lad Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Miejsce do dyskusji na temat naszych karier youth only. Zapraszam do dzielenia się podsumowaniami, wrzucania skrinów swoich naborów i przyszłych zdobywców Złotej Piłki ulepionych naszymi rękoma 1 1 Link to comment
verlee Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 Ja chyba zacznę sejw w Niemczech na boku w trybie grania meczów z instant result - żeby szybciej szły sezony - i zobaczymy, jak to pójdzie. 2 Link to comment
lad Posted November 23, 2020 Author Share Posted November 23, 2020 Skrin z youth rating w FM. Atrybut ten odpowiada za szanse wygenerowania się juniorów z wysokim potencjałem. Spoiler 1 Link to comment
verlee Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 @lad może zrób z tego osobny temat tutaj lub w taktycznym dziale (a najlepiej i tu i tam) bo to info, które powinno być łatwo dostępne na przyszłość Link to comment
kolek23 Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 2 hours ago, verlee said: Ja chyba zacznę sejw w Niemczech na boku w trybie grania meczów z instant result - żeby szybciej szły sezony - i zobaczymy, jak to pójdzie. W pełnej wersji FMa jest instant result? Czy nadal potrzebny specjalny skin? Link to comment
verlee Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 1 minutę temu, kolek23 napisał: W pełnej wersji FMa jest instant result? Czy nadal potrzebny specjalny skin? Nie wiem — może po prostu będę jechał na urlopie. 1 Link to comment
verlee Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Dzień dobry. No nie mogłem wziąć innego klubu 3. liga niemiecka. 3 Link to comment
Fenomen Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 A moze by zrobic osobny temat dla FM20 w tym trybie? Sam bym chetnie sprobowal, ale wlasnie na poprzedniej wersji. Na nowa poczekam pewnie do konca roku, jak pare fixow i patchy wyjdzie Link to comment
verlee Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Godzinę temu, Fenomen napisał: A moze by zrobic osobny temat dla FM20 w tym trybie? Sam bym chetnie sprobowal, ale wlasnie na poprzedniej wersji. Na nowa poczekam pewnie do konca roku, jak pare fixow i patchy wyjdzie Załóż - każdy, kto dołączy, może założyć temat w tym klubie 1 Link to comment
Vami Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Oprócz normalnego journeymana, postanowiłem trochę postreamować FMa w języku angielskim na Twitchu. Zacząłem argentyńskim Quilmes, jedynym pozostałym brytyjskim klubem w lidze. To tu przenieśli się piłkarze legendarnego Alumni po rozwiązaniu tego klubu w czasach, gdy argentyński futbol przestawał być amatorski. Quilmes wygrało wówczas od razu mistrzostwo (1912), a po kolejne sięgnęło w 1978 roku, pod wodzą Jose Yudiki, jednego z mentorów Marcelo Bielsy. Streamuję codziennie w dni robocze od 10 do 12. Jutro pewnie krócej, bo muszę auto zawieźć do mechanika Zapraszam! 2 3 Link to comment
Fenomen Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 widac wyrazny slad po lekturze pewnej ksiazki 1 Link to comment
lad Posted November 25, 2020 Author Share Posted November 25, 2020 Ja rozpocząłem w sercu Dżungli Amazońskiej. Manaus to stolica Amazonii - stanu który nigdy nie miał klubu piłkarskiego na poziomie brazylijskiej ekstraklasy, a najlepszy zawodnik pochodzący z tego regionu, Iriney, zagrał 151 meczów w La Liga. Trafiłem więc na klimatyczny i dziewiczy grunt. Moim menadżerskim awatarem będzie jeden z moich zawodników z poprzedniego FM, legenda Lazio, 35-letni Sueliton. W Brazylii przed rozpoczęciem sezonu rozgrywane są zawsze Mistrzostwa Stanowe. Tak jak wspominałem, Amazonia nie słynie z futbolu, więc poziom klubów znajdujących się ze mną w grupie jest koszmarny i każda strata punktów powinna być traktowana jako sensacja, bo mierzyć się będziemy z brazylijskimi amatorami. 1 Link to comment
verlee Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Moi najlepsi zawodnicy U-21: Najlepsi zawodnicy U-19: 1 Link to comment
lad Posted November 25, 2020 Author Share Posted November 25, 2020 Mistrzostwa Stanowe okazały się łatwym maratonem z trudnym finiszem. Okazało się, że trochę zlekceważyłem swoich rywali i przynajmniej jeden z klubów będzie stanowił dla nas konkurencję. Nacional Fast Clube do finału play-offów przystąpił z bilansem 11-2-1 i postawił nam w dwumeczu trudne warunki. Na wyjeździe przegraliśmy 0:1, u siebie wygraliśmy 1:0 i... zdobyliśmy tytuł. Okazało się, że rozstrzygające jest tutaj wyższe miejsce w "sezonie zasadniczym". Generalnie o Amazonas (bo tak nazywają się te mistrzostwa stanowe) nie ma się co rozpisywać, ale na uwagę zasługuje na pewno postawa 16-letniego Casado, który w 10 meczach strzelił 4 gole i zanotował 6 asyst. Nie wiążę z nim specjalnie wielkich nadziei, ale jeśli nadal będzie się podobnie rozwijał może zostanie w przyszłości co najmniej solidnym trzecioligowcem. Za chwilę zaczynam rozgrywki brazylijskiej Serie C. 1 Link to comment
verlee Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Mój pierwszy nabór, duma 2 Link to comment
lad Posted November 26, 2020 Author Share Posted November 26, 2020 5 minut temu, verlee napisał: Mój pierwszy nabór, duma Wow, fajnie. Ciekawe czy któryś z nich będzie chociaż solidnym ligowcem w Bundeslidze. Link to comment
verlee Posted November 26, 2020 Share Posted November 26, 2020 Rozegrałem pierwszy sezon. Miałem zająć miejsce 18., a zająłem… Dało nam to baraże, które niestety przegraliśmy przez gole na wyjeździe 2 Link to comment
Vami Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Dziś streamuję moje Quilmes od 10 do 12 Zapraszam. Link: 2 Link to comment
verlee Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Przed kolejnym sezonem włączyłem do pierwszej drużyny dwóch newgenów z mojego pierwszego naboru. Pierwszy może grać od razu, drugi będzie dostępny dopiero od grudnia, kiedy skończy 17 lat, ale niech trenuje już od sparingów. Link to comment
Vami Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Kto śledził dzisiejszego streama, ten już wie. Kto nie, polecam z odtworzenia: Walczyliśmy o awans do elity naszym Quilmes i... udało się! Wygraliśmy naszą grupę, a następnie w morderczym pojedynku pokonaliśmy zwycięzcę drugiej, Gimnasię Mendoza - po rzutach karnych: Graliśmy w ten sposób: Pobiliśmy rekord liczby bramek, 20-letni Rodrigo Cao (wychowanek) został wicekrólem strzelców (choć wystąpił w niecałej połowie meczów), kolejny wychowanek - 19-letni Matias Fernandez strzelił decydującego karnego w play-offie, a i inni grali nieźle. Oto statystyki personalne: Utrzymać się w lidze wśród klubów jak River Plate czy Boca Juniors bez transferów będzie ciężko. Mamy do tego 6 mln długu, który ciągle rośnie... 2 Link to comment
Recommended Posts