Jump to content

[FM 2021] Rizetaka

Recommended Posts

Moja najnowsza taktyka, którą zdobyłem Mistrzostwo Turcji zespołem Caykur Rizespor.

Ustawienie to klasyczne 4-3-3

433.thumb.png.ee9ad2589214c3d7c57d970b267ad5f5.png

Gramy ofensywnie. Obrońcy muszą umieć rozgrywać, a boczni to de facto skrzydłowi. Mój DR (Diogo Lopes) został najlepszym asystentem ligi.

Kluczową pozycją jest DLP - Miguel Luis - miał najwięcej podań w lidze, a także celnych i tworzących akcję bramkową zagrań. Tu musicie mieć naprawdę gościa z radarem w głowie.

IF L i IF R - na skrzydłach schodzący - najlepiej z przeciwstawną nogą - najważniejszy atrybut: szybkość. Zarówno DLP jak i DLF będą im zagrywać piłki na dobieg. Muszą na krótkim dystansie odsadzić rywala.

Napastnik musi być silny i dobrze grać głową. Jest de facto ostatnim rozgrywającym.

Statystyki

W ataku nie było na nas mocnych. Strzelaliśmy najwięcej, a obaj IFowie (mimo finishingu 6 [!]) zdobyli ponad 15 bramek w lidze. Tyle samo strzelił nasz DLF.

atak1.png.0a2d2bfa7c7dad600281b52b96993c74.png

Obaj IFowie oraz FBowie muszą umieć dryblować. Pod tym względem byliśmy najlepsi w lidze:

drib.png.4e378812d979a475558e261fa159a97a.png

Ostateczna klasyfikacja wyglądała tak:

1799990041_SporTotoSperLig_Stages.thumb.png.93d4bcf55c5ffd83746c528503906513.png

Najwięcej goli, punktów - a także najmniej straconych bramek. Totalna dominacja.

Polecam taktykę każdemu.

Download

• I love it 1