Draken Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Po piąte - kosztują dużo, ja za 16 latka z potencjałem 4,5 Lechowi zapłaciłem 1,5 miliona. Wysłane z mojego Nexus 5 Quote Link to comment
Draken Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Poprzedni sezon Bayernem skończyłem z superpucharem Niemiec, mistrzem Niemiec, zwycięzcą LE, zwycięzcą Klubowych Mistrzostw Świata Wysłane z mojego Nexus 5 Quote Link to comment
lupa666 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Draken - Bayernem to jest łatwizna, sam zawsze gram najpiew Bayernem, żeby poznać nową wersję gry. Tym razem też tak zrobiłem i w zasadzie to wygrałem wszystko co się dało oprócz Superpucharu Niemiec. Teraz gram Lechem i to jest dopiero zabawa, poprawianie ciągłe taktyki, analiza przeciwnika itp. Pierwszy sezon z Mistrzostem Polski i bardzo dobrym wynikiem w LE. Ale zabawa zaczyna się teraz. CEL - awans do Ligi Mistrzów i zamieszanie w grupie;) Quote Link to comment
Draken Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 A w tym sezonie, a jest dopiero połowa wydałem 120 milionów € na transfery (Varane, Stirling, Werner, I paru innych) wygrałem obydwa superpuchary i usiłuje odzyskać 1 miejsce w tabeli. Send from my Nexus 5 using Tapatalk Quote Link to comment
lupa666 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Lech Poznań w Lidze Mistrzów;) W Barażach z FC Inter z Finlandii potrzebna była dogrywka, ale ważne, że się udało. Teraz w grupie Barcelona, Milan i Basel. Spróbujemy powalczyć o 3 miejsce - to będzie mega sukses. Quote Link to comment
lupa666 Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Muszę się pochwalić. Drugi sezon Lechem, pierwszy mecz w Lidze Mistrzów. Przeciwnik nie byle jaki - Milan. A wynik, zobaczcie sami:) Quote Link to comment
Draken Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Włosi przy twojej dobrej obronie i mocnych fizycznie pomocnikach, problemem nie są. Send from my Nexus 5 using Tapatalk Quote Link to comment
Draken Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Mała aktualizacja sezon 2015/2016 mam i dwa superpuchary i klubowe mistrzostwa świata wygrane. W lidze uciekam Leverkusen, które przez pewien moment było pierwsze bo miało kilka męczy więcej rozegranych. W LM, grupa łatwa i przyjemna, ale potem na sam początek Real Madryt, a znając moje szczęście do losowań trafię na Barcelone. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment
Makk Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Po urlopie czas na Shamrock Rovers ;) Koniec roku i sezonu 2018. Oczywiście zakończony rok w lidze na pierwszym miejscu. | Poz | Inf | Zespół | | M | Wyg | R | P | ZdG | StG | R.B. | Pkt | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 1. | PM | Shamrock Rovers | | 33 | 30 | 3 | 0 | 153 | 19 | +134 | 93 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 2. | PM | Derry City | | 33 | 19 | 8 | 6 | 70 | 37 | +33 | 65 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 3. | PE | Bohemians | | 33 | 20 | 4 | 9 | 65 | 47 | +18 | 64 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 4. | PE | Cork City | | 33 | 18 | 4 | 11 | 73 | 66 | +7 | 58 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 5. | PE | Sligo Rovers | | 33 | 17 | 5 | 11 | 66 | 53 | +13 | 56 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 6. | | Dundalk | | 33 | 15 | 8 | 10 | 86 | 70 | +16 | 53 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 7. | | St. Pat's Athletic | | 33 | 12 | 9 | 12 | 55 | 68 | -13 | 45 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 8. | | Drogheda Utd | | 33 | 9 | 5 | 19 | 46 | 69 | -23 | 32 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 9. | | Shelbourne | | 33 | 7 | 8 | 18 | 41 | 80 | -39 | 29 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 10. | | Waterford Utd | | 33 | 5 | 9 | 19 | 40 | 87 | -47 | 24 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 11. | S | Longford | | 33 | 5 | 6 | 22 | 42 | 88 | -46 | 21 | | -----------------------------------------------------------------------------------------------------------| | 12. | S | Bray Wanderers | | 33 | 2 | 9 | 22 | 36 | 89 | -53 | 15 | FAI Ford Cup musieliśmy oddać w ręce Cork City, szósty raz