Meler Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Czas przywrócić mój temat z poprzedniej bazy, bo nie dalej niż przedwczoraj rozpoczęły się zmagania o Webb Ellis Cup czyli Mistrzostwa Świata w rugby Sześć tygodni piekielnej walki przed nami Na otwarcie Argentyna 17-12 Francja. Porażka gospodarzy jest sporą sensacją, obejrzałem meczyk i byłem w szoku. Francuzi gubili piłkę jak dzieci, a Pumy do tego dominowały ich fizycznie. W meczach przygotowawczych pod tym względem nikt się z Żabojadami równać nie mógł. Dziś już za 3,5h Irlandia rozpoczyna swoją kampanię od meczu z debiutantami z Namibii. Paru ponoć grywa w lidze RPA, ale powinna to być dość łatwa przeprawa. Transmitują Wam to gdzieś w PL? Quote Link to comment
Eden Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Transmitują na Polsat Sport. Quote Link to comment
Vizz Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Transmitują Wam to gdzieś w PL? Na Polsacie Sport. Masz może Meler namiary na jakieś przystępnie wytłumaczone zasady? Generalnie znam jedynie cel gry, a dyscyplina wydaje się ciekawa i chętnie bym ją pooglądał wiedząc co się dzieje Dzięki Quote Link to comment
Meler Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 poczytaj na wikipedii. ja sie nauczyłem w praktyce bo musiałem W zasadzie zasady są proste, jedyna która może sprawiać problemy to spalony. - czek dys ałt as łel - troche może pomoże no i potem oglądaj, mam nadzieję że panowie z PS będą kumaci to wytłumaczą co i jak http://en.wikipedia.org/wiki/Rugby_union - zeby nie było niedomówień - Rugby Union cię interesuje Quote Link to comment
Meler Posted September 11, 2007 Author Share Posted September 11, 2007 Nie pisałem o meczu Irlandii z Namibią bo nie ma oczym. Ajrisze zagrali fatalnie, po 40 minutach już kibicowałem Namibi z całego serca 32-17, a miał być pogrom. Osobiście tymczasem rozpoczynam ciężki tydzień z cyklu praca-trening-brak snu bo w niedziele zaczyna się sezon J2. Chętnych zapraszam o 12:00 GMT na Myrtleville Cross Quote Link to comment
Meler Posted September 16, 2007 Author Share Posted September 16, 2007 Crosshaven 12 - 15 Sunday's Well A do przerwy było 12 - 0 dla nas. Niestety braki kondycyjne chyba spowodowały że nie utrzymaliśmy przewagi. Quote Link to comment
Meler Posted September 24, 2007 Author Share Posted September 24, 2007 Crosshaven 32 - 0 Muskerry w cwiercfinale O'Sullivan Cup 80 min zaliczyl Meler, nie byl to moze jego najlepszy mecz, ale przypomnielismy sobie zwyciestwa smak Za tydzien polfinal z Clonakilty, a jak wygramy to w finale nie zagram bo bede w PL Quote Link to comment
T-m Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Oooo Meler ma temat w którym sam ze sobą gada :-) Napisałbyć coś o tej swojej wielkiej karierze więcej, na przykład na jakiej pozycji występujesz, za co jesteś odpowiedzialny, etc :-) Quote Link to comment
Meler Posted September 24, 2007 Author Share Posted September 24, 2007 pisalem na poprzednim forum ! Ale specjanie dla Wojtusia co mu z popielnika iskiereczka mruga się powtórze Pewnego dnia jak co dzień po robocie byłem ja ci w pubie zwanym Pine Lodge i jak co dzień ekipa dżentelmenów namawiała mnie do spróbowania swoich sił w rugby, które kojarzyło mi się jedynie z haką no to poszedłem i zostałem grom ci ja w rezerwach Crosshaven RFC, który to jest najlepszym juniorskim (czyt. semi-pro czy cos w ten deseń) klubem w prowinicji Munster. Jestech ci jo second-row, lock albo po polsku wspieracz młyna.. odpowiadam za pchanie młyna i za łapanie piłki po wykopach i wrzutach z autu oraz jak każdy z formacji młyna za chronienie piłki w 'rucku' no i za pchanie młyna spontanicznego (maul) dziekuje, pozdrawiam Quote Link to comment
T-m Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 No i o coś takiego mi chodziło :-) A nie tylko gram, gram, gram pla pla pla pla ;-) Meler, jak Ci się widzi gra reprezentacji Argentyny podczas PŚ ? Quote Link to comment
Meler Posted September 24, 2007 Author Share Posted September 24, 2007 No na razie grają na tyle dobrze, że chyba w końcu po dwóch latach pukania dobili się do elity. Już za parę dni wystarczy im nie dopuścić Irlandczyków do zdobycia bonus pointa za 4 przyłożenia i są w 1/4. Dla ułatwienia dodam, że Argentyna nie stracila 4 przyłożeń od jeśli się nie mylę 3 lat Quote Link to comment
