Jump to content

Rugby

Meler

Recommended Posts

Czas przywrócić mój temat z poprzedniej bazy, bo nie dalej niż przedwczoraj rozpoczęły się zmagania o Webb Ellis Cup czyli Mistrzostwa Świata w rugby :) Sześć tygodni piekielnej walki przed nami

Na otwarcie Argentyna 17-12 Francja. Porażka gospodarzy jest sporą sensacją, obejrzałem meczyk i byłem w szoku. Francuzi gubili piłkę jak dzieci, a Pumy do tego dominowały ich fizycznie. W meczach przygotowawczych pod tym względem nikt się z Żabojadami równać nie mógł.

Dziś już za 3,5h Irlandia rozpoczyna swoją kampanię od meczu z debiutantami z Namibii. Paru ponoć grywa w lidze RPA, ale powinna to być dość łatwa przeprawa.

Transmitują Wam to gdzieś w PL?

poczytaj na wikipedii. ja sie nauczyłem w praktyce bo musiałem :keke: W zasadzie zasady są proste, jedyna która może sprawiać problemy to spalony.

- czek dys ałt as łel - troche może pomoże :) no i potem oglądaj, mam nadzieję że panowie z PS będą kumaci to wytłumaczą co i jak :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Rugby_union - zeby nie było niedomówień - Rugby Union cię interesuje :)

Nie pisałem o meczu Irlandii z Namibią bo nie ma oczym. Ajrisze zagrali fatalnie, po 40 minutach już kibicowałem Namibi z całego serca ;) 32-17, a miał być pogrom.

Osobiście tymczasem rozpoczynam ciężki tydzień z cyklu praca-trening-brak snu bo w niedziele zaczyna się sezon J2. Chętnych zapraszam o 12:00 GMT na Myrtleville Cross :keke:

Crosshaven 32 - 0 Muskerry w cwiercfinale O'Sullivan Cup :) 80 min zaliczyl Meler, nie byl to moze jego najlepszy mecz, ale przypomnielismy sobie zwyciestwa smak :)

Za tydzien polfinal z Clonakilty, a jak wygramy to w finale nie zagram bo bede w PL :/

pisalem na poprzednim forum ! :bicz:

Ale specjanie dla Wojtusia co mu z popielnika iskiereczka mruga się powtórze :)

Pewnego dnia jak co dzień po robocie byłem ja ci w pubie zwanym Pine Lodge i jak co dzień ekipa dżentelmenów namawiała mnie do spróbowania swoich sił w rugby, które kojarzyło mi się jedynie z haką :) no to poszedłem i zostałem :) grom ci ja w rezerwach Crosshaven RFC, który to jest najlepszym juniorskim (czyt. semi-pro czy cos w ten deseń) klubem w prowinicji Munster.

Jestech ci jo second-row, lock albo po polsku wspieracz młyna.. odpowiadam za pchanie młyna i za łapanie piłki po wykopach i wrzutach z autu oraz jak każdy z formacji młyna za chronienie piłki w 'rucku' no i za pchanie młyna spontanicznego (maul)

dziekuje, pozdrawiam :D

No na razie grają na tyle dobrze, że chyba w końcu po dwóch latach pukania dobili się do elity. Już za parę dni wystarczy im nie dopuścić Irlandczyków do zdobycia bonus pointa za 4 przyłożenia i są w 1/4. Dla ułatwienia dodam, że Argentyna nie stracila 4 przyłożeń od jeśli się nie mylę 3 lat :)

Trochę nie miałem czasu, ale pora na podsumowanie rozgrywek grupowych na MŚ. Sensacje w sumie dwie - jedna większa, druga mniejsza. Ta większa to oczywiście odpadnięcie Walii, wspaniały mecz z Fiji, dawno nie było takich emocji. Druga, mniejsza ale jednak to postawa Argentyny, która w ostatnim meczu wprawdzie straciła dwa pierwsze przyłożenia na tym turnieju, ale pokazała Irlandii, że jej miejsce jest niestety nie w 1/4 ale na lotnisku. Podczas gdy przepowiadano im powrót do domu, w ciągu miesiąca wyrośli na faworytów imprezy, zwłaszcza, że dzięki kompletowi zwycięstw w ćwierćfinale zmierzą się ze Szkocją, która z pewnością poza ich zasięgiem nie jest.

Ogólnie pary ćwierćfinałowe prezentują się tak

Australia - Anglia (players to watch: Marc Gitau [AUS])

RPA - Fiji (Bryan Habana [RPA])

Nowa Zelandia - Francja (cała NZ :P z Danem Carterem na czele (oczekujemy słabego meczu, żeby może spadł z piedestału)

Argentyna - Szkocja (kolektywna potęga Pum - ich siła przerażała w meczu z Irlandią, jedynie 201 cm i 120 kg Paula O'Connela było w stanie im stawić czoła, nawet Bull Hayes był cieniem samego siebie w starciu z młynem Argentyny)

ja licze ze z Kangurami znowu blysnie Jonny Wilkinson :) choc obawiam sie ze na Aussie to ciut za malo :/ akcja z ostatniego grupowego spotkania w duecie ze sprinterem Paulem Sackey :) ale nie bede narzekal bo tak czy siak jeden moj team bede mial w 1/2 ;)

Meller grales moze w Rugby 08 od EA :>

ja licze ze z Kangurami znowu blysnie Jonny Wilkinson :) choc obawiam sie ze na Aussie to ciut za malo :/ akcja z ostatniego grupowego spotkania w duecie ze sprinterem Paulem Sackey :) ale nie bede narzekal bo tak czy siak jeden moj team bede mial w 1/2 ;)

Grał. Ja też grałem. Fajne, tylko trochę momentami mało "życiowe"

Gralem. Wrażenia jak wyżej :D. Natomiast co do Angielczyków - nie wiedzieć czemu Sackey jest dla Ashtona co najwyżej zmiennikiem, a Wilkinson jest cieniem samego siebie, niby że się pozbierał po tej kontuzji i coś tam grał na Six Nations Cup, ale prawda jest taka, że awans do 1/4 Anglia zawdzięcza jedynie słabej grupie (Samoa i Tonga - zwłaszcza ci drudzy też sporo krwii Anglii napsuli, wiem że to Maorysi i naturalnie są świetni, ale Anglia aspiruje do czegoś więcej niż wymęczone 32-20 nad Tonga) . Nie widzę ich pokonującyh sensacyjnie Aussies jak w 2003 :)

England: 15 Jason Robinson, 14 Paul Sackey, 13 Mathew Tait, 12 Andy Farrell, 11 Josh Lewsey, 10 Jonny Wilkinson, 9 Andy Gomarsall, 8 Nick Easter, 7 Lewis Moody, 6 Martin Corry, 5 Ben Kay, 4 Simon Shaw, 3 Phil Vickery ©, 2 Mark Regan, 1 Andrew Sheridan.

Replacements: 16 George Chuter, 17 Matt Stevens, 18 Lawrence Dallaglio, 19 Joe Worsley, 20 Peter Richards, 21 Olly Barkley, 22 Dan Hipkiss.

Jednak wystawił Sackeya. Uwielbiam tego zawodnika więc się cieszę :)

Try to przyłożenie, a nie próba w tym sporcie, ale ok :D

No, nawet się podniecają że biegnie jak Carl Lewis :)

Dzieki za wyłozenie terminologii- próba w sensie zdobycie punktow:)

Aż sobie obejrzałem pare filmów na youtube z J. Lomu...masakra ;)