szymko998 Posted August 7, 2018 Share Posted August 7, 2018 (edited) Witam! Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda edycja klubu krok po kroku. A mianowicie... Chcę stworzyć swój klub, w grze klikam własny klub. Tworzę go w danej lidze (np. ekstraklasa). Podmieniam go z innym klubem. Gdy już go utworze i zapiszę grę, chcę go edytować w "in game editorze". Wyszukuje go po miejscowości (np. Gniezno - tak jak ustawiłem przy tworzeniu klubu). Wyskakuje drużyna. Zmieniam w niej wszystko po swojemu... budżet, sztab itd... Zapisuje oraz eksportuje. Gdy wchodzę do gry i klikam kariera to w prawym górnym rogu mam zapisany plik z edycji. Zaznaczam go i klikam dalej... Gdy odpali się okno wyboru klubu, klubu nie ma na liście. Po wczytaniu gry z początku również nic się nie zmienia. I tu jest mój problem. Jak myślicie? Co zrobiłem źle ? Bardzo bym prosił o rozpisanie w spisie treści jak to powinno wyglądać lub rozwiązanie problemu w inny sposób. Jeszcze jedna sprawa.. lepiej jest zrobić nowy klub przez grę, czy w edytorze? Proszę też o rozpisanie w punktach jak poprawnie stworzyć klub, edytować go oraz zapisać by pojawił się na liście klubów w karierze (bądź opcji własny klub)l Dziękuję za pomoc Edited August 14, 2018 by Makk Usunięcie formatowania czcionki Quote Link to comment
Makk Posted August 14, 2018 Share Posted August 14, 2018 W dniu 7.08.2018 o 11:15, szymko998 napisał: Jeszcze jedna sprawa.. lepiej jest zrobić nowy klub przez grę, czy w edytorze? W edytorze. Ustawisz sobie wszystko, łącznie z nowym ID, dzięki czemu np. będzie mógł dodać koszulki do swojego zespołu, bo jak już wiemy- przez zrobienie swojego klubu w grze, dodawanie koszulek nie działa. Jeśli chodzi o In Game Editor to nie za wiele powiem, gdyż nie korzystam z tego. Jak już to tylko z normalnego edytora gry. W dniu 7.08.2018 o 11:15, szymko998 napisał: Podmieniam go z innym klubem. Gdy już go utworze i zapiszę grę, chcę go edytować w "in game editorze". Wyszukuje go po miejscowości (np. Gniezno - tak jak ustawiłem przy tworzeniu klubu). Wyskakuje drużyna. Zmieniam w niej wszystko po swojemu... budżet, sztab itd... Zapisuje oraz eksportuje. Gdy wchodzę do gry i klikam kariera to w prawym górnym rogu mam zapisany plik z edycji. Zaznaczam go i klikam dalej... Gdy odpali się okno wyboru klubu, klubu nie ma na liście. Nie wiem z a bardzo jak to u Ciebie wygląda... Ale zdaje się, iż IGE działa na odpalonej grze i chyba się tego nigdzie nie eksportuje To taki edytor czasu rzeczywistego (jak coś pomerdałem, to proszę mnie poprawić). Quote Link to comment
Recommended Posts