Meler Posted October 2, 2007 Author Share Posted October 2, 2007 Trochę nie miałem czasu, ale pora na podsumowanie rozgrywek grupowych na MŚ. Sensacje w sumie dwie - jedna większa, druga mniejsza. Ta większa to oczywiście odpadnięcie Walii, wspaniały mecz z Fiji, dawno nie było takich emocji. Druga, mniejsza ale jednak to postawa Argentyny, która w ostatnim meczu wprawdzie straciła dwa pierwsze przyłożenia na tym turnieju, ale pokazała Irlandii, że jej miejsce jest niestety nie w 1/4 ale na lotnisku. Podczas gdy przepowiadano im powrót do domu, w ciągu miesiąca wyrośli na faworytów imprezy, zwłaszcza, że dzięki kompletowi zwycięstw w ćwierćfinale zmierzą się ze Szkocją, która z pewnością poza ich zasięgiem nie jest. Ogólnie pary ćwierćfinałowe prezentują się tak Australia - Anglia (players to watch: Marc Gitau [AUS]) RPA - Fiji (Bryan Habana [RPA]) Nowa Zelandia - Francja (cała NZ z Danem Carterem na czele (oczekujemy słabego meczu, żeby może spadł z piedestału) Argentyna - Szkocja (kolektywna potęga Pum - ich siła przerażała w meczu z Irlandią, jedynie 201 cm i 120 kg Paula O'Connela było w stanie im stawić czoła, nawet Bull Hayes był cieniem samego siebie w starciu z młynem Argentyny) Quote Link to comment
dacek Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 ja licze ze z Kangurami znowu blysnie Jonny Wilkinson choc obawiam sie ze na Aussie to ciut za malo akcja z ostatniego grupowego spotkania w duecie ze sprinterem Paulem Sackey ale nie bede narzekal bo tak czy siak jeden moj team bede mial w 1/2 Meller grales moze w Rugby 08 od EA Quote Link to comment
T-m Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 ja licze ze z Kangurami znowu blysnie Jonny Wilkinson choc obawiam sie ze na Aussie to ciut za malo akcja z ostatniego grupowego spotkania w duecie ze sprinterem Paulem Sackey ale nie bede narzekal bo tak czy siak jeden moj team bede mial w 1/2 Meller grales moze w Rugby 08 od EA Grał. Ja też grałem. Fajne, tylko trochę momentami mało "życiowe" Quote Link to comment
Meler Posted October 3, 2007 Author Share Posted October 3, 2007 ja licze ze z Kangurami znowu blysnie Jonny Wilkinson choc obawiam sie ze na Aussie to ciut za malo akcja z ostatniego grupowego spotkania w duecie ze sprinterem Paulem Sackey ale nie bede narzekal bo tak czy siak jeden moj team bede mial w 1/2 Meller grales moze w Rugby 08 od EA Gralem. Wrażenia jak wyżej . Natomiast co do Angielczyków - nie wiedzieć czemu Sackey jest dla Ashtona co najwyżej zmiennikiem, a Wilkinson jest cieniem samego siebie, niby że się pozbierał po tej kontuzji i coś tam grał na Six Nations Cup, ale prawda jest taka, że awans do 1/4 Anglia zawdzięcza jedynie słabej grupie (Samoa i Tonga - zwłaszcza ci drudzy też sporo krwii Anglii napsuli, wiem że to Maorysi i naturalnie są świetni, ale Anglia aspiruje do czegoś więcej niż wymęczone 32-20 nad Tonga) . Nie widzę ich pokonującyh sensacyjnie Aussies jak w 2003 Quote Link to comment
Meler Posted October 3, 2007 Author Share Posted October 3, 2007 http://youtube.com/watch?v=qKm-K0UkMLM Bryan Habana looks slow... Quote Link to comment
Meler Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 England: 15 Jason Robinson, 14 Paul Sackey, 13 Mathew Tait, 12 Andy Farrell, 11 Josh Lewsey, 10 Jonny Wilkinson, 9 Andy Gomarsall, 8 Nick Easter, 7 Lewis Moody, 6 Martin Corry, 5 Ben Kay, 4 Simon Shaw, 3 Phil Vickery ©, 2 Mark Regan, 1 Andrew Sheridan. Replacements: 16 George Chuter, 17 Matt Stevens, 18 Lawrence Dallaglio, 19 Joe Worsley, 20 Peter Richards, 21 Olly Barkley, 22 Dan Hipkiss. Jednak wystawił Sackeya. Uwielbiam tego zawodnika więc się cieszę Quote Link to comment
fizolek Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 http://youtube.com/watch?v=qKm-K0UkMLM Bryan Habana looks slow... Niesamowita proba..juz wczesnie jzwrocilem uwage na tego gracza- to chyba Nigeryjczyk z paszportem USA- nie zdziwilbym sie jak by na 100m mial ok 10,5 seek Quote Link to comment
Meler Posted October 4, 2007 Author Share Posted October 4, 2007 Try to przyłożenie, a nie próba w tym sporcie, ale ok No, nawet się podniecają że biegnie jak Carl Lewis Quote Link to comment
fizolek Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Try to przyłożenie, a nie próba w tym sporcie, ale ok No, nawet się podniecają że biegnie jak Carl Lewis Dzieki za wyłozenie terminologii- próba w sensie zdobycie punktow:) Aż sobie obejrzałem pare filmów na youtube z J. Lomu...masakra Quote Link to comment
Recommended Posts