z rzędu nie wygraliśmy. Za to do nas wpadł Eircom League Cup, gdzie pokonaliśmy Derry City 4-1. Takim samym rezultatem pokonaliśmy też Derry w Setanta Cup. Wracając do ligi- najlepszym strzelcem rozgrywek został Tommy O`Hehir, który uzbierał aż 40 trafień, a w całym sezonie miał aż 55 w 43 spotkaniach. Do tego dołożył 29 asyst. Najlepiej asystująca piątka ligi: O`Hehir (NŚ)- 17, Kenny (OPŚ)- 15, Kehoe (OL)- 15, Kearns (OPŚ)- 14, Clifford (DPŚ)- 14. Wszyscy oczywiście z Shamrock Ciekawie było też w LM. Do grupy G dostało się: Man City, Shamrock Rovers, Celtic, Atletico. Po wynikach naszych: Celtic 0-0 SR SR 2-0 MC SR 3-3 AM AM 4-3 SR SR 4-1 Celtic MC 1-0 SR Wyszliśmy z grupy na drugim miejscu z 8 punktami. W rundzie kolejnej zagramy z Porto, to zespół z którym nigdy nie potrafiłem grać w FMie :/ Po takich bojach i popisach grajków zarząd będzie rozbudowywał stadion o kolejne 3,750 miejsc. Teraz pojemność to 51,700. Stan konta wskazuje 27,713,682 €. Quote Link to comment
Draken Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Jak ja chciałbym mieć takie wyniki w Bundeslidze Bayernem. Najbogatszy klub i dziesiątki milionów na transfery, a skład nie jest dalej idealny :( Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment
Debrecen Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Makk jaką grasz taktyką, że takie wyniki :o Quote Link to comment
szkodi Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Plus 134 bramki robi megawynik nawet w Irlandii :o Chyba nigdy nie widziałem czegoś podobnego :o Quote Link to comment
Makk Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Makk jaką grasz taktyką, że takie wyniki :o Generalnie dwoma szaleję ;) Jedna to 4-2-3-1 z jednym DPŚem i jednym PŚ; a druga taxa to lekko przerobiona taktyka moja z FM10 Dominacja_EdB czyli 2-3-2-1-2. Tą to ostatnio. Plus 134 bramki robi megawynik nawet w Irlandii :o Chyba nigdy nie widziałem czegoś podobnego :o Dziekować. Quote Link to comment
Makk Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Mały update walki Shamrock Rovers FC Porto w LM udało się przejść, wygrane 2-1 w domu i 2-0 w rewanżu. Coś pięknego ;) W następnej rundzie dostaliśmy Man Utd i tu już nie było tak różowo. Na Old Trafford zremisowaliśmy 1-1, ale u siebie dostaliśmy bęcki 1-3. Odpadliśmy. W sumie po wyjściu z grupy LM zarobiliśmy coś koło 5 mln €. Przez takie wyniki w Rankingu Klubów Europejskich skoczyliśmy o 31 pozycji, teraz zajmujemy 26. miejsce w Europie- nie całkiem źle (rok 2019 mamy). W sezonie 14/15 punktów na naszym klubowym koncie było raptem 6.825. W tym roku współczynnik mamy 72.550 Irlandzka FAI Eircom League wskoczyła na 17 pozycję (wcześniej 25. miejsce). Właśnie! Liga. Tu masakrujemy wszystkich jak leci. Na chwilę obecną rozegraliśmy 16 spotkań, 16 wygranych, 66 zdobytych goli, 2 stracone. Ostatnie wyniki - na wynik towarzyski 2-1 nie patrzcie ;) Zagrały same młodziki. Stadion Tallaght Community Stadium jest w budowie- dodane będzie 3750 krzesełek, w całości będzie skromne 11250 miejsc. Tymczasowo gramy na narodowym- Aviva Stadium. Stan konta na 15 czerwca 2019 to 23,866,132 €. Praktycznie (choć u mnie nie ma podstawowej jedenastki, sporo rotacji) Pierwsza Jedenastka Shamrock Rovers: Etrit Berisha - Jasper Vandenberghe; Andrew Boyle - Sammy Jenkins; Conor Clifford; Ryan Ledson; Alex Grimaldo - Daniel Kearns; Gerard Kenny; Arwel Pritchard - Tommy O`Hehir Tak sobie myślę, żeby w tym roku zająć trzecie miejsce w grupie LM i powalczyć coś w LE :-k Quote Link to comment
Fenomen Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Grimaldo jest niesamowitym koksem w tym FMie Quote Link to comment
Makk Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Grimaldo jest niesamowitym koksem w tym FMie Być może ;) Zabrałem go z wolnego, bo sobie bimbał. Pół roku z nim się targowałem o kasę. W końcu przyszedł. Quote Link to comment
PiotruH Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 MaKK za opka się zabieraj, a nie tutaj Shamrock pociskaj :P Quote Link to comment
Makk Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 MaKK za opka się zabieraj, a nie tutaj Shamrock pociskaj :PWiem, wiem. Już to ściskanie rywali mi się znudziło. Wracam do biedy w Lurgan. Quote Link to comment
