Zusmann Posted August 21, 2023 Share Posted August 21, 2023 (edited) Panie i Panowie, przeszukałem internet, różne stare fora (ale niedokładnie) i mam proste pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi: Jak zacząć grać (wrócić do gry po 20 latach) na laptopie, posiadając save'y z roku około 2007. Ściągnąłem CM0001 (po wielu trudach) w formacie .mdf, udało mi się w końcu znaleźć program, któy to otworzył, gra się super wgrała, wybrałem jeden z save'ów i... gra prosi o płytę. Płyty oczywiście nie mam, bo z 15 lat temu umarła. Jak zastąpić płytę plikiem (nie mam stacji CDROM w laptopie a docelowo i tak chciałbym grać na tablecie). Czytałem, że można, ale myślałem, że zrobiłem juz wszystko co trzeba. Pomóżcie. Prosto, po polsku, po kolei. EDIT: po prostu zrozumiałem, że plik mdf, który ściągam zastępuje w obecnych latach CD i nie trzeba za każdym razem ładować płyty do uruchomienia gry. Potrzebuje więc jakiegoś obrazu CD, który byłby na dysku ale nie wiem jak wtedy gra będzie go ładowała skoro nie z CDROM. Edited August 21, 2023 by Zusmann dopisek Quote Link to comment
Recommended Posts