Jump to content

Ciągłe branie pożyczek

Damian1998

Recommended Posts

Prowadzę klub Mechanik Radomsko. Zwykły klub 3 ligi Polskiej ale jeden evenement ,sprzedaję 2000 karnetów! Stadion w pełni (8900) co mecz 99% frekwencji. Po sezonie kredyt na 15,25mln . Rozbudowa o 2000 miejsc. Ok nadal pełny stadion 10697 miejsc (większość siedzących). Dostałem 10 mln od prezesa . Nie wiem czemu nie sfinansował rozbudowy ?! Żyję dalej. Dotarłem do 1 ligi. Koniec sezonu 2018/2019 Prezes rozbudowuję szkółkę młodzieżową i bazę treningową za własną kasę +2 miliony do budżetu. Ale został wzięty kredyt za 20,5 mln na rozbudowę o 2890 miejsc i podgrzewana płyta boiska. Ale czy on myśli ? Oszczędzam na czym się da. na pensję na piłkarzy wydaję ledwie 130tyś. zł miesięcznie. A kredyty zżerają miesięcznie 376tyś. Jak liczyłem z przychodami itp. Zacznę się zadłużać za 4 lata. Jak sobię z tym poradzić ? Nie chcę wpadać w pętle zadłużeń. I ostanie pytanie czy Prezes da kasę jak będzie źle ?

Awansuj, awansuj, i awansuj. Wtedy przychody wzrosną, i te 376 tysięcy na spłaty pożyczek nie będzie już takie straszne. Poza tym prezes czasami dorzuca coś, jeśli jest bogatym "sugar daddy" gdy jest się mocno na minusie, oczekując w zamian jedynie błyskawicznych sukcesów :) Ten chyba właśnie takim jest, jakimś edytorem pewnie można by to sprawdzić.

Edit: jaki Ty masz stan konta w tym klubiku, skoro w takim tempie za 4 lata dopiero będziesz pod kreską? :)

Stan konta to 10 mln złoty . Awansować do Ekstraklasy nie mam jak ;/ Maksymalna płaca dla kluczowego zawodnika na miesiąc to 10750zł . Nie mam jak ściągnąć lepszych zawodników, mogę liczyć na juniorów. Przez super obrońcę z szkółki właśnie awansowałem do 1 ligi ale już sprzedany, a lepszego nie kupię.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/585f85637b3fbfa2.html to już stary ss

Ogólnie to maksimum jakie mogę uzyskać to środek tabeli w 1 lidze.

Ogólnie po ulepszeniach będę dysponował stadionem na 13509 miejsc i podgrzewaną płytą boiska.

Mogę jak myślę patrzeć na szkółkę ponieważ będzie ona już w połowie sezonu ulepszona z kiepskiej szkółki młodzieżowej.

Edit. Prezes klubu jest francuzem, więc myśle że jest bogaty ;)

Awans zawsze jest możliwy, nie bredź, że się nie da :) Jeśli nie w tym sezonie, to w następnym. Rusz scoutów, wypożycz kilku mocnych graczy z ekstraklasy, jeśli nie możesz sprowadzić do siebie dobrych zawodników (na pewno możesz, tylko chcesz akurat tych, którzy nie chcą do Ciebie, a scouci zarekomendują Ci tylko chętnych :)