Makk Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Małe notki z opka i walki Lurgan Celtic. Po zdobyciu mistrza w sezonie 2016/17 przystąpiliśmy do dzielnego boju w Lidze Mistrzów. No, w zasadzie w Eliminacjach ;) Najpierw dostaliśmy Dinamo Zagrzeb. Na wyjeździe remis 1-1, w domu udało się wygrać 4-2 i awansować do 3 fazy. Tu czekał na nas zespół CSKA Sofia- już wyższa półka. Piszę to jako menago klubu półzawodowego cały czas ;) Z Bułgarami były dwa remisy, no remisy zwycięskie. Najpierw w Sofii 3-3, w Lurgan 0-0. Przeszliśmy dalej. Baraż Ligi Mistrzów i już zespół doświadczony- FC Kopehaga. Tu po cichu liczyłem też na jakieś fajne remisy. Niestety, bramy futbolowego raju nie zostały otwarte dla amatorskiego plebsu. Pierwszy mecz 2-2, drugi...remis 0-0. Odpadamy w czwartej rundzie, ale na pocieszenie idziemy od razu do fazy Grupowej Ligi Europy oraz na konto dostajemy: 2.1 mln € za LM; 200 tys.€ za odpadnięcie z LM; 1.3 mln € za LE. Kasa po prostu kosmos dla takiej drużyny, jak Lurgan. Mamy fazę grupową. Trafiliśmy do "C": Rubin Kazań, Sevilla, Lurgan Celtic, Partizan Belgrad Chciałem tylko strzelić przynajmniej jedną bramkę. Nawet nie myślałem o punktach. A tu takie o: Partizan 4-0 Lurgan, Lurgan 1-3 Rubin, Sevilla 1-1 Lurgan, Lurgan 2-2 Sevilla, Lurgan 5-2 Partizan. Został ostatni mecz do rozegrania. Mam w grupie 5 punktów, 9 zdobytych goli, 12 straconych. Generalnie każdy wynik mnie dyskwalifikuje z awansu. Ale i tak jestem w szoku wynikami tymi ;) W lidze spokojnie jest- Lurgan po 15 kolejkach na 1. miejscu, 52 strzelone, 17 straconych. Przewaga nad Portadown- 9 punktów. Quote Link to comment
Maniek_ZKS Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Jako, że nie opisuję jeszcze żadnej kariery z FM14 postanowiłem podzielić się z Wami pierwszym sezonem spędzonym przy "nowej" grze. Tak w skrócie, by nie zanudzać. Byłem pewny, że przesiadka z poczciwej 12stki na 14stkę będzie bardzo trudna - nie sądziłem, że aż tak ! Objąłem Stal Rzeszów, a więc faworyta rozgrywek 3 Ligi, grupy Lubelsko-Podkarpackiej. Skład dość mocny, u bukmacherów typowany na pewny awans. Wzmocniłem się kilkoma zawodnikami, bez rewelacji, gdyż finanse nie pozwalały na coś konkretnego. Niestety w trakcie sezonu dług mocno urósł, co konkretnie odczułem na przełomie stycznia/lutego, gdzie zarząd prawie mnie zwolnił. Uratowałem się zwolnieniem czterech graczy, którzy nie odgrywali większych ról w zespole, a pobierali dość wysokie pensje. A więc na zwolnienie poszli Aleksejs Kolesnikovs, Szymon Kaźmierowski (ROW Rybnik), Łukasz Szczoczarz (MKS Oława) i Konrad Maca (Siarka). Po rundzie jesiennej zajmowałem 6 pozycję, ze stratą 10 punktów do liderującej Resovii, z którą przegraliśmy derbowe spotkanie na Hetmańskiej 2:3, by zrewanżować się rywalowi zza miedzy 3:0. Rundę wiosenną rozpoczęliśmy zdecydowanie lepiej niż początek sezonu. Wreszcie ogarnąłem trening, co pomogło w zgraniu i opanowaniu taktyki przez zespół. O taktyce to też można pisać dużo, bo graliśmy chyba trzema schematami, a i tak żadna z nich nie była jakąś "maga taksą". Rundę rewanżową skończyliśmy, tylko z jedną porażką 0:1 z Avią Swidnik u siebie, co w porównaniu z 7 w rundzie jesiennej robi ogromną różnicę. Rywale często gubili punkty i na dwie kolejki przed końcem sezonu wreszcie objąłem prowadzenie, po 30 kolejkach! Awansu nie wypuściłem już z rąk i sezon skończyliśmy z 58 punktami, przed Tomasovią - 54 pkt. Awans w klubie przyjęli bardzo spokojnie, gdyż wszyscy się tego spodziewali. Wygrałem również Okręgowy Puchar Polski, w finale pokonując Tomasovię 2:0 i 0:0. Mimo awansu ligę wyżej zarząd nie zadbał o finanse i zostałem bez wydatków na transfery i z 2 tysiącami złotych na pensje. Transfery do Klubu przed pierwszym sezonem: - Sebastian Kosiorowski z Korony Kielce (wyp) - Wojciech Małecki z Korony Kielce (wyp) - Kamil Białkowski z Polonii Bytom (wyp) - Michał Hryszko z Olimpii Zambrów - Łukasz Jamróz z Stomilu Olsztyn (transfer poprzedniego menadżera) - Sebastian Brocki za 100 tys zł !!!! z Izolatora (transfer poprzedniego menadżera) - Michał Motyl z Wisły Sandomierz (junior) - Adam Adamek za darmo (junior) Quote Link to comment
Recommended Posts