico Fernandes 88' Piotr Trhochowski Mecz w którym chciałem wypróbować w każdej połowie inną taktykę i choć wynik dla mnie korzystny to mecz był naprawdę wyrównany. W pierwszej połowie wyszedłem ustawieniem 1-3-2-1-4-1 (Wiem dziwna ) i nie stwarzałem dużo akcji więc po pierwszej połowie wynik był bezbramkowy. W drugiej zagrałem formacją 1-4-1-2-3 która szybko przyniosła efekty. W 50 minucie świetne dośrodkowanie Sigurgsoona wykorzystał strzałem głową Fernandes a 2 minuty przed końcem meczy wynik podwyższył Niemiecki szkrzydłowy Piotr Trochowski dla którego była to już druga bramka w ligowych rozgrywkach. Strzały 10:17 Celne 3:9 Faule 4:6 Kartki 0:0 Posiadanie Piłki 51%:49% Następny Mecz: Manchester City (D) Link to comment
MR.Marchewka Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 Barclays Premier League SWANSEA - Manchester City 2:1 12' Dyer 35' Honda Bardzo dobrze taktycznie zagrane spotkanie przez moich zawodników bo do tego że posiadanie piłki w większości czasu należy do naszych rywali to już możecie się powoli przyzwyczajać . W 12 minucie dośrodkowanie Trochowskiego na gola zamienił Dyer strzałem głową z 4 metrów a w 35 minucie dośrodkowanie Sigurgssona starał się wypiąstkować Caballero ale zrobił to w taki nieudolny sposób że piłka spadła na głowę Hondy który bez najmniejszych problemów wpakował piłkę do bramki. Man City zdołał jedynie odpowiedzieć bramką Dżeko w 78 minucie. Strzały 5:16 Celne 4:7 Faule 8:12 Kartki 0:2 Posiadanie Piłki 41%:59% Link to comment
fm-maniak Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Pokaż tabele. Śmigasz ino grzmi Link to comment
MR.Marchewka Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 @fm-maniak Po trzech meczach nie ma co tabeli pokazywać Pokaże tak po 10 meczach Link to comment
fm-maniak Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 No jak tam chcesz Link to comment
MR.Marchewka Posted September 24, 2014 Author Share Posted September 24, 2014 Barclays Premier League Chelsea - SWANSEA 0:2 43' i 64' Bony Niesamowity mecz Bony'ego który dwoma trafieniami poprowadził Łabędzie do zwycięstwa. W 43 minucie dośrodkowanie Sigurgsson'a i Wilfried strzela gola główką.W 64 minucie kopia poprzedniej akcji bramkowej i 0:2 na tablicy wyników.Mecz znów był pod dyktando Chelsea ale to my wywozimy z Londynu ważne 3 punkty zobaczcie na statystyki !!!. Strzały 32:5 Celne 15:5 Faule 18:7 Kartki 3:0 Posiadanie Piłki 58%:42% Barclays Premier League Stoke - SWANSEA 1:1 17' Dyer Pierwszy remis w sezonie trafił się w wyjazdowym spotkaniu ze Stoke City ale mogę być z tego meczu zadowolony bo to pierwszy w sezonie w którym to ja miałem więcej procent posiadania piłki.. Bramkę dla Swansea strzelił Nathan Dyer bardzo ładnym strzałem z 25 metrów.. Strzały 16:14 Celne 7:6 Faule 27:12 Kartki 1:1 Posiadanie Piłki 48%:52% Capital One Cup 3RND. Fulham - SWANSEA 0:2 10' Shelvey 89' Bony Trzeci mecz podrząd na wyjeździe i po raz kolejny bardzo dobry mecz moich piłkarzy. W 10 minucie Czerwoną kartkę za faul w polu karnym dostał zawodnik Fulham - Casasola a pewnym strzałem z 11 metrów popisał się Shelvey. Dużo prób strzeleckich z mojej strony ale brakowało skuteczności i dopiero w 89 minucie na 2:0 podwyższył strzałem głową Bony. Strzały 13:25 Celne 5:11 Faule 12:13 Kartki 3:3 Posiadanie piłki 59%:31% Link to comment
zurawwisla Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Moja Chelsea ;( Bony jest kotem w fm 12 kupuje go w prawie każdej lepszej drużynie którą gram . Link to comment
Makk Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Może jakoś rozdzielaj poszczególne mecze z jednego postu, bo średnio to widać. Może mniej przerw w jednym spotkaniu :> Link to comment
fm-maniak Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Wygrać z Chelsea i Manchesterem, zremisować ze Stoję.Zlituj się :-) Link to comment
MR.Marchewka Posted September 25, 2014 Author Share Posted September 25, 2014 Wokół Transferów. 22 letni napastnik Fabio Borini został wypożyczyny z Liverpool'u do Swansea gdzie przebywać będzie do końca sezonu.. Klauzula wykupienia : 12mln. Barclays Premier League SWANSEA - Sunderland 2:0 20' Borini 42' Bony W tym meczu od początku postawiłem na dwóch napastników (Bony,Borini) i okazał się to strzał w dziesiątkę bo już po 20 minutach podanie od Bony'ego ładnym technicznym strzałem wykończył Borini a 22 minuty później to właśnie Borini był asystentem a gola zdobył Bony. Strzały 22:6 Celne 8:3 Faule 11:12 Kartki 2:3 Posiadanie Piłki 55%:45% Barclays Premier League SWANSEA:Southampton 2:0 12' Bony 54' Borini Przeczuwam duet sezonu Kolejny świetny mecz Bony'ego i Borini'ego którzy dali mi 3 punkty swoimi kąśliwymi strzałami.Mecz był bardzo wyrównany do czasu gdy w 79 minucie czerwoną kartkę obejrzał zawodnik "Swiętych" Carmona... Strzały 15:12 Celne 8:7 Faule 9:21 Kartki 1:3 Posiadanie Piłki 58%:42% Barclays Premier League SWANSEA:West Brom 0:2 Mecz w którym przeważałem całe 90 minut ale dwie kontry zawodników West Bromwich Albion ustaliły wynik. Niestety na moją niekorzyść... Strzały 24:10 Celne 6:6 Faule 14:14 Kartki 0:0 Posiadanie Piłki 56%:44% Link to comment
Draken Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Bierz w ciemno takiego napastnika Link to comment
MR.Marchewka Posted September 25, 2014 Author Share Posted September 25, 2014 Barclays Premier League West Ham : SWANSEA 1:1 45+1' Gomis Ten mecz zaczął się dla mnie katastrofalnie bo w 11 minucie czerwoną kartkę po faulu w polu karnym zobaczył Fabiański..Ale ogromne szczęście naszego rezerwowego Bramkarza pozwoliła na obronę "Jedenastki".W 38 minucie kontuzji nabawił się Honda i już przeczuwałem że ten mecz będzie cholernie ciężko wygrać.Nastroje poprawił Gomis piękną indywidualną akcją po której wyszedłem na 1:0 i do szatni schodziłem prowadzać lecz z wykorzystanymi dwoma zmianami.Druga połowa zaczęła się od ataków Gospodarzy aż w końcu dopięli swego i w 60 minucie nastąpiło wyrównanie które pozostało już do końca meczu. Strzały 21:7 Celne 13:5 Faule 13:9 Kartki 1:1 Posiadanie Piłki 55%:45% Capital One Cup RND 4 SWANSEA : QPR 1:1 k 5:4 90+3' Gomis Mecz bardzo wyrównany i bardzo ciekawy. Już w 13 minucie straciłem gola jednak od tamtej pory zaczęły się ataki Łabędzi które przyniosły efekt dopiero w doliczonym czasie gry .. W 3 minucie doliczonego czasu dośrodkowanie z rzutu różnego strzałem głową wykorzystał Gomis i obie drużyny czekała dogrywka..! Jednak dodatkowe 30 minut nic nie wniosło i dopiero w karnych miał rozstrzygnąć się mecz... W konkursie "11" prawie wszyscy byli bezbłędni..prawie bo w piątej serii do piłki podszedł Isla i strzelił al'a Ramos Strzały 22:19 Celne 8:10 Faule 12:9 kartki 1:0 Posiadanie piłki 45%:55% Link to comment
Recommended